Dulceaţă de prune verzi

Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi

O reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar, lamaie, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g prune verzi 1 kg zahăr 1/2 lămâie 2 pahare apă 1 plic zahăr vanilat       Mod de preparare: Alegi prune verzi şi le tai puţin la am­bele capete, le speli, le pui într-un […]

Dulceata de pepene rosu

Reteta zilei: Dulceata de pepene rosu

O reteta de dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene roşu 1,5 kg zahăr tos 1 lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie     Mod de preparare: Speli pepenele, îl tai în opt, cureţi seminţele şi coaja şi porţionezi apoi […]

Pepene umplut cu inghetata

Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata

O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine, fructe de padure, coacaze     Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură […]

Tort cu mere si zahăr ars

Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars

O reteta de tort cu mere si zahar ars din: zahar, mere, oua, zahar, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca si cacao. Ingrediente: 10 linguri de zahăr 1 kg mere 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf de copt puţin bicarbonat stins cu oţet circa 10 linguri de făină câteva bucăţele de nucă 1 […]

Păstăi de fasole la cuptor

Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor

O reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena, ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat. Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbenă 3 cepe 2 morcovi 1 căpăţână usturoi mărar 500 g caş 6 ouă 150 ml ulei sare 200 g smântână groasă 3 foi de […]

Vinete pane cu garnitură de morcovi

Reteta zilei: Vinete pane cu garnitură de morcovi

O reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete, oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval.   Ingrediente: ceapă albă 1 morcov mare 3-4 lin­guri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură făină 2-3 linguri pastă de tomate sare piper pătrunjel […]

Supă delicioasă cu pipote de pui

Reteta zilei: Supă delicioasă cu pipote de pui

O reteta de supa delicioasa cu pipote de pui din: cartofi, pipote de pui, morcovi, patrunjel, ceapa verde, marar verde, sare, piper, buchetele de conopida, bors, smantana si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi noi 200 g pipote de pui 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1/2 legătură mărar verde sare piper 2-3 […]

Lichior de zmeură

Reteta zilei: Lichior de zmeură

O reteta simpla de lichior de zmeura din: zmeura, alcool, rom si zahar. Ingrediente: 1 kg zmeură 1 l alcool 100 ml rom 500 g zahăr       Mod de preparare: Alegi zmeură proaspătă, o pui într-o damigeană (sau borcan în­chis ermetic) împreună cu zahărul şi o ţii la soare timp de 5-6 zile, […]

Marmeladă de mere, gutui si pere

Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere

O reteta de marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa si mere cretesti. Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg pere tari 4 kg zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară) 6 linguri apă 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari   Mod de preparare: Tai fructele felii […]

Supă de carne cu fasole verde

Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde

O reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata. Inrgediente: 750 g piept gras de vaca 500 g fasole verde tânără 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 lingură făină 100 ml smântână verdeaţă (pătrunjel, mărar)   Mod de preparare: Fierbi […]

Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi

Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi

O reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1 capatana usturoi 1 lingurita […]

Bulete din orez cu carne de vita

Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita

O reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci, sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline, oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare. Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne de vită tocată 2 […]

Placinta cu coacaze

Reteta zilei: Placinta cu coacaze

O reteta simpla si delicioasa de placinta cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, banae, suc de lamaie, migdale, coacaze, scortisoara si oua. Poate te intereseaza si: Placinta cu coacaze  Placinta cu coacaze, branza si ciocolata alba Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr pudră 120 g unt 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit […]

Ficatei cu sos de struguri

Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri

O reteta de ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai, faina, strugure, vin rosu si zahar. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 cană cu lapte 4 linguri cu mălai 1 lingură cu făină 1 ciorchine de strugure 1 cană cu vin roşu 1 lingură cu zahăr     Mod de […]

Aripioare de pui cu sos verde

Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde

O reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui, vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute, sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 8 aripioare de pui 2 căni cu vin alb 2 legături de ceapă verde 2 linguriţe cu boabe de coriandru […]

Tocanita mexicana

Reteta zilei: Tocanita mexicana

O reteta simpla de tocanita mexicana din: pulpe superioare, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rgas, porumb, fasole, mazare, vin, ulei de masline, chili, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 5 roşii 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri cu porumb 300 g fasole fideluţă 2 linguri cu mazăre […]

Ruladă de pui cu spanac şi legume

Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legume

O reteta de rulada de pui cu spanac si legume din: piept de pui, broccoli, morcov, spanac, ardei gras rosu, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g broccoli 300 g morcov 100 g spanac 1 ardei gras roşu 2 linguri cu unt sare piper     Mod de preparare: Dezosează pieptul […]

Pulpe lemongrass

Reteta zilei: Pulpe lemongrass

O reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui 2 căni cu vin alb 2 cepe roşii 1 linguriţă cu piper negru boabe 500 g ciuperci […]

Pui impachetat

Reteta zilei: Pui impachetat

O reteta de pui impachetat din: pulpe superioare, foi de placinta, ciuperci, cascaval, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 1 pachet cu foi de placinta 8-10 ciuperci 8-10 felii de cascaval 50 g unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpele de pui, şterge-le […]

Pui inabusit cu tumernic si vin

Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vin

O reteta simpla de pui inabusit cu tumernic si vin din: pui, cartofi, morcovi, telina, tumernic, vin alb duce, sare si ulei. Ingrediente: 1 pui 2-3 cartofi mari 2-3 morcovi 2-3 fire de ţelină apio 2 linguriţe cu turmeric 1 cană cu vin alb dulce sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Taie cartofii, […]

Blancheta de pui cu ciuperci

Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci

O reteta delicioasa de blancheta de pui cu ciuperci din: pulpe superioare, ciuperci, arpagic, ardei gras, ceapa verde, morcov, telina, smantana, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 8 ciuperci 100 g arpagic 1 ardei gras 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 200 g smântână pătrunjel ulei […]

Sarlotă cu caise

Reteta zilei: Sarlotă cu caise

O reteta delicioasa de sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise. Ingrediente: 500 g ricotta 150 g zahar 40 g zahar vanilat 300 g gelatina granule 250 g frisca lichida 100 ml apa 160 g piscoturi felii de caise pentru decor   Mod de preparare: Puneti intr-un bol […]

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

O reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare. Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, vitamina A şi B şi este indicat în dietele […]

Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

O reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 ceapă 1 ceşcuţă cu vin alb 3 linguri cu smântână 2 linguri cu făină ulei de măsline nucşoară ienibahar […]

Pui cu grepfrut

Reteta zilei: Pui cu grepfrut

O reteta simpla de pui cu grepfrut din: piept de pui, grepfrut, vin alb, unt, ulei si alune caju. Ingrediente: 1 piept de pui 1 grepfrut 1 cană cu vin alb 1 lingură cu unt 1 lingură cu ulei 100 g alune caju     Mod de preparare: Spală pieptul de pui, taie-lîn două bucăţi, […]

Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

O reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte apreciată datorită gustului delicat. Ingrediente: 4 fileuri peşte […]

Pui picant cu jambon

Reteta zilei: Pui picant

O reteta de pui picant din: pulpe dezosate, ciuperci, rosii, ardei gras, vin, orez, salam uscat, usturoi, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate 6 ciuperci, 500 g roşii 1 ardei gras roşu 1 cană cu vin 1 ceşcuţă cu orez 100 g salam uscat picant 2 fire de usturoi 1 legătură de […]

Dorada cu legume in folie de aluminiu

Reteta zilei: Dorada cu legume in folie de aluminiu

O reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina, patrunjel, sare si ulei de masline. Timpul de coacere variază în funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât creşte şi timpul de coacere. Dorada este un peşte slab […]

Hamburger cu salată de rucola

Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola

O reteta delicioasa de hamburger cu salata de rucola din: fileuri de halibut, cascaval, pesmet, ou, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, rucola, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Peştele halibut este foarte sănătos, gustos şi bogat în proprietăţi nutritive. Este un peşte versatil care se pretează cu uşurinţă la diverse preparate. E […]

Chiftelute la cuptor cu sos

Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sos

O reteta de chiftelute la cuptor cu sos din: pulpa de porc slaba, marar, usturoi, oua, sare, piper si bulion. O reteta delicioasa.   Ingrediente: 1 kg pulpa de porc slaba 1 legatura marar 1 capatana usturoi 3 oua Sare Piper bulion   Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se toaca marunt mararul […]

Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castraveti

Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castraveti

O reteta de pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, chili, bulion, rosii si castraveti.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc aproximativ 2 kg 1 capatana usturoi sare piper chili bulion 3 rosii 4 castraveti Mod de preparare: Se cresteaza pulpa de porc, se sarea si pipereaza e ambele […]

Portofele surpriza

Reteta zilei: Portofele surpriza

O reteta simpla si delicioasa de portofele surpriza din: piept de pui, sunca, branza telemea, unt, cimbrisor si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 400 g sunca 150 g branza telemea 100 g unt 1 crenguta cimbrisor piper   Mod de preparare: Intr-un castron, pune brânza telemea, untul, usturoiul, cimbrişorul şi un praf de piper. […]