Ardei copţi umpluţi cu pui

Ardei copţi umpluţi cu carnaţi afumaţi

Ardei copţi umpluţi cu carnaţi afumaţi din: ardei grasi, rosii, carnati afumati, branzaz de vaci, smantana, ceapa, morcov, oua, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 ardei graşi 3 roşii 300 g cârnaţi afumaţi 350 g brânză de vaci 1 – 1/2 kg smântână 2 cepe 1 morcov 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel […]

Piure de ardei cu rădăcinoase

Piure de ardei cu rădăcinoase

Piure de ardei cu rădăcinoase din: ardei grasi, morcov, patrunjel, telina, ulei, apa. Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1-2 linguri ulei apa   Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si ardeiul, le speli, tai radacinoasele cubuleţe, ardeii in jumatate si le pui la fiert cu uleiul si apa […]

Tort aperitiv cu branza si piept de pui

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui din: faina, ou, lapte, rosii, ulei, sunca afumata de pui, cascaval ras, busuioc, cimbru, piper, sare, coniac, unt. Ingrediente: 125 g făină 1 ou 250 ml lapte 500 g roşii 4 linguri ulei 250 g şuncă afumată de pui 2 linguri caşcaval ras 1 linguriţă […]

Legume cu piept de pui si foi de dafin

Legume cu piept de pui si foi de dafin

Legume cu piept de pui si foi de dafin din: piept de pui, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, apa, dafin, sare, vegeta. Ingrediente: 1 piept de pui 2 mor­covi 1 – 2 cepe 2 ardei graşi 200 ml ulei 500 ml apă 2 foi dafin sare o lin­gură condiment tip Vegeta   Mod de preparare: […]

Musaca de paste cu carne

Musaca de paste cu carne

Musaca de paste cu carne din: pate, carne tocata, ceapa, ulei, rosii, oua, lapte, faina, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi pastele […]

Slanina afumata ardeleneasca

Slanina in saramura

Slanina in saramura din: slanina, sare. Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe burta 2 kg sare grunjoasa     Mod de preparare: Taiati slanina in bucati, cea groasa de circa 10/25 cm, iar cea subtire de circa 15/30 cm. Frecati bucatile de slanina cu sare, pe toate partile, apoi […]

Tort aperitiv cu somon afumat

Tort regal

Tort regal din: unt de migdale, cocos, miere, capsune, caju, lapte de cocos, apa, suc de lamaie, vanilie, sare, unt de cocos, lecitina. Ingrediente blat: 100 g unt de migdale 100 g cocos mixat fin 2 lg miere Ingrediente crema:o mana buna capsune inghetate,2 lg miere,1 cana caju crud,1 cana lapte de cocos (preparat astfel: […]

Legume la tigaie cu seminte

Tocana de legume cu ţelină

Tocana de legume cu ţelină din: dovlecei, vinete, ardei grasi, gogonele, ceapa, morcovi, sare, orez, ulei, bulion, frunze de telina. Ingrediente: 2 dovlecei 2 vinete 15 ardei graşi 15 gogonele mari 15 cepe mari 3-4 morcovi mari sare 250 g orez 200 ml ulei 2 linguri bulion câteva frunze de ţelină   Mod de preparare: […]

Cartofi copti cu zeama de varza

Cartofi copţi cu vinete şi usturoi

Cartofi copţi cu vinete şi usturoi din: cartofi, vanata, ulei, ceapa, ardei gras, ceapa, usturoi, cimbru, iaurt, patrunjel sau marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 vânătă mică 3 linguri de ulei 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi cimbru 4 linguri de iaurt 1 legătură pătrunjel sau mărar   Mod de […]

Mancare de bame cu verdeata

Mancare de bame cu roşii şi ardei

Mancare de bame cu roşii şi ardei din: bame, sare, otet, ulei, ardei gras, rosii, piper, lamaie. Ingrediente: bame sare otet ulei ardei gras rosii piper lamaie   Mod de preparare: Alegi 750 g de bame tinere, le cureţi de codiţe, apoi le fierbi în borş clocotit cu puţină sare sau în care ai pus […]

Carnati banateni

Carnati banateni

Carnati banateni din: carne de porc, slanina, usturoi, boia, coriandru, supa de oase, sare, piper. Ingrediente: 1,5Kg carne de porc 500g slanina 3-4 catei de usturoi mari 5g boia de ardei dulce 5g coriandru 500ml supa de oase sare piper   Mod de preparare: Se taie în bucti carnea de porc si slanina si se […]

Drob de vinete cu telemea

Drob de vinete cu telemea

Drob de vinete cu telemea din: vinete, telemea, fris, verdeata, oua, vegeta, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete potrivite 5 linguri telemea rasă 4 linguri griş 1 legătură verdeaţă 2 ouă 1 linguriţă condiment tip Vegeta sau Delikat sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe pe care […]

Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval

Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval

Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval din: gogosari, cartofi, sunca afumata, oua, smantana, cascaval, rosii, ulei, unt, boia, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 2 gogoşari 4 cartofi 100 g şuncă afumată 4 ouă 150 g smântână 100 g caşcaval 4 roşii 3 linguri ulei unt boia sare piper 1 ceapă mare   Mod de preparare: […]

Sandvis de omleta cu carne

Sandvis de omleta cu carne

Sandvis de omleta cu carne din: carne, oua, lapte, rosii, unt, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400g carne (oaie + porc) 8 oua 50ml lapte 2 rosii 50g unt 1 lingurita busuioc sare piper   Mod de preparare: Carnea taiata potrivit se rumeneste in ulei incins. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu busuioc. Rosiile […]

Tarta tatin

Tarte fara foc, cu fructe si seminte

Tarte fara foc, cu fructe si seminte din: blat, migdale, cocos, cafea, vanilie, curmale, miere, seminte de canepa, susan, seminte de in. Ingrediente: blat 1 cana migdale 3 Lg nuca cocos 2 Lg cafea cereale 2-3 picaturi vanilie 3 curmale 1 Lg miere sau dupa gust 1/2 cana seminte canepa (opt.) 1/2 Lg seminte susan […]

Snitel mexican

Snitel mexican

Snitel mexican din: pulpa de vitel, ardei iute, kiwi, ceapa, miere, amestec mexican de legume, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare, piper. Poate te intereseaza si: Şniţele de miel cu salsa picantă de legume Şniţel vienez cu legume Şniţel cu legume   Ingrediente: 800g pulpa de vitel 1 ardei iute 2 kiwi 1 ceapa mica […]

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

Marmeladă de zmeură

Marmeladă de zmeură din: zmeura, zahar. Ingrediente: 1 kg zmeură 750 g zahăr pisat   Mod de preparare: Se curăţă zmeura şi se dă prin sită, se amestecă cu zahărul şi se pune la fiert la foc mic, amestecînd mereu. Cînd zahărul s-a topit, se face focul puţin mai tare, lăsînd să fiarbă 40-50 min […]

Ceapa umpluta ca la Caransebes

Ceapa umpluta ca la Caransebes

Ceapa umpluta ca la Caransebes din: ceapa, nuca, masline, paine, faina, zahar, ulei, smantana, lapte, pasta de tomate, vin, marar, sare, patrunjel, piper. Ingrediente: 8 cepe mari 100g miez de nuca 100g masline 4 felii pâine 1 lingura faina 1 lingura zahar 100ml ulei 100g smântâna 100ml lapte 2 linguri pasta de tomate 100ml vin […]

Tocanita de vita si legume in stil provensal

Tocanita de vita cu sos de mirodenii

Tocanita de vita cu sos de mirodenii din: carne de vita, ulei de masline, ceapa, sos de tomate, usturoi, scortisoara, faina, ienibahar, tarhon, vin, sare, piper. Ingrediente: 800g carne de vita 2 cepe 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de tomate 5 catei de usturoi un vârf de cutit scortisoara macinata fin 1 lingura […]

Cartofi umpluti cu ciuperci si ceapa

Cartofi umpluti cu ciuperci si ceapa

Cartofi umpluti cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, marar, otet, sare, piper. Ingrediente: 1kg cartofi 400g ciuperci conservate 3 cepe 200ml ulei 5 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingurita otet de mere 1 leg. marar verde sare piper   Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la […]

Inghetata cu urda

Inghetata cu urda

Inghetata cu urda din: fistic, nuci, alune, ghimbir, cirese din compot, struguri din compot, urda, coniac, vanilie, zahar, lamaie, portocala.   Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1 lingura esenta de vanilie 4 galbenusur […]

Tocanita de burta cu verdeata

Tocanita de burta cu verdeata

Tocanita de burta din: burta de vita, ceapa, ulei, bulion, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg. patrunjel 1leg. marar sare piper   Mod de preparare: Se spala bine burta, se pune la fiert si se da in clocot 10 minute. Dupa ce se […]

Tocana din carne miel cu smantana

Tocana de vitel cu paste

  Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2 catei de usturoi 2 foi de dafin 1 conserva rosii decojite in bulion 150ml supa de vita 1 lingurita rasa busuioc uscat 200g paste scurte 50g unt 1 […]

Coacaze in suc propriu cu miere

Coacaze in suc propriu cu miere

Coacaze in suc propriu cu miere din: cocaze, miere. Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere       Mod de preparare: Se curata coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu se rupa fructele, se pun într-o sita. Se lasa sa se scurga de apa si se […]

Rasol in sos cu rozmarin

Rasol cu sos unguresc

Rasol cu sos unguresc din: rasol de vita, zarzavat, ulei, boia, smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1 lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare piper boabe   Mod de preparare: Se spala rasolul si se pune la fiert cu […]

Snitel de porc cu ciuperci

Snitel imperial

Snitel imperial din: piept de pui, smochine, cascaval, salvie, alune de padure, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet 300ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se curata […]

Broccoli la grătar cu chilli şi usturoi

Pateu de broccoli

Pateu de broccoli Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere 100g orez sare piper   Mod de preparare: Se spala broccoli, se desface în buchetele si se pune la fiert în apa cu sare. Se fierbe 20 […]

Moristi cu branza

Coltunasi bucovineni

Coltunasi bucovineni Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, ca pentru taitei, din faina, 2 oua si apa. Se întinde o foaie subtire si apoi se […]

Souvlaki

Souvlaki

Souvlaki Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt patrunjel rozmarin sare piper boia   Mod de preparare: Carnea se taie in bucati, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se presara cu rozmarin. Se lasa 10 minute ca sa se patrunda de condimente. Se pun bucatile de carne pe […]

Toba in aspic

Toba cu limba

Toba Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap de porc 2 picioare de porc 2 capatâni de usturoi 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Intoarceti burta de porc pe […]

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

Ingrediente: 1 conopidă 150 g telemea 150 g şuncă afumată 100 ml lapte 2 linguri făină 2 ouă unt cât o nucă sare   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai şunca bucăţele […]