Omleta taraneasca cu ton

Omleta taraneasca cu ton

Omleta taraneasca cu ton din: oua, cartofi, ceapa, smantana, unt, ton in ulei, ulei, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 500 g cartofi 4 cepe mici 2 linguri smantana groasa 60 g unt 1 conserva de ton in ulei 2 linguri ulei 1 legatura codite de ceapa verde sare piper macinat Mod de preparare: […]

Antricot cu sos mustar

Antricot cu sos mustar

Antricot cu sos mustar din: antricot de vita, piper, mustar, faina, margarina, frisca lichida, vin, usturoi, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar 100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau şampanie 2-4 catei usturoi patrunjel verde 20 ml ulei Mod […]

Chipăruşă moldovenească

Chipăruşă moldovenească

Chipăruşă moldovenească din: gogosari, oua, afumatura, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute, sare. Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.) 1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi ustu­roiul, tai mărunt ardeiul iute, ceapa, gogoşarii fideluţă […]

Chifteluţe cu fasole şi feta

Chifteluţe cu fasole şi feta

Chifteluţe cu fasole şi feta din: supa concentrata, fasole alba, ardei iute, patrunjel, oua, ulei de struguri, usturoi, branza feta, dressing pentru salata. Ingrediente: 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr 1 kg fasole albă cu bobul mare 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de linguriţă) o legătură de pătrunjel 2 […]

Ceapa murata in vin rosu

Ceapa murata in vin rosu

Ceapa murata in vin rosu din: ceapa, vin, zahar pudra, unt, otet, verdeata, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta) 200 ml vin rosu 50 g zahar pudra 50 g unt 1 lingura otet aromat 2 linguri otet de vin 1 legatura de verdeata cateva cozi de ceapa verde sare piper   Mod […]

Pate de ficatei de pui cu coniac

Pate de ficatei de pui cu coniac

Pate de ficatei de pui cu coniac din: unt, ceapa, usturoi, slanina, ficatei de pui, cimbru, smantana, coniac, ceapa verde. Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri […]

Budinca dulce de dovleac

Budincă de dovleac cu nucă

Budincă de dovleac cu nucă din: dovleac, oua, zahar, nuca, unt, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după […]

Peperonata cu vrabioara de vitel

Peperonata cu legume si usturoi

Peperonata cu legume si usturoi din: vinete, ardei gras, dovlecei, rosii, ceapa verde, usturoi, cimbru, dafin, lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lamaie […]

Pilaf de orez cu ficatei de pui

Pilaf cu pui si caşcaval

Pilaf cu pui si caşcaval din: piept de pui, orez, ceapa, cascaval, rosii, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2 roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert […]

Ciuperci provensale

Ciuperci provensale

Ciuperci provensale din: ciuperci, praz, unt, usturoi, lamaie, piper, paturnjel, nucsoara, paine integrala, ulei de masline. Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel verde tocat nucsoara rasa 1 1/2 ceasca de miez de […]

Pui cu bacon si cimbru

Pui cu branza si legume de toamna

Pui cu branza si legume de toamna din: pulpe de pui, telemea, cascaval, ou, morcovi, gogosar, smantana, sare, boia, piper, ulei, unt, conopida, cartofi, telina. Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână sare […]

Friptura de pui

Friptura de pui cu sos de rosii si garnitura de orez

Friptura de pui cu sos de rosii si garnitura de orez din: piept de pui, costita, orez, rosii, ceapa, gogosari, ardei, pasta de rosii, zahar, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g costiţă afumată 1 ceaşcă de orez 5 roşii 2 gogoşari 1 ceapă 1 ardei galben 1 linguriţă condiment […]

Tocana de berbecut

Aperitiv din branza de burduf

Aperitiv din branza de burduf din: branza, bere, smantana, sardele, chimen, ceapa, sare. Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100 ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare     Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă berea, smîntîna, sardelele, […]

Placintele din piure cu dulceata

Placintele din piure cu dulceata

Placintele din piure cu dulceata din: cartofi, smantana, lapte, ou, faina, dulceata. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3 linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă   Mod de preparare: Faci un piure obişnuit din cartofi, îl laşi să se răcească, adaugi oul, smântână, laptele, 1 lingură de făină şi […]

Cartofi cu ceapa si telemea

Cartofi cu ceapa si telemea

Cartofi cu ceapa si telemea din; cartofi, telemea, smantana, lapte, mustar. Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 1 ceapa de apa 6 linguri de telemea rasa 1/2 ceaşca de smantana 3/4 cana lapte 1 lingurita de muştar   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subţiri. Se curata ceapa si se taie […]

Chiftele din carne fiarta de pui

Chiftele din carne fiarta de pui

Chiftele din carne fiartă de pui din: piept de pui, cartof, oua, usturoi, faina, sare, ulei. Poate te intereseaza si Chiftele umplute cu legume Chiftele cu piure picant Chiftele din fasole   Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 cartof 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri făină sare ulei   Mod de preparare: […]

Vinete cu branza de capra la cuptor

Vinete cu branza de capra la cuptor

Vinete cu branză de capră la cuptor din: vinete, telemea de capra, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 vinete 250 g telemea de capră 2 căţei de usturoi 6 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai felii pe lungime, le sărezi şi le laşi deoparte […]

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Parjoale cu spaghete de orez si sos de gogosari

Parjoale cu spaghete de orez si sos de gogosari din: carne de vitel, ceapa, morcov, cartof, oua, paine, lapte, ulei, sare, piper. Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2 ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină Ingrediente sos: 2 gogoşari […]

Sirop de afine

Sirop de afine

Ingrediente: afine zahar   Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care pre­sari aceeaşi cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine să se lase su­cul. Siropul obţinut îl strecori printr-un tifon dublu, după care îl torni în sticle pe care le astupi foarte […]

Rulouri de vinete cu garnitura de paste cu carne

Rulouri de vinete cu garnitura de paste cu carne

Rulouri de vinete cu garnitura de paste cu carne din: vanata, smantana, sare, piper, paste, carne, rosii, cascaval, ulei. Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper ulei Mod de preparare: Speli vânătă, o tai felii pe lungime, presari feliile […]

Oua cu dovlecei si rosii

Dovlecei cu oua la cuptor

Dovlecei cu oua la cuptor din: dovlecei, oua, cascaval, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 8 ouă 50 g caşcaval sau brânză sărată 2 linguri unt 1 legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezu şi ii laşi să se scurgă […]

Musaca de cartofi cu branza

Musaca de cartofi copti cu sos tomat

Musaca de cartofi copti cu sos tomat din: cartofi, ceapa, carne, rosii, ulei, cimbru, sare, piper, coriandru, unt. Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru sare piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână   Mod de preparare: Coci cartofii în cuptor şi după ce sunt […]

Pui cu gogosari, masline si porumb

Pui cu gogosari, masline si porumb

Pui cu gogosari, masline si porumb din: piept de pui, gogosari, ceapa, usturoi, rosii, masline, porumb, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 gogoşari 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 7-8 roşii 10 măsline verzi 10 măs­line negre 2-3 linguri porumb fiert sare piper cimbru 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli pieptul […]

Limba de vita cu sos de smantana

Limba cu legume si sos de lamaie

Limba cu legume si sos de lamaie din: limba de vitel, ceapa, ardei, rosii, cartofi, ulei, fasole, sare, piper. Ingrediente: 1 kg limbă de viţel 2 cepe 4 ardei 500 g roşii 6 cartofi 3 linguri ulei 300 g fasole verde sare piper Ingrediente sos: 150 g iaurt 150 g smântână 2 căţei de usturoi […]

Sufleu de ardei copti si carne

Sufleu de ardei copti si carne

Sufleu de ardei copti si carne din: ardei, carne, iaurt, smantana, oua, faina, ulei, ceapa, sare, praf de copt, piper, boia. Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100 ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf de copt sare piper boia […]

Ficatei de curcan cu legume si vin

Legume de toamna cu carne de porc

Legume de toamna cu carne de porc din: carne de porc, vanata, dovlecei, ceapa, ardei, ulei, usturoi, patrunjel, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi […]

Mâncare de vinete cu pui

Mancare de vinete cu usturoi

Mancare de vinete cu usturoi din: vinete, ardei, ceapa, dovlecei, rosii, usturoi, sre, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi felii, vinetele […]

Cartofi cu lebar

Cartofi cu lebar

Cartofi cu lebar din: cartofi, ceapa, lebar, sare, patrunjel. Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si cepele intregi, necuratate. Se lasa […]

Vinete pane umplute cu branza dulce

Vinete pane umplute cu branza dulce

Vinete pane umplute cu branză dulce din: vinete, oua, branza de vaci, faina, pesmet, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină pesmet ulei 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai pe lungime în 6 felii, le sărezi şi le […]

Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare

Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare

Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare din: cartofi, oua, faina, ulei, sare, ficatei, unt, ceapa, marar, sare, piper, bulion. Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar sare şi piper 1 linguriţă făină […]

Conopida cu sos alb si oua

Conopida cu sos alb si oua din: cartofi, morcovi, conopida, lapte, unt, faina, sare, oua, ceapa, piper, nucsoara. Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară 2 linguriţe condiment tip Vegeta   Mod de […]

Musaca de spanac

Musaca de pastai

Musaca de pastai din: pastai, carne, ceapa, ulei, oua, sare, piper, ketchup. Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare piper 3 linguri ketchup picant   Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi şi carnea […]