Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton

Bruschetti cu ciuperci

Bruschetti cu ciuperci din: franzela, usturoi, ciuperci, rosii, unt, sare, piper, menta. Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de menta sau busuioc   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe […]

Terina de ficat cu sos

Terina de ficat cu sos

Terina de ficat cu sos din: ficat de porc, orez, ceapa, oua, ardei, morcovi, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei, marar, legume. Ingrediente: 1 kilogram ficat de porc 300 g orez două legături de ceapă verde 3 ouă un ardei gras roşu 400 g morcovi 400 g ciuperci 6 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui mărar […]

Caise gratinate la cuptor

Caise gratinate

Caise gratinate din: caise, vanilie, unt, zahar, migdale sau nuci. Ingrediente: 12 caise bine coapte 2 batoane de vanilie 60 gr. unt 100 gr. zahar pudra 50 gr. migdale sau nuci macinate   Mod de preparare: Incalziti inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la foc, si ungeti-le cu unt. Pastrati 4 caise. […]

Rulada de pui cu sos de fructe

Rulada de pui cu sos de fructe

Rulada de pui cu sos de fructe din: piept de pui, conopida, cartofi, fructe de padure, smantana, unt, lapte, sare, piper, ulei, cimbru, chimen, varza murata. Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate 450 g conopidă 600 g cartofi 200 g fructe de pădure 200 g smântână 75 g unt 100 ml lapte dulce sare piper […]

Crochete dietetice la gratar

Crochete dietetice la gratar

Crochete dietetice la gratar din: pulpa de vita, oua, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g pulpă de vacă 2 ouă cimbru sare   Mod de preparare: Cureţi carnea, o dai de 2 ori prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu ouăle, cimbrul uscat, sare şi 2 linguri de apă. Laşi compoziţia să se odihnească o jumătate […]

Tarta cu fulgi de ovaz

Tarta fina cu rozmarin si caise

Tarta fina cu rozmarin si caise din: caise, aluat foitaj, zahar, unt, rozmarin, ulei. Ingrediente: 600 g caise aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comerţ) 150 g zahar pudra 50 g unt 2 crenguţe rozmarin 1 lingura ulei   Mod de preparare: Se cresteaza putin caisele si se scot sâmburii, avand grija ca […]

Budinca de telemea cu ardei

Budinca de telemea cu ardei

Budinca de telemea cu ardei din: telemea, ou, smantana, untdelemn, ardei. Ingrediente: 400 gr. telemea grasa 1 ou 75 gr. smantana groasa 1 lingura de seminte decojite de bostan 1 lingura de untdelemn fin 1 ardei verde   Mod de preparare: Se zdrobeste telemeaua cu furculita si se amesteca bine cu oul si cu smantana. […]

Andive cu dovleac copt

Andive cu sunca afumata la cuptor

Andive cu sunca afumata la cuptor din: andive, cascaval, unt, sunca, zahar, vin, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4 andive 150 g caşcaval 40 g unt 8 felii şuncă afumată 200 ml vin alb 1 lin­guriţă zahăr pudră 1 foaie dafin sare piper cim­bru   Mod de preparare: Speli andivele, le tai în patru pe lungime […]

Pui cu salată de sfeclă şi portocale

Budinca de salata verde cu smantana

Budinca de salata verde cu smantana din: salate, oua, unt, cascaval, smantana, sare, piper, pesmet, nucsoara, vin. Ingrediente: 4 salate 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 150 g smântână piper sare pesmet nucşoară 50 ml vin alb   Mod de preparare: Speli salatele, le desfaci foile, le opăreşti 2 minute şi după ce […]

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat din: macrou, rosii, castravete, menta, tarhon, ceapa, lamai, sare, ulei, piper. Ingrediente: 4 macrouri mari 4 rosii mici 1 castravete 1 legatura de menta 1 legatura de tarhon verde cateva codite de ceapa verde 2 lamai 150 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: […]

Tarta parfumata cu masline verzi

Tarta parfumata cu masline verzi

Tarta parfumata cu masline verzi din: masline, oua, smantana, suc de rosii, unt, sare, piper. Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi 6 oua foarte proaspete 150 ml smantana groasa 100 g suc de rosii mai concentrat 20 g unt sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C si se […]

Omleta cu zucchini

Reteta omleta cu dovlecei

Reteta omleta cu dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, nucsoara, sare, piper, cimbru, oua, smantana. Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ceapa rosie mica 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2-1 lingurita nucsoara rasa sare piper proaspat macinat 5 crengute cimbru 3 oua 75 ml smantana dulce subtire   Mod de preparare: Se curata dovleceii […]

Orez cu creier si ciuperci

Orez cu creier si ciuperci

Orez cu creier si ciuperci din: orez, creier de vitel, ciuperci, unt, telemea, sare, unt, faina, smantana.   Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 1 creier de viţel 150 g ciuperci 2 linguri unt 2 linguri tele­mea rasă sare condiment cu gust de pui 1/2 lingură unt 1/2 lingură făină 2 linguri smântână pentru sos. […]

Rulouri de pui cu salvie si rosii

Rulouri de pui cu legume si afumatura

Rulouri de pui cu legume si afumatura din: piept de pui, ceapa, gogosari, morcovi, cartofi, telina, vin, rosii, ulei, smantana, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 3 gogoşari 2 morcovi 4 cartofi 1/2 ţelină 100 ml vin alb 2 roşii 100 g piept de pui afumat 100 ml ulei […]

retete

Budinca de peste – usor de preparat

Budinca de peste din: cod, ceapa, rosii, ardei, zahar, usturoi, foi de dafin, ulei, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500 g cod 3 cepe 5-6 roşii 1 ardei gras roşu 1/2 linguriţă zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştele, […]

Pachetele cu stafide si ardei

Pachetele de sunca si vinete

Pachetele de sunca si vinete din: vinete, ulei, sunca, unt, salata verde. Ingrediente: 2 vinete 2 linguri de ulei 6 felii de sunca (jambon) 2 linguri unt salata verde     Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie rondele si se rumenesc 10 minute la foc mic, in uleiul incins. Se infasoara rondelele (cate […]

sosuri

Piperada

Piperada din: rosii, ardei, ceapa, oua, jambon, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 14 ardei iuti verzi 3 cepe 8 oua 4 felii subţiri de jambon 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 varf de cutit piper sare   Mod de preparare: Se opăresc rosiile, se |curata de pielita si […]

Chec cu mere si portocale

Chec de legume cu telemea si costita afumata

Chec de legume cu telemea si costita afumata din; rosii, ardei, gogosari, telemea, costita, oua, masline, marar, faina, sare, piper. Ingrediente: 5 roşii 1 ardei capia 1 ardei verde 2 gogoşari 350 g telemea 350 g costiţă afumată 4 ouă 6-7 măsline 1 legătură mărar 1 lingură făină cimbru sare piper   Mod de preparare: […]

Taietei cu dovlecei si cascaval

Taietei cu dovlecei si cascaval

Taietei cu dovlecei si cascaval din: dovlecei, taitei, cascaval, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi de busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare   Mod de preparare: Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor. […]

Legume cu turtite de cascaval

Legume cu turtite de cascaval

Legume cu turtite de cascaval din: morcovi, vanata, fenicul, dovlecei, ceapa, usturoi, ardei, zahar, ulei, cascaval, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 3 morcovi 1 vanata 1 radacina de fenicul 2 dovlecei mici 1 legatura de ceapa noua 3 catei de usturoi 2 ardei 1 lingurita cu varf de zahar 100 ml ulei de masline cateva […]

retete

Ficatei de pui cu varza acra

Ficatei de pui cu varza acra din: ficatei, ulei, crutoane, varza acra, chimen. Ingrediente : 200 g ficatei de pui 2 lingurite ulei 50 g crutoane de franzela 300 g varza acra taiata fideluta chimen macinat       Mod de preparare: Se incinge uleiul, se prajesc ficateii, se sareaza, se pipereaza si se tin […]

Plăcintă cu fidea şi dovlecei

Placinta cu verdeturi

Placinta cu verdeturi din: foi de placinta, oua, faina, lapte, branza, ceapa, patrunjel, coriandru, nucsoara, unt, sare, ulei, piper. Ingrediente : 2 foi de placinta suprapuse 4 oua fierte (tari) 25 g faina 300 ml lapte 100 g branza rasa 8 fire de ceapa verde 8 fire de patrunjel 1 varf de cutit de coriandru […]

Risotto cu salvie si parmezan

Risotto cu dovleac si parmezan

Risotto cu dovleac si parmezan din: dovlecel, ulei, sare, piper, ceapa, orez, vin, rozmarin, parmezan. Ingrediente: 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg) 3 linguri ulei de masline sare piper 1 ceapa 200 g orez cu bobul lung 100 ml vin alb 1/2 1 zeama de carne de pasare 2 crenguţe rozmarin 75 g parmezan   […]

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita

Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata

O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran, pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime, cascaval si 1 ou.   Ingrediente: 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 500 g spanac sare piper nucşoara rasa 500 g suc […]

Varza acra cu morcovi si hrean

Tort de varza acra cu praz si bacon

Tort de varza acra cu praz si bacon din: drojdie, apa, faina, sare, unt, bacon, praz, ceapa, varza. Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina sare 20 g unt moale     Ingrediente umplutura: 2 cepe 100 g praz 150 g bacon (slaninuta afumata) 1 lingura unt topit, 400 […]

Snitel parizian

Snitele cordon bleu

Snitele cordon bleu din: carne de vitel, piper, boia, sunca, cascaval, faina, oua, sare, pesmet, unt, lamaie. Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce 4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua sare 6-8 linguri pesmet 3 linguri unt topit 1 lamaie […]

Mere umplute cu sos dulce-acrisor

Mere umplute cu sos dulce-acrisor

Mere umplute cu sos dulce-acrisor din: mere, piept de pui, porumb, telina, stafide, lamaie, untdelemn, iaurt, smantana, mustar, zahar, curry, sare, piper. Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1 cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1 lingura de untdelemn   Ingrediente […]

Budinca de cozonac cu rom

Cozonac de malai

Cozonac de malai din: faina, praf de copt, sare, malai, zahar, oua, lapte, untdelemn, unt. Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana lapte 1/4 cana untdelemn 50 g unt topit   Mod de […]

Budinca de varza alba cu carne de miel

Budinca de varza, carne si patrunjel

Budinca de varza, carne si patrunjel din: orez, carne, varza, ceapa, patrunjel, sare, piper, vegeta, ulei. Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli orezul, îl fier­bi în apă cu condiment tip Vegeta. Tai […]

Oua umplute cu naut

Oua umplute cu ficat de gasca

Oua umplute cu ficat de gasca din: oua, pate, unt, smantana, maioneza, castraveti, masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri smântână 4 lin­guri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1 legătură mărar sare piper Mod preparare ouă: Fierbi ouăle în apă […]

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

Dovlecei umpluti cu branza si menta

Dovlecei umpluti cu branza si menta din: dovlecei, branza de vaci, ceapa, usturoi, menta, ulei, chimen, ierburi, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen pisat 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin) […]

Chec cu afine si branza de vaci

Chec cu afine si branza de vaci

Chec cu afine si branza de vaci din: afine, branza de vaci, oua, lapte, ulei, zahar, faina, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Baţi 5 […]