Conopidă gratinată cu brânză și smântână

Printeaza

Conopidă gratinată cu brânză și smântână din: conopida, branza cheddar, smantana, unt, sare, piper, pesmet.

Această rețetă de conopidă gratinată este o variantă gustoasă și sățioasă pentru un prânz sau o cină. Conopida este o legumă săracă în calorii și bogată în fibre, iar combinația cu brânza și smântâna adaugă un gust delicios și o textură cremoasă.

Gratinul se prepară ușor și poate fi servit ca atare sau alături de o salată verde proaspătă.

  • Dificultate: Ușor
  • Timp de preparare: 45 de minute
  • Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie
  • 200 g brânză cheddar rasă
  • 200 g smântână
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri de unt topit
  • Sare și piper, după gust
  • 2 linguri de pesmet

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Tăiați conopida în buchețele mici și puneți-le într-o oală cu apă clocotită și sare.

Fierbeți-le timp de 5-7 minute sau până când conopida devine ușor crocantă. Apoi scurgeți-o bine.

Într-un vas pentru copt uns cu unt, așezați buchețelele de conopidă fierte.

Într-un castron mic, amestecați smântâna cu usturoiul zdrobit, jumătate din cantitatea de brânză cheddar rasă, sare și piper după gust.

Turnați amestecul de smântână peste conopidă și asigurați-vă că fiecare buchețel este acoperit.

Presărați pesmetul și restul de brânză cheddar rasă deasupra.

Puneți vasul în cuptor și coaceți timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când conopida este fragedă și gratinul are o crustă aurie.

Scoateți vasul din cuptor și lăsați-l să se răcorească puțin înainte de servire.

Conopidă gratinată cu brânză și smântână

Informații nutriționale (aproximative) per porție:

  • Calorii: 250 kcal
  • Carbohidrați: 10 g
  • Proteine: 12 g
  • Grăsimi: 18 g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Conopidă gratinată

Conopida gratinata cu busuioc

Conopida gratinata cu busuioc din: conopida, oua, cascaval, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 200 g caşcaval ras 4 frunze de busuioc sare piper unt, pentru uns tava   Mod de preparare: Fierbi conopida, cam 5 minute, ruptă bucheţele în apă cu sare, apoi o laşi la scurs. Ungi o tavă cu unt […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.