Limba cu legume si sos de lamaie

Printeaza

Limba cu legume si sos de lamaie din: limba de vitel, ceapa, ardei, rosii, cartofi, ulei, fasole, sare, piper.

Ingrediente:Limba cu legume si sos de lamâie

  • 1 kg limbă de viţel
  • 2 cepe
  • 4 ardei
  • 500 g roşii
  • 6 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 300 g fasole verde
  • sare
  • piper

Ingrediente sos:

  • 150 g iaurt
  • 150 g smântână
  • 2 căţei de usturoi
  • coaja rasă a unei lămâi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine carnea, o freci cu mălai, o laşi pentru 1 oră în apă rece, apoi o fierbi timp de o oră în apă cu sare. Cureţi ceapa, ardeiul, roşiile, cartofii, fasolea verde, toci ceapa, tai mărunt roşiile şi ardeiul, iar cartofii cubuleţe.

Căleşti ceapa cu ardeiul şi cartofii şi separat fierbi fasolea verde. După ce s-au înmuiat cartofii, adaugi fasolea verde fiartă şi roşiile tocate. Tai carnea felii, o adaugi în cratiţa cu legume, torni şi o ceaşcă din zeama în care a fiert, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi pe foc 15-20 de minute.

Limba cu legume si sos de lamâie1

Sos: Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu iaurtul, smântână şi coaja de lămâie, potriveşti de sare şi piper şi-l torni peste carnea cu legume înăbuşite.

Limba cu legume si sos de lamaie

Limba cu legume si sos de lamâie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.