Curcan umplut cu pui si ciuperci

Printeaza

Curcan umplut cu pui si ciuperci

Ingrediente:Curcan umplut cu pui si ciuperci

  • 1 curcan tânăr (de 3-4 kg)
  • 1 pulpă de pui
  • măruntaie de curcan (ficat, pipotă, inimă)
  • 1 conservă de ciuperci
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 ouă
  • 1 franzelă mică înmuiată în lapte şi stoarsă bine
  • condimente
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli bine curcanul, apoi îl freci cu sare şi-l laşi deoparte. Măruntaiele de curcan şi pulpa de pui le fierbi în apă cu sare.

Când sunt gata, le scurgi bine, dezosezi pulpa, apoi dai carnea şi măruntaiele prin maşina de tocat împreună cu franzela.

La compoziţia obţinută adaugi ciupercile tăiate mărunt, verdeaţa tocată, ouăle, sare şi piper după gust.

Cu această compoziţie umpli curcanul, apoi îl coşi. îl ungi cu ulei şi presari condimente.

Il înveleşti în folie de alu­miniu şi-l dai la cuptor pentru 2 ore, la foc potrivit. Când este gata, scoţi folia şi-l mai laşi puţin să se rumenească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.