Curcan umplut cu castane cu garnitura de anghinare umplute cu mazare si pilaf

Printeaza

Curcan umplut cu castane cu garnitura de anghinare umplute cu mazare si pilaf

Ingrediente:Curcan umplut cu castane cu garnitura de anghinare umplute cu mazare si pilaf

  • 1 curcan de circa 3,500 kg
  • 400 g castane
  • 2 linguri sos alb
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 6 portocale
  • 12 funduri de anghinare
  • 40 g zahăr
  • sare
  • piper alb
  • 1 pahar vin negru
  • 300 g mazăre fină
  • 250 g orez
  • 150 g unt

 

Mod de preparare:

Curcanul se prepară pentru umplut. Se prepară umplu­tura din castanele fierte date prin sită, amestecate cu sosul alb, 1 lingură de făină, 2 ouă crude, sare şi zahăr.

Se umple curcanul, se dă sare, piper alb, se unge cu unt topit şi se dă la cuptor circa 2 ore. Pe parcurs se unge cu unt.

Cînd este gata, se taie  artistic şi se aşază pe platou. în tavă se face sosul cu 1/2 lingură de făină, jiu (sos de friptură), vinul negru, puţin zahăr, apoi se strecoară, se adaugă cele 6 portocale felii  şi se mai fierbe 5 minute.

Se garniseşte cu anghinare umplută cu mazăre şi pilaf . Sosul cu portocale se serveşte separat la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.