Saratele cu smantana si cascaval

Printeaza

Saratele cu smantana si cascaval din: faina, margarina, untura, smantana, sare, drojdie, cascaval, galbenus, apa, lapte si cafea.

retete

Ingredinte:

  • 1 kg. faina de patiserie
  • 250 gr. margarina
  • 300 gr. untura
  • 5 linguri de smantina
  • o lingura sare fina
  • 20 gr. drojdie
  • 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte pt. drojdie

Pentru presarat deasupra aluatului gata intins:

  • unul sau doua galbenusuri de ou batute
  • o lingura cafea filtru, chimen
  • 100 gr. cascaval ras

 

Mod de preparare

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute.

Intre timpse cerne faina, se pune pe planseta si se adauga restul ingredientelor fara a le framinta, inclusiv cele 200 gr. de cascaval ras, mai putin apa.

Cand a crescut drojdia, se face un cuib in faina si se toarna drojdia dospita, se framinta bine aluatul pina se desprinde de pe mina, daca nu se leaga, se adauga apa la temperatura camerei (bucatariei).

Dupa ce s-a framintat bine, se face aluatul sul din care se taie bucati pentru intins. Foaia se intinde pe planseta cam de 3 mm grosime.

Daca se fac sub forma de covrigei(cu forma de covrigei), aluatul intins va fi mai mare, iar daca se fac sub forma de betisoare
aluatul se intinde sub forma de dreptughi, latimea fiind egala cu lungimea betisoarelor.

Inainte de a le taia sau decupa aluatul se unge cu galbenus batut cu cafeaua filtru fara zahar si deasupra se presara chimen sau cascaval dupa gust dupa care se decupeaza formele dorite.

Este foarte gustos daca in aluat se pune o lingura-doua de chimen macinat fin (se gaseste in comert), iar deasupra se pune cascavalul ras.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.