Condimente chinezesti
PrinteazaAmestec praf din cinci condimente
Compoziţia variază în funcţie de ţară. Are la bază seminţe de fenicul, cuişoare, nucşoară sau piper, anason stelat şi scorţişoară.
Anasonul stelat
Are aspectul unei stele şi gust de anason. Poate fi înlocuit cu seminţe de anason/fenicul.
Ardeii iuţi (chili)
Chili sunt păstăile plantei de piper Capsicum. In funcţie de culoarea lor -verde, galben sau roşu – sunt mai iuţi sau mai dulci. Dacă semintele sunt îndepărtate la pregătire, gustul lor devine mai dulce.
Arpagicul verde thailandez
Cunoscut şi sub numele de Thai-Sohsau usturoi oriental nu poate lipsi din bucătăria thailandeză. Mirosul său este asemănător cu cel al cepei de tuns (în comerţ se găseşte şi sub denumirea de arpagic verde), iar gustul, cu al usturoiului.