Condimente: sofranul

Printeaza

Şofranul este cel mai scump condiment din lume, cu o istorie de peste 5000 de ani, din perioada sumerienilor. Este o mirodenie extrem de aromată, cu efect afrodiziac, folosită foarte des în bucătăria arăbească şi grecească.

Pentru obţinerea a 500 de grame de şofran uscat este necesară plantarea a peste 75.000 de flori. Din această cauză, în Statele Unite ale Americii, şofranul ajunge să fie vândut şi cu 11.000 de dolari pe kilogram.

In România, şofranul poate fi cumpărat şi la preţuri derizorii, însă calitatea lui este îndoielnică, deoarece nu se cultivă la standarde optime.

 

Condimente_sofranul

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.