Bucataria asiatica

Ingrediente din bucataria asiatica

Ingrediente din bucataria asiatica: Ingredientele din bucătăria asiatică sunt variate, bogate în arome și reflectă diversitatea culturală a continentului asiatic. Aceste ingrediente sunt utilizate într-o gamă largă de preparate culinare Ghimbirul Este trupul şi sufletul asiaticilor. Substanţele active anţibacteriene care ajută digestia se găsesc în rădăcinile galben-maronii. Rădăcina de ghimbir poate fi folosită la orice […]

Consumul de proteine slabe, cum ar fi, carnea de pui și pește reduce riscul de deces

Cat de periculoasă este sarea

Pe lângă beneficiile sale preţioase, sarea este unul dintre cei mai eficienţi şi răspândiţi conservanţi. Consumul său în cantități mari dăunează grav organismului uman. Sarea de bucătărie intervine în procesul complex al foamei, fiind un adevărat drog. Consumată în cantităţi moderate, sarea ajută la reglarea presiunii sanguine, contribuie la eficienţa transmisiei nervoase şi a contracţiei […]

Salata cu tofu

Ingrediente asiatice

Ingrediente asiatice. Ingredientele asiatice sunt o parte esențială a bucătăriei asiatice, cunoscută pentru aromele bogate și diversitatea sa. Aceste ingrediente aduc un amestec unic de gusturi, texturi și arome care îmbogățesc orice preparat. Iată câteva cuvinte despre unele dintre cele mai reprezentative ingrediente asiatice: Făină de tempura Este o făină specială fină, care se foloseşte […]

Cardamomul

Diverse condimente chinezesti

Chimionul Are aspectul boabelor noastre locale de chimen şi are un efect digestiv asemănător. Gustul este complet diferit, astfel că acest condiment nu este uşor de înlocuit. Coriandrul Numit şi pătrunjelul chinezesc, coriandrul are în comun cu această plantă numai aspectul, gustul său fiind cu totul aparte. In bucătăria asiatică se foloseşte planta întreagă. Se […]

Condimente_chinezesti

Condimente chinezesti

Amestec praf din cinci condimente Compoziţia variază în funcţie de ţară. Are la bază seminţe de fenicul, cuişoare, nucşoară sau piper, anason stelat şi scorţişoară. Anasonul stelat Are aspectul unei stele şi gust de anason. Poate fi înlocuit cu seminţe de anason/fenicul. Ardeii iuţi (chili) Chili sunt păstăile plantei de piper Capsicum. In funcţie de […]

Condimente sanatoase

Condimente asiatice

Condimente asiatice. Condimentele asiatice sunt esențiale pentru a oferi acelor preparate specifice un gust autentic și distinctiv. Diversitatea lor este uimitoare și variază considerabil între diferitele bucătării regionale din Asia, fiecare având condimente caracteristice. Busuiocul thailandez Nu are mai nimic în comun cu busuiocul nostru. Frunzele sale sunt mai tari şi gustul său acru-amărui aminteşte […]

Cel mai scump vin din Romania

75 de milioane de litri de vin de calitate nu pot fi comercializați din cauza clasării

Vinul din Vrancea se ieftineşte considerabil. Nu pentru că aşa şi-ar dori viticultorii din zonă, ci pentru că aproape cinci sute de mii de litri de vin nu au primit clasarea Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole pentru a putea fi îmbuteliate şi vândute la un preţ mai bun. Igiena vaselor, mirosul de drojdie sau opalescenţa au […]

Carne_la_wok

Carne la wok

Carne la wok. Prin modul special de preparare in wok, carnea în general şi carnea de pasăre sunt nu doar rumene şi crocante în exterior, ci rămân fragede şi suculente în interior. Prăjite la foc mare, cu puţină grăsime, nu există o modalitate mai sănătoasă pentru prepararea diferitelor feluri de carne. Deoarece gătitul la wok […]

sanatate

Remedii pentru durerile de spate

Remedii pentru durerile de spate. Durerea de spate a devenit una dintre cele mai comune afecţiuni ale prezentului. Statul îndelungat la birou, lipsa de mişcare, stresul şi alţi factori contribuie la apariţia lor. Iată câteva sfaturi, remedii prin care ameliorați sau eliminați durerea de spate. Nu sta întins! Nu este tocmai un remediu, ci mai […]

Pastele _aliment_esential

Pastele – aliment esential

Pastele promit viaţă lungă şi aduc fericirea. Aşa spune un vechi proverb chinezesc, cunoscut pretutindeni în Asia. Pastele sunt în bucătăria asiatică la fel de îndrăgite ca şi orezul. In anumite ţinuturi ele reprezintă alimentul de bază. Desigur că nu ar putea înlocui total orezul, şi în parte se obţin din făină de orez. Fideaua, […]

Proprietatile ghimbirului

Zece proprietăţi ale ghimbirului

Numeroase studii arată că există numeroase proprietăţi ale ghimbirului care ajută organismul. Printre altele, unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului este faptul că este foarte bogat în antioxidanţi. Proprietăţile ghimbirului sunt studiate încă din antichitate. Pe lista de proprietăţi ale ghimbirului trebuie notat faptul că este o sursă exceletă de vitamine şi minerale. […]

Suc de coacaze negre

Suc minune: suc de sfecla rosie, morcov si mar

Datorită beneficiilor extraordinare pe care le adu­ce organismului, această combinaţie poate fi considerată a avea proprietăţi de-a dreptul miraculoase. Sucul proaspăt de sfeclă, morcovi şi mere a fost prima oară folosit de către medicii chinezi pentru tratamentul cancerului de plămâni cu mii de arii în urmă. Este eficient în păstrarea sănătăţii tuturor orga­nelor, în special […]

Mimoze cu menta proaspata si portocale

Menta – savoarea mancarurilor

De secole, menta se bucură de o imensă popularitate, fiind folosită atât în bucătărie, pentru a da savoare mâncărurilor, cât şi pe post de plantă medicinală. Plină de vitamina A, C, B12, tiamină şi acid folie şi bogată în minerale, printre care magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc şi seleniu, menta se numără printre cele mai […]

Curcuma_(turmericul)

Condimente: Curcuma (turmeric)

Condimente: Curcuma (turmeric) Curcuma sau turmericul se foloseşte ca plantă ornamentală, ca unul dintre constituentele principale ale pudrei de curry, ca aditiv alimentar sau pentru tratarea unor afecţiuni digestive, dermatologice, oftalmologice, împotriva răcelilor sau în cosmetică. Originară din sudul Asiei, curcuma (turmeric) este o plantă erbacee, înrudită cu ghimbirul. Rizomul ei este uscat şi făcut pudră, fiind […]

Sparanghel cu smântână

Sparanghelul – furnizor de sanatate

Cercetări recente au stabilit o legătură între consumul sparanghelului, echilibrul psihic şi sănătatea inimii. Sparanghelul conţine şi rutină, un compus chimic cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. De asemenea, această substanţă întăreşte capilarele, micile vase de sânge pe care pot apărea umflături hemoroidale sau varice. Ca toate fructele şi legumele, sparanghelul furnizează o doză sănătoasă de fibre. Această […]

Sofranul

Condimente: sofranul

Condimente: sofranul: Şofranul este cel mai scump condiment din lume, cu o istorie de peste 5000 de ani, din perioada sumerienilor. Este o mirodenie extrem de aromată, cu efect afrodiziac, folosită foarte des în bucătăria arăbească şi grecească. Pentru obţinerea a 500 de grame de şofran uscat este necesară plantarea a peste 75.000 de flori. Din […]

Salata de cirese cu pancetta

Ciresele, fructe regale

Ciresele pot fi consumate atât crude, ca desert, cât şi în diverse preparate: prăjituri, tarte, sufleuri, compot, dulceaţă, gem, îngheţată, sirop, lichior, salată de fructe, supă de cireşe, etc. Evitaţi-le pe cele lovite, cu tăieturi sau tulpini uscate. Cireşele cu tulpinile intacte vor avea un termen de valabilitate mai lung. înainte de folosire, fructele trebuie spălate […]

Nucile_de_macadamia

Nucile de macadamia

Nucile de macadamia sunt cele mai preţioase nuci din lume şi au fost descoperite în 1854, în Australia, de către John Macadam, al cărui nume îl şi poartă. Valoroasele nuci sunt protejate de un înveliş extrem de dur, ce poate fi spart doar cu maşinării speciale, iar ele conţin 80% ulei şi 4% zahăr. In […]

Sandvis cu ou 

Ouale

Consumate constant, dar cu moderaţie (cel mult două pe zi), ouăle previn apariţia afecţiunilor oculare prin conţinutul ridicat de luteină şi zeaxantină. În plus, mineralele (fier, calciu, iod, zinc) şi vitaminele (A, D şi E) din ouă vă vor ajuta să aveţi unghii frumoase şi sănătoase. Ouă fierte pane: Bateţi bine două ouă crude şi […]

Rosii

Despre Rosii (Retete cu Rosii)

Licopenul din roşii oferă protecţie impotriva diferitelor forme de cancer, în special de colon, de prostată, pulmonar şi pancreatic. În plus, din cauza faptului că nu conţin grăsimi, roşiile pot fi consumate de persoanele care vor să slăbească sau doar să-şi menţină silueta.   Roşii umplute cu brânză: Pisaţi cu furculiţa 250 de g de […]

Salata de surimi cu porumb

Surimi – batoane din peste

Originar din Japonia, unde a fost inventat cu multă vreme in urmă, surimi poate fi un aliment al viitorului. Cel puţin aşa consideră unii nutriţionişti. Alţii, dimpotrivă, spun că este dăunător sănătăţii. Batoanele de surimi sunt făcute din carne albă de peşte, amidon de făină, amidon de tapioca, albuş de ou, ulei de colza sau […]

Aluat pentru tarte

Trucuri pentru un aluat perfect

Trucuri pentru un aluat perfect: Pentru a obţine aluatul dorit, trebuie să respecţi câţiva paşi: Aluatul sfărâmicios: Ingredientele folosite trebuie să aibă aceeaşi temperatură. Inlocuieşte oul întreg cu două gălbenuşuri. Aluatul se lucrează repede, ca nu cumva margarina sau untul să se topească. Aluatul dospit: Foloseşte numai drojdie proaspătă. Aluatul trebuie lucrat mult şi vârtos cu mâna, pentru a […]

Suc de ananas si curmale

Curmalele uscate te ajuta sa treci mai usor prin astenia de primavara

Curmalele uscate te ajuta sa treci mai usor prin astenia de primavara. Curmalele uscate sunt bogate în calciu, potasiu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, cupru, seleniu, zinc, mangan, sulf, carbohrdraţi şi fructoza, vitamine din grupa B şi vitamina C. In general, curmalele uscate sunt destul de dulci şi nu le puteţi mânca zilnic în cantităţi mari. Dar consumul […]

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere: Acizii humulină și lupulină, care se găsesc în hamei, au capacitatea de a stopa dezvoltarea bacteriilor și a bolilor, iar oamenii de știință speră să găsească o metodă de extragere a acestor compuși sau să îi sintetizeze în laborator pentru a produce agenți activi care ar putea fi folosiți […]

Turte delicioase din legume

Ce trebuie să ştii despre Postul Paştelui: Semnificaţii, rânduieli şi reţete de post

Postul Paştelui, numit şi Postul Mare, începe luni, 14 martie, şi se încheie sâmbătă, 30 aprilie. Postul Paştelui precede Învierea Domnului şi este cel mai lung şi cel mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe. Dacă vrei să prăznuieşti aşa cum se cuvine Sfintele Paşti, respectă perioada de post şi încearcă […]

sanatate

Potasiul, mineral important în funcţionarea organismului

Potasiul joacă un rol important pentru sănătatea inimii. El stimulează inima să bată cu o frecvenţă de peste o sută de mii de bătăi de-a lungul unei zile, fiind de asemenea extrem de important în dieta celor care suferă de afecţiuni cardiace, mai ales dacă tratamentul  include medicamente diuretice ce pot favoriza pierderea potasiului. Reducerea […]

Intariti-va imunitatea cu fructe si legume de sezon

Retete naturiste de preparare a produselor cosmetice pentru tenul gras

Lotiuni pentru tenul gras Muguri de pin (2-3 linguri) + apa (250 ml) – decoct. Foi de salvie (10g) + seminte de fenicui (5g) + sunatoare (5g) + flori si frunze de rozmarin (5g) + otet de vin (200g) + apa de roze (225ml) + alcool (80mg). Plantele taiate marunt sunt puse la macerat in […]

Cum se prepara bors de casa

Despre Borsul pudra

Borşul este ingredientul care oferă savoarea inconfundabilă a ciorbelor, acel gust bun, acru. Borşul pudră este soluţia perfectă pentru gustul autentic al ciorbelor preferate. Borşul pudra are avantajul, faţă de cel lichid, că nu diluează gustul ciorbei şi îi păstrează consistenţa bogată şi aromată. Borşul pudră conţine ingrediente de cea mai bună calitate. Gustul acru este […]

Salata de surimi cu porumb

Surimi, specialitatea japoneza

Venite din Ţara Soarelui Răsare, adică din Japonia, surimi sunt nişte batoane preparate din carne de peşte aromate, folosite ca ingredient principal în multe preparate asiatice. In Japonia, printre preparatele tradiţionale se numără celebrele sushi cu surimi, dar se pregătesc şi salate cu surimi şi orez sau cu varză şi morcovi. Sunt delicioşi tăiaţi fideluţă […]

Chai masala

Chai masala

Chai masala din: apa, lapte, ceai, zahar vanilat, cardamom, anason, cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper, ghimbir. Ingrediente: 1 cană apă 1 cană lapte gras 2 linguriţe ceai negru (verde) 2 plicuri zahăr vanilat 1 cardamom verde 1/2 steluţă anason 3 cuişoare 1 nucşoară 1 bucăţică scorţişoară de 5 cm câteva boabe de piper 1 vârf linguriţă […]

Garam masala

Garam masala

Garam masala din: cuisoare, chimion, coriandru, dafin, cardamom, piper, nucsoara, scortisoara. Ingrediente: câte 1 lingură de cuişoare, seminţe de chimion, boabe de coriandru 4 foi de dafin 6 păstăi de cardamom 12 boabe de piper 2 nuci de nucşoară măcinată 1 rulou de scorţişoară (4 cm)   Mod de preparare: Răzuieşti nucşoara, apoi zdrobeşti cu […]

Cardamomul

Cardamomul, mirodenia indiana

Venite din îndepărtata Indie, semintele verzi şi negre de cardamom parfumează de secole mâncărurile şi deserturile asiatice cu aroma lor usor mentolată. Există două tipuri de cardamom: cel verde, care are un gust lămâios şi care este utilizat doar pentru deserturi; şi cel negru, care este prăjit pe foc, are un gust fin de afumătură […]