Reteta curcan umplut

Reteta curcan umplut

 Reteta curcan umplut Ingrediente: 1 curcan 250 g pâine albă 1 cană lapte dulce ficatul curcanului 100 g margarină 2 ouă sare piper mărar tocat 100 g ciuperci condiment după preferinţă   Mod de preparare: Cureţi curcanul şi îl speli în mai multe ape. După ce se scurge, îl sărezi şi îl laşi astfel timp […]

Friptura de curcan in sos de mere

Friptura de curcan la tava

Friptura de curcan la tava din: curcan, ulei, rom, mere, morcovi, telina, ceapa, sare, piper, varza murata, untura.   Ingrediente: 1 curcan (3-3,5 kg) 100 ml ulei 50 ml rom 2-3 mere 2 morcovi 1/2 ţelină 1 ceapă sare piper măcinat Pentru garnitură ai nevoie de: 2,5 kg varză murată 150 g untură piper boabe […]

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

 Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 100 g frişcă lichidă 250 g carne albă de porc 400 g bureţi mari sau ciuperci 600 g dovlecei 500 g cartoji noi 1 legă­tură pătrunjel 150 g unt 16 crutoane rotunde prăjite 1 ceapă […]

Curcan la gratar cu ciuperci

Curcan la frigare cu garnitura de cartofi pai

Curcan la frigare cu garnitura de cartofi pai din: curcan, sare, piper alb, unt, cartofi, ulei, patrunjel.   Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg sare piper alb 80 g unt sau ulei 400 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Curcanul se spală bine, se usucă cu un […]

Curcan cu gutui

Curcan cu gutui

 Curcan cu gutui Ingrediente: 1,200 kg came de curcan 1,200 kg gutui 120 g ulei 2 linguri de bulion pastă 2 linguri de făină sare zahăr făină   Mod de preparare: Carne se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşeşte in 60 g ulei. Se scoate apoi carnea şi în sosul rămas se pune zahărul […]

Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita

Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita

 Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita din: curcan, margarina, sare, piper, cartofi.   Ingrediente: 1 curcan  de circa 3—3,500 kg 100 g ulei sau margarină sare, piper alb 20 cartofi săpunari     Mod de preparare: Curcanul curăţat, spălat, se şază într-o tavă mai adîncă, se dă sare, piper, se unge […]

Curcan cu galuste de carne

Curcan cu galuste de carne

Curcan cu galuste de carne Ingrediente: 1 curcan de 3,500 kg 350 g nuci noi sare 1 lingură de făină 150 g unt 350 g orez 1 ou 1 felie de franzelă 3 linguri de smantană 1 ceapă 1 ţelină   Mod de preparare: Se scoate de la curcan o pulpă, din care se face […]

Curcan umplut

Curcan umplut

Curcan umplut  Ingrediente: 1 curcan de  4 kg Ingrediente umplutură: 250 g pâine albă, ficatul de curcan, 100 g unt proaspăt, 2 ouă, sare, piper, mărar tocat, 100 g ciuperci.     Mod de preparare: Se curăţă curcanul, se spală în mai multe ape. Se scurge bine, se sărează şi se lasă astfel să stea […]

Piftie de pasare cu galuscute de ficat

Piftie de curcan (varianta)

Piftie de curcan Ingrediente: curcan sare ceapă morcov ţelină ouă gelatină pătrun­jel verde usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Se taie un curcan de circa 5 kg. Se curăţă, se spintecă, se spală bine şi se pune intr-o oală cu apă rece. Se lasă pe foc pînă cînd este aproape să dea în fiert şi […]

Piept de curcan in aspic

Piept de curcan in aspic

Piept de curcan in aspic Ingrediente: curcan sare ou sau castraveciori acri şi gogoşari aspic   Mod de preparare: Se frige curcanul, se lasă să se răcească, apoi se taie pieptul şi carnea de pe pulpe în felii subţiri şi se aşază pe un platou. Se decorează cu ou răscopt sau cu castraveciori acri şi […]

Piept de curcan in aspic

Curcan in aspic

Curcan in aspic Ingrediente: curcan sare aspic pîine legume   Mod de preparare: Se frige curcanul la cuptor pană se rumeneşte, se lasă să se răcească şi se taie pieptul şi pulpele în aşa fel ca să se poată monta la loc. Se taie pieptul şi pulpele în felii, care sc ung cu aspic foarte […]

Reteta curcan umplut

Curcan umplut cu pui si ciuperci

Curcan umplut cu pui si ciuperci Ingrediente: 1 curcan tânăr (de 3-4 kg) 1 pulpă de pui măruntaie de curcan (ficat, pipotă, inimă) 1 conservă de ciuperci sare piper 1 legătură pătrunjel 3 ouă 1 franzelă mică înmuiată în lapte şi stoarsă bine condimente ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine curcanul, apoi […]

Friptura de curcan in sos de mere

Friptură de curcan – usor de preparat

Friptură de curcan  din pulpe si piept, apa, vin ulei, sare, piper.   Ingrediente: pulpele şi pieptul curcanului 2 căni de apă 1 cană de vin ulei sare piper   Mod de preparare: Speli bine carnea, o aşezi într-o tavă termorezistentă, o presari cu sare şi piper şi o laşi deoparte aproximativ 30 de minute. […]

Piftie simpla de cocos

Piftie de curcan

Piftie de curcan  Ingrediente: aripi, gât şi o parte de piept de curcan 1 mor­cov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ou 6-7 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Speli bine bucăţile de carne şi le pui la fiert cu apă rece cât să le acopere de 5 degete. Pui şi sare şi laşi […]

Supă de curcan cu găluşte

Supă de curcan cu găluşte – usor de preparat

Supă de curcan cu găluşte din: spate de curcan, morcov, radacina de patrunjel, telina, oua, gris, patrunjel. Ingrediente: un spate de curcan 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 ouă 7 linguri cu vârf de griş 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Tai spatele de curcan în bucăţi, le cureţi şi le […]

Dovlecei umpluţi în stil italian

Dovlecei umpluti cu piept de curcan

Dovlecei umpluti cu piept de curcan din: dovlecei, piept de curcan, ceapa, paine, ou, cascaval, marar, sare, piper.   Ingrediente: 3-4 dovlecei pentru umplut şi alţi 2 pentru sos 1 piept de curcan 1 ceapă o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă 1 ou 100 g caşcaval câte o legă­tură de mărar si […]

Ciorba de aripi de curcan

Ciorba de aripi de curcan

Am luat 2 aripi de curcan, care au cântărit 1,300 kg, le-am pârlit la flacăra aragazu­lui, le-am spălat bine şi le-am tăiat bucăţi. Le-am pus la fiert în apă rece, într-o oală de 5 l. După primul clocot am aruncat apa murdară, am spălat oala şi bucăţile şi le-am pus din nou în apă rece. […]

Curcan la tava invelit in foi de varza acra

Curcan la tava invelit in foi de varza acra

Curcan la tava invelit in foi de varza acra din: curcan, piper, boia de ardei, untura, sare, varza acra, coniac. Ingrediente: 1 curcan 1 g piper 5 g boia de ardei 150 g untura 20 g sare 300 g varza acra 50 ml coniac   Mod de preparare: Cureti curcanul, il speli, il zvanti cu […]

Toba de curcan

Toba de curcan

Tai curcanul, îl opăreşti, îl cureţi de pene, îl pârleşti, apoi îl freci bine cu făină de mălai pentru a fi curat. După aceea îl porţionezi. Guşa curcanului, pe care o cureţi cu atenţie, o umpli cu carne de curcan fiartă bine, până se ia uşor de pe os (cap, picioare, aripi, cu ficat, pipotă, […]

Rulouri de curcan cu spanac

Rulouri de curcan pe pat de cartofi copti

Rulouri de curcan pe pat de cartofi copti Ingrediente: 1 piept de curcan 4 felii mari de cascaval 14 ciuperci potrivite o legatura de patrunjel o legatura de marar 2 linguri de ulei 3 linguri de pesmet 2-3 linguri de smantana 2-3 fire de usturoi verde 6 cartofi 50 g unt 2-3 fire de rozmarin […]

Escalop de curcan, cu ciuperci

Escalop de curcan, cu ciuperci

Escalop de curcan, cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, smantana, arpagic, ulei de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi de carne de curcan (ca de şniţel) 500 g ciuperci 150 ml smântână 1 legătură de arpagic 2 linguri de ulei de măsline 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Se curăţă […]

Lipie cu carne prajita de curcan

Lipie cu carne prajita de curcan

Lipie cu carne prajita de curcan Ingrediente: 4 snitele (a cate 160 g) ulei pentru prajit sare piper macinat 4 lipii de tortilla 200 g varza de China 2 linguri de otet din vin alb 1/2 lingurita de zahar 4 linguri de smantana 3 linguri de ulei frunze de oregano pentru presarat   Mod de […]

Gulaş de porc cu cartofi şi varză

Gulas rapid de curcan cu pilaf

Gulas rapid de curcan cu pilaf Ingrediente: 400 g piept de curcan, taiat in bucati mici 2 linguri de unt 1 lin­gura de ulei de masline 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi pisat 1 lingurita de foi de chimen pisate 100 g de ciuperci mici, feliate 2 linguri de coniac 100 ml vin […]

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

Frigaruie de curcan cu rosii inabusite

Frigaruie de curcan cu rosii inabusite Ingrediente: 4 snitele din piept de curcan 100 g sunca fiarta 300 g rosii cherry 150 g ciuperci champignons 2 linguri ulei de rapita sare piper     Mod de preparare: Spalati carnea bine si uscati-o pe un servet de bucatarie, apoi taiati-o fasii. Asezati sunca peste carne. Pregatiti […]

Piept de curcan in sos de patrunjel

Piept de curcan in sos de patrunjel

Piept de curcan in sos de patrunjel Ingrediente : 800 g piept de curcan sare piper 5 linguri ulei cu busuioc 2 linguri suc de lămâie 200 ml supă 500 g roşii cherry 1 lingură zahăr 2 pacheţele pătrunjel congelat 1 căţel de usturoi 2 linguri capere 1/2 linguriţă sambal oelek   Mod de preparare: […]

Salată cu piept de curcan si sos de muştar

Paste cu piept de curcan

Paste cu piept de curcan din: usturoi, ceapa, rozmarin, cimbru, piept de curcan, faina, ulei de masline, pasta de rosii, vin, rosii, paste, sare, piper. Ingrediente: 3 căţei de usturoi 2 cepe 1 crenguţă de rozmarin 6 crenguţe de cimbru 500 g piept de curcan 2 linguri făină 4 linguri ulei de măsline 2 linguri […]