Cardamomul, mirodenia indiana

Printeaza

Venite din îndepărtata Indie, semintele verzi şi negre de cardamom parfumează de secole mâncărurile şi deserturile asiatice cu aroma lor usor mentolată.

Există două tipuri de cardamom: cel verde, care are un gust lămâios şi care este utilizat doar pentru deserturi; şi cel negru, care este prăjit pe foc, are un gust fin de afumătură şi este utilizat pentru aromarea marinatelor şi a sosurilor pentru carne.

Acesta din urmă este folosit la prepararea celebrului tandoori, mâncare tradiţională indiană.

În Bucătăria europeană, cardamomul negru este folosit în aromarea fripturilor de miel sau de porc.

Cardamomul

 

 

 

 

 

Cateva retete cu cardamom:

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Compot de cirese cu cardamon

Compot de cirese cu cardamon din: visine, apa, zahar, cardamon. Ingrediente: 2,5 kg visine un litru apa 100 g zahar o lingurita cardamon   Mod de preparare: Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.