Ciorba de ciuperci cu varza acra

Printeaza

Ciorba de ciuperci cu varza acra din: ciuperci, varza murata, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, ulei, bulion, nucsoara, cimbru, sare, piper, marar.

 

Ingrediente:Ciorba de ciuperci cu varza acra

  • 250 g ciuperci mici
  • 1 varza murata mica
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura bulion
  • 1 varf lingurita de nucsoara
  • 1 varf lingurita cimbru
  • sare
  • piper
  • marar

 

Mod de preparare:

Se taie zarzavaturile de supă cubuleţe; cartofii – felii groase pe lungime; ceapa – mărunt, iar varza – fîdeluţă.

Se călesc în ulei bine încins, mai întâi ceapa şi zarzavaturile, apoi se adaugă varza şi 150 ml apă fierbinte.

Se lasă totul să fiarbă acoperit 15 minute la foc moderat. Se adaugă ciupercile întregi şi se mai fierbe încă 10 minute.

Se completează cu 1,5 I apă caldă şi când dă în fiert se adaugă bulionul, cimbrul, nucşoara, sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă încă cinci minute.

Se serveşte fierbinte, garnisită cu mărar verde.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet piper 6 căţei de usturoi un […]

 

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, linte, bors, suc de rosii, sare, usturoi, marar sau cimbru, ulei, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 100 g linte 500 ml borş 250 ml suc de roşii sare 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar sau […]

 

 

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba de ciuperci cu bors

Ciorba de ciuperci cu bors din: ciuperci, patrunjel, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, ardei, bors, leustean, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1 telină mică 2 morcovi 1 păstărnac 1 ardei gras 1 l borş 1 legătură leuştean ulei sare   Mod de preparare: Cureţi legumele şi lestreci printr-un […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.