Ingrediente din bucataria asiatica

Printeaza

Ghimbirul

Este trupul şi sufletul asiaticilor. Substanţele active anţibacteriene care ajută digestia se găsesc în rădăcinile galben-maronii.

Rădăcina de ghimbir poate fi folosită la orice tip de mâncare – de la dulciuri până la fripturi.

Iarba de lămâie 

Este o iarbă perenă înmiresmată, a cărei tulpină are un gust fin de lămâie, care se mai estompează prin uscare. La noi se găseşte proaspătă în magazinele specializate, de obicei însă se vinde uscată, la bucată sau măcinată.

Lămâia verde Kaffir

Pentru gustul de lămâie, în bucătăria thailandei se folosesc coaja şi frunzele lămâii verzi Kaffir. Coaja se taie mărunt şi se adaugă în mâncare, în timp ce frunzele sau se fierb întregi şi se scot înainte de servire, sau se consumă tocate mărunt.

Mazărea dulce

Este o mică păstaie de culoare verde deschis cu boabe de mazăre cu gust dulce. E uşor de plantat în orice grădină, însă trebuie culeasă la timp. In cazul în care nu se recoltează la momentul oportun, îşi pierde aroma delicată şi în general nu mai poate fi consumată.

 

Ingrediente din bucataria asiatica

Ingrediente_din_bucataria_asiatica

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.