Condimente chinezesti

Printeaza

Amestec praf din cinci condimente

Compoziţia variază în funcţie de ţară. Are la bază seminţe de fenicul, cuişoare, nucşoară sau piper, anason stelat şi scorţişoară.

Anasonul stelat

Are aspectul unei stele şi gust de anason. Poate fi înlocuit cu seminţe de anason/fenicul.

Ardeii iuţi (chili)

Chili sunt păstăile plantei de piper Capsicum. In funcţie de culoarea lor -verde, galben sau roşu – sunt mai iuţi sau mai dulci. Dacă semintele sunt îndepărtate la pregătire, gustul lor devine mai dulce.

Arpagicul verde thailandez

Cunoscut şi sub numele de Thai-Sohsau usturoi oriental nu poate lipsi din bucătăria thailandeză. Mirosul său este asemănător cu cel al cepei de tuns (în comerţ se găseşte şi sub denumirea de arpagic verde), iar gustul, cu al usturoiului.

 

Condimente chinezesti

Condimente_chinezesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.