Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi si varza de Bruxelles sotate in unt, castane glasate si cabanos

Printeaza

 Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi si varza de Bruxelles sotate in unt, castane glasate si cabanos

Ingrediente:Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi si varza de Bruxelles sotate in unt, castane glasate si cabanos

  • 1 curcan de circa 3,500 kg
  • 200 g grăsime sau unt
  • 500 g castane
  • 500 g cartofi noi
  • 500 g varză de Bruxelles
  • 200 g cabanos sau crenvurşti
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 1 /2 lingură de făină
  • sare
  • piper
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 3 linguri sos de friptură
  • puţin sos brun

 

Mod de preparare:

Curcanul se aşază în tavă cu sare, piper, se unge toată suprafaţa cu gră­sime şi se dă la cuptor cu zarzavatul tăiat, ceapă tocată şi puţină apă, circa 2 ore.

Pe parcurs se unge cu grăsimea din tavă. Cînd este gata se scoate şi se face în tavă sosul cu făină, sos brun şi supă.

Se fierbe 8-10 minute, se strecoară şi se adaugă vinul roşu între timp se face garnitura cartofii fierţi sotaţi în ulei castanele glasate cu sos de friptură  varză de Bru­xelles fiartă sotată în unt carnăciori opăriţi în sos.

Curcanul se taie artistic si se aşază pe platou garnisit cu legumele respective. Separat, se servesc cîr- năciorii fierbinţi cu puţin sos şi se pune puţin sos şi pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.