Batoane de cardamom cu ciocolata

Printeaza

Batoane de cardamom cu ciocolata din: cardamom, zahar, smantana, unt, sirop de glucoza, ciocolata neagra, zmeura deshidratata.

Ingrediente: Batoane_de_cardamom_cu_ciocolata

  • 20 păstăi de cardamom
  • 450g de zahăr
  • 400g de smântână pentru frişcă
  • 50g de unt
  • 1 lingură sirop de glucoză
  • 200g de ciocolată neagră, tocată fin
  • zmeură deshidratată

 

Mod de preparare:

Sparge batoanele de cardamom într-un mojar cu pistil, apoi scoate seminţele din interior. Zdrobeşte fin seminţele, pentru a le transforma într-o pudră.

Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 x 20cm. Pune seminţele zdrobite, zahărul, smântână, untul şi siropul de glucoză într-o oală mare cu fundul gros. Incălzeşte ingredientele la foc mic, până când untul se topeşte, iar zahărul se dizolvă, apoi dă focul mai mare şi pune în oală un termometru pentru zahăr, asigurându-te că vârful lui este complet cufundat în sirop – dacă nu se întâmplă asta, transferă amestecul într-o oală mai mică (cu suficient loc pentru ca siropul să clocotească).

Măreşte temperatura şi dă siropul în clocot. Continuă să-l fierbi, amestecând ocazional pentru a împiedica zahărul să se prindă de oală, până când ajunge la 116°C.

Indepărtează oala de pe foc şi las-o deoparte 5 minute, până când temperatura siropului scade la 110°C. Incorporează un praf generos de sare.

Ţine în continuare termometrul pentru zahăr în oală şi începe să baţi compoziţia cu o lingură de lemn, destul de viguros, până când temperatura scade la circa 60°C. Scoate termometrul şi continuă să amesteci în compoziţie câteva minute.

Inainte să se stabilizeze complet, toarnă repede în tava pregătită anterior şi uniformizează la suprafaţă. Lasă să se răcească la temperatura camerei peste noapte.

Topeşte ciocolata într-un bol aşezat deasupra unei oale mici cu apă care fierbe încet sau într-un bol la cuptorul cu microunde. Scoate din tavă şi taie în bucăţi. Tapetează cu hârtie de copt 2 tăvi subţiri. Scufundă un capăt al fiecărei bucăţi de baton în ciocolată, apoi aşaz-o în tavă. Presară deasupra zmeură deshidratată, apoi lasă bucăţile să se stabilizeze.

Batoane de cardamom cu ciocolata

Batoane_de_cardamom_cu_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.