Pulpa de miel cu cardamom

Printeaza

Pulpa de miel cu cardamom din: pastai de cardamom, cuisoare, scortisoara, foi de dafin, seminte de chimion, ardei, usturoi, ulei, ghimbir, pulpa de miel, iaurt, coriandru, seminte de fenicul, migdale, lipii.

Ingrediente:Pulpa de miel cu cardamom

  • 2 păstăi de cardamom negru
  • 8 păstăi de cardamom verde
  • 6 cuişoare
  • 1 baton de scorţişoară
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguriţe seminţe de chimion
  • 5-8 ardei roşii iuţi sau pudră de ardei iute
  • 8 căţei mari de usturoi
  • 25 g de ghimbir, decojit şi tăiat în bucăţi mari
  • 5-6 linguri de ulei
  • 800 g pulpă de miel, tocată
  • 300 g de iaurt integral
  • 1 lingură de coriandru măcinat
  • 2 linguriţe seminţe de fenicul
  • 2-3 linguri de migdale măcinate
  • 0 mână de coriandru, tocat
  • lipii, pentru servit

 

Mod de preparare:

Cu o râşniţă pentru condimente sau un mojar şi pistil, macină păstăile de cărdamom negru şi verde, cuişoarele, scorţişoara, foile de dafin, seminţele de chimion şi ardeii iuţi, pentru a obţine o pudră fină. Pune-o deoparte.

In bolul unui robot mic de bucătărie, mixează usturoiul şi ghinribirul, împreună cu o lingură de apă, pentru a obţine o pastă.

Incinge uleiul într-o cratiţă mare nonaderentă, adaugă carnea de miel şi rumeneşte-o pe toate părţile, timp de 8-10 minute, la foc mare.

Adaugă pasta de usturoi şi micşorează flacăra la mediu, amestecând des, până când începe să scadă. Pasta este gata când se separă de uleiul care devine clar.

Amestecă iaurtul pentru o consistenţă mai fină, apoi adaugă jumătate în cratiţă. Găteşte totul la foc mediu, amestecând des şi repede, încorporând iaurtul în sos, timp de 8-10 minute, până când e fost complet absorbit de carne.

Repetă cu restul de iaurt, amestecând des, ca şi înainte. Când mâncarea fierbe, redu focul la minim şi amestecă ocazional, până când cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime. Adaugă restul de condimente, coriandrul măcinat şi asezonează.

Găteşte curry-ul alte câteva minute, amestecând continuu, apoi acoperă-l cu un capac şi lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 1 orâ şi 10 minute, amestecând ocazional, până când carnea devine foarte fragedă.

Macină seminţele de fenicul până obţii o pudră fină, agoi adaugă-le în cratiţă împreună cu migdalele măcinate şi puţin piper negru.

Gustă şi ajustează sarea după gust, apoi mai găteşte curry-ul 1 minut. Presară coriandrul şi serveşte-l cu lipii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.