Pască umplută cu brânză și smântână

Printeaza

Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon.

retete

pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 1 linguriță de sare
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 20 g drojdie
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingură esență de rom
  • 100 g unt

pentru umplutură:

  • 600 g brânză dulce
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 200 g smântână
  • 200 g zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 4 linguri griș
  • 8 albușuri
  • 100 g ananas sau ghimbir confiat
  • 3 linguri făină sau amidon

 

Mod de preparare:

Faci maiaua din drojdie, puțin lapte călduț și 2 linguri făină. Amesteci făina cu drojdia, gălbenușurile, restul de lapte călduț în care ai topit zahărul, esența și gălbenușurile.

Frămânți aluatul 1/4 oră încorporând treptat untul moale. Lași aluatul să crească la cald, circa 1 oră.

Bați albușurile spumă tare cu zahărul, apoi adaugi treptat făina și amesteci ușor.

Mixezi brânza cu 5 gălbenușuri, grișul, smântâna și coaja rasă de lămâie, apoi încorporezi compoziția cu albușuri și omogenizezi ușor, de jos în sus.

Tapetezi cu aluat o formă rotundă, de 24 cm, unsă cu unt. Torni umplutura și presari uniform cubulețe de fructe confiate.

Din aluatul rămas, modelezi împletituri pe care le pui pe margine. Coci pasca 50 de minute, la foc mediu.

Fierbinte, o ungi cu gălbenușul rămas.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pasca vanilata

Pasca umpluta cu fructe

Pasca umpluta cu fructe din: cozonac, oua, zahar pudra, coji de portocale, smochine, crmale, stafide, nuca, visine din dulceata. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac obişnuit Pentru bază şi umplutură: 10-12 albuşuri de la aluatul de cozonac 100g zahăr pudră câteva coji de portocale zaharisite sau din dulceaţă 5-6 smochine 10 curmale 1 mână stafide o […]

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide, cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar pudra, albusuri si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 220 ml lapte 500 g faina 1 plic (7g) drojdie uscata 2 oua 125 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.