Reteta zilei: Pulpe lemongrass

Printeaza

O reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei.

Pulpe lemongrass

Ingrediente:

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 2 căni cu vin alb
  • 2 cepe roşii
  • 1 linguriţă cu piper negru boabe
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri cu făină
  • coaja de la o lămâie
  • 1 mână de frunze de lămâiţă
  • piper roşu boabe
  • sare
  • 1 lingură cu unt
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Laşi pulpele la ma­rinat într-o cană cu vin, sare, o jumătate din cantitatea de lămâiţă şi piper timp de 2-3 ore. Le scoţi din marinată şi le pui pe grătarul încins.

Pulpe_lemongrass

Tai ciupercile mai măricel şi ceapa roşie ron­dele şi le pui la călit într-o lingură cu ulei, una cu unt şi un praf de sare. Când se înmoaie, adaugi făina şi laşi în continuare pe foc, ames­tecând încontinuu.

Pulpe_lemongrass_02

Când începe să sfârâie, torni restul de vin şi amesteci în continuare. Când sosul se îngroaşă, adaugi restul de lămâiţă tocată mărunt. Dacă vrei să fie mai subţire, torni un pic de marinată. Serveşti puiul cu paste fierte, sos si coaja de lamaie deaspura.

Pulpe_lemongrass_03

Pulpe lemongrass

Pulpe lemongrass

Pofta buna!

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.