Toba de curcan

Printeaza

Tai curcanul, îl opăreşti, îl cureţi de pene, îl pârleşti, apoi îl freci bine cu făină de mălai pentru a fi curat. După aceea îl porţionezi. Guşa curcanului, pe care o cureţi cu atenţie, o umpli cu carne de curcan fiartă bine, până se ia uşor de pe os (cap, picioare, aripi, cu ficat, pipotă, pieliţă).

Când fierbe, adaugi foi de dafin, morcov. După ce carnea s-a fiert şi s-a răcit, o tai bucăţele şi umpli guşa. Pui şi câte­va linguri de supă (din zeama în care a fiert carnea). Coşi guşa şi o fierbi 1/2 oră. Inainte de a o pune la fiert, o înţepi puţin.

Dacă guşa s-a rupt şi nu o poţi umple, poţi folosi o pungă, pe care o legi cu atenţie. Când toba este gata, o pui pe un fund de lemn, aşezi greutăţi peste ea şi o dai la frigider.

Toba de curcan

Toba de curcan

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • toba de curcan
  • toba curcan

3 comentarii

  1. Tirloi Anisoara

    Foarte buna toba de curcan

  2. Si mie imi place toba de curcan

  3. O toba mai light. Tot toba de porc e cea mai tare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.