Toba de curcan
PrinteazaTai curcanul, îl opăreşti, îl cureţi de pene, îl pârleşti, apoi îl freci bine cu făină de mălai pentru a fi curat. După aceea îl porţionezi. Guşa curcanului, pe care o cureţi cu atenţie, o umpli cu carne de curcan fiartă bine, până se ia uşor de pe os (cap, picioare, aripi, cu ficat, pipotă, pieliţă).
Când fierbe, adaugi foi de dafin, morcov. După ce carnea s-a fiert şi s-a răcit, o tai bucăţele şi umpli guşa. Pui şi câteva linguri de supă (din zeama în care a fiert carnea). Coşi guşa şi o fierbi 1/2 oră. Inainte de a o pune la fiert, o înţepi puţin.
Dacă guşa s-a rupt şi nu o poţi umple, poţi folosi o pungă, pe care o legi cu atenţie. Când toba este gata, o pui pe un fund de lemn, aşezi greutăţi peste ea şi o dai la frigider.
Toba de curcan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- toba de curcan
- toba curcan
Foarte buna toba de curcan
Si mie imi place toba de curcan
O toba mai light. Tot toba de porc e cea mai tare