Taietei cu dovlecei si cascaval

Printeaza

Taietei cu dovlecei si cascaval din: dovlecei, taitei, cascaval, busuioc, ulei, sare.

Ingrediente: Taietei cu dovlecei si cascaval

  • 4 dovlecei mici
  • 400 g taietei
  • 80 g de cascaval
  • 2 legaturi de busuioc
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor.

Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se taie.

Pentru pesto: se curata usturoiul, se zdrobeste intr-o piulita (mojar) impreuna cu frunzulitele de busuioc (cateva se pastreaza pentru ornat) si cu cascavalul ras si se toarna uleiul putin cate putin, amestecand intruna ca la maioneza.

Apoi se tine la frigider pana ce s-au fiert taieteii. Se pune apa cu sare pe foc, se introduc taieteii si se lasa sa fiarba doua minute, din clipa cand incepe apa sa clocoteasca.

Se adauga fasiile de dovlecei si se mai lasa inca doua minute.

Se scurg taieteii si dovleceii, se pun intr-un castron incalzit si se amesteca usor.

Se orneaza cu frunze de busuioc si aschii de cascaval si se servesc cu pesto.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.