Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Printeaza

 Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Ingrediente:Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

  • 1 curcan de circa 3,500 kg
  • 100 g frişcă lichidă
  • 250 g carne albă de porc
  • 400 g bureţi mari sau ciuperci
  • 600 g dovlecei
  • 500 g cartoji noi
  • 1 legă­tură pătrunjel
  • 150 g unt
  • 16 crutoane rotunde prăjite
  • 1 ceapă
  • 1/2 lingură de făină
  • un pahar vin roşu
  • 2 ouă
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se scot copanele (pulpele de la curcan) şi se dau prin maşina de tocat cu sită fină, împreună cu carnea de porc şi 1/2 ceapă sotată. Se amesteci apoi cu un ou, sare, piper alb şi frişca.

Piepţii se prepară pentru umplut, se platează iar cu un cuţit tăios se face pe margine o tăietură pe lat perpendi­culară . Piepţii se umplu cu jumă­tate din tocătură, se pun într-o tavă cu oasele sparte, sare, cozi de bureţi tăiate, puţin unt sau ulei şi puţină apă şi se dau la cuptor circa 1 oră.

Pe parcurs se stropesc cu sosul din tavă. Cînd sînt gata rumeniţi se scot şi în tavă se face sosul cu 1/2 lingură de făină şi vin apoi se strecoară. Din restul cie tocătură se face o chiftea mare ovală şi se prăjeşte în ulei sau unt.

Chif­teaua se pune pe platou şi peste piepţii tăiaţi felii. între timp se fac garnitu­rile cartofi fierţi daţi prin unt şi pătrunjel tocat, dovleceii la fel, bureţii sotaţi întregi puşi pe crutoane.

Garniturile se pun în jurul piepţilor pe platou. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.