Garam masala

Printeaza

Garam masala din: cuisoare, chimion, coriandru, dafin, cardamom, piper, nucsoara, scortisoara.

Ingrediente:Garam masala

  • câte 1 lingură de cuişoare, seminţe de chimion, boabe de coriandru
  • 4 foi de dafin
  • 6 păstăi de cardamom
  • 12 boabe de piper
  • 2 nuci de nucşoară măcinată
  • 1 rulou de scorţişoară (4 cm)

 

Mod de preparare:

Răzuieşti nucşoara, apoi zdrobeşti cu dosul unui cuţit păstăile de cardamom şi scorţişoara.

Rumeneşti într-o tigaie, fără grăsime, 2 minu­te, piperul, cardamomul, chimionul, cuişoarele, coriandrul, dafinul şi scor­ţişoara.

Tragi tigaia de pe foc şi adaugi nucşoara în tigaia fierbinte. Ames­teci şi mai laşi un minut ingredientele în tigaia caldă, luată de pe foc. Ma­cini în mixer electric (sau mojar) toate condimentele.

Condimentul se păs­trează în vas închis, în loc uscat şi răcoros.

Cateva retete cu garam masala

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.