Bruschete cu Somon Afumat și Smântână – Rețetă Delicioasă de Aperitiv

Printeaza

Bruschete cu Somon Afumat și Smântână – Rețetă Delicioasă de Aperitiv din: paine, somon afumat, smantana, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, frunze de marar.

Aceste Bruschete cu somon afumat și smântână acră sunt alegerea perfectă pentru un aperitiv elegant sau o gustare delicioasă.

Somonul afumat adaugă o notă bogată de fum și o textură ușor crocantă, în timp ce smântâna acră cu usturoi și zeamă de lămâie completează gustul cu o notă de prospețime.

 

Ingrediente:

  • 4 felii de pâine rustică
  • 100g somon afumat
  • 150g smântână acră
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tăiat în jumătăți
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • Frunze proaspete de mărar sau pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Prima dată, preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).

Așezați feliile de pâine pe o tavă și le presărați cu ulei de măsline. Coaceți-le în cuptor timp de 5-7 minute sau până când devin aurii și crocante.

Într-un bol mic, amestecați smântâna acră cu zeama de lămâie, usturoiul tăiat fin, sare și piper.

După ce feliile de pâine sunt gata, lăsați-le să se răcească puțin.

Apoi, distribuiți uniform amestecul de smântână acră pe fiecare felie de pâine.

Acoperiți fiecare bruschetă cu somon afumat.

Decorati cu frunze proaspete de mărar sau pătrunjel.

Bruschete cu Somon Afumat și Smântână – Rețetă Delicioasă de Aperitiv

Informații nutriționale:

  • Calorii per porție: Aproximativ 220 kcal
  • Carbohidrați: 20g
  • Proteine: 8g
  • Grăsimi: 12g

Această rețetă reprezintă o combinație perfectă de arome și texturi care va impresiona cu siguranță invitații la orice ocazie specială.

Bruscheta este un aperitiv tradițional italian care a evoluat de-a lungul timpului. Originea termenului “bruscheta” se crede că provine din limba italiană veche, “bruscare,” care înseamnă “a prăji” sau “a rumeni.”

Inițial, bruscheta era simplă, constând în pâine prăjită presărată cu usturoi și ulei de măsline.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bruschete cu peste sarat

Bruschete cu peste sarat

Bruschete cu peste sarat din: peste sarat, praz, mango, castravete, rosii, piper, lamaie, ulei de masline, cimbru, ardei iute, paine cu seminte. Ingrediente: 2 cesti peste fiert si sarat, maruntit 2 fire praz (numai parte verde), feliat 1 cană mango, cuburi 1 cană castravete, cuburi 1/2 ceasca rosii, cubulete 1/3 linguriță piper negru sucul de la […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.