Pate de ficatei de pui cu coniac

Printeaza

Pate de ficatei de pui cu coniac din: unt, ceapa, usturoi, slanina, ficatei de pui, cimbru, smantana, coniac, ceapa verde.

Ingrediente:Pate de ficatei de pui cu coniac

  • 125 g unt
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 catei de usturoi
  • 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele
  • 250 g ficatei de pui curatati
  • 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat
  • 3 linguri smantana
  • 1-2 linguri coniac
  • 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt

 

Mod de preparare:

Se topeste untul (125 g) intr-o cratita si se călesc in el pana ce se inmoaie ceapa,sturoiul si bucatelele de slanina.

Se adauga ficateii de pui si se dunstuiesc si ei 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se iau de pe foc si se incorporeaza cimbrul, piperul, smantana, coniacul si 30 g de unt topit.

Se amesteca bine (cu mixerul) pana ce compozitia devine neteda, dupa care se pune in boluri mici.

Se toarna deasupra unt topit (60 g), se presara coditele de ceapa verde si se lasa la rece peste noapte.  Se mananca cu paine prajita sau cu bagheta proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.