Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vin

Printeaza

O reteta simpla de pui inabusit cu tumernic si vin din: pui, cartofi, morcovi, telina, tumernic, vin alb duce, sare si ulei.

Ingrediente:Pui inabusit cu tumernic si vin

  • 1 pui
  • 2-3 cartofi mari
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 fire de ţelină apio
  • 2 linguriţe cu turmeric
  • 1 cană cu vin alb dulce
  • sare
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Taie cartofii, mor­covii şi ţelina în bucăţi mări­cele şi pune-le într-un wok. Aşază deasupra puiul spălat şi frecat cu sare, peste care presari turmericul.

Pui_inabusit_cu_tumernic_si_vin

Toarnă vinul, 1-2 linguri cu ulei şi o ceaşcă de apă. Acoperă şi lasă la foc potrivit până se înăbuşă. Verifică din când în când ca să nu se prindă.

Pui_inabusit_cu_tumernic_si_vin_02

Când puiul e aproape gata, pune-lîn tavă, pe hârtie de copt, unge-l cu puţin ulei şi dă-l la cuptor până se aureşte. Lasă legumele pe foc până ce sunt făcute complet. Serveşte cu pătrunjel tocat deasupra.

Pui_inabusit_cu_tumernic_si_vin_03

Pui inabusit cu tumernic si vin

Pui inabusit cu tumernic si vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.