Gogonele murate umplute

Gogonele murate umplute

O reteta de gogonele umplute cu carne de porc, ceapa, orez, oua, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gogonele murate 600 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 3 ouă 1 legătură mărar 3 linguri ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai câte un căpăcel şi […]

Mămăliguţă cu sos de ciuperci

Mamaliga cu magiun de prune

O reteta de mamaliga cu magiun de prune, untura, zahar pudra si sare. Ingrediente: 300 g mălai 400 g magiun 1 lingură untură 2 linguri zahăr pudră sare   Mod de preparare: Faci o mămăligă mai moale , din apă, mălai şi un praf de sare. Ungi un vas cu untură, pui un strat de […]

Chec cu ghimbir cristalizat

Chec de morcovi cu costita afumata

O reteta de chec cu morcovi, costita, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: 1200 g morcovi 20 felii subţiri de costiţă 4 ouă 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Tai morcovii bucăţi, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu ouăle. Potriveşti de sare şi piper […]

Chiftele de orez cu jumari

Chiftele de orez cu jumari

O reteta de chiftele cu orez, jumari, ou, usturoi, ceapa, morcovi, faina, marar, sare si piper. Ingrediente : 1 cană orez 1 ou 300 g jumări 3 căţei usturoi 1 ceapă 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Pui orezul la fiert cu 4 căni de apă şi […]

Galuste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

Galuste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

O reteta de galuste de cartofi, carne, bulion, ou, faina, sare, piper, cascaval si unt. Ingrediente : 600 g carne 2 linguri bulion 1 ou 1 linguriţă făină sare piper ulei 50 g caşcaval 100 g smântână Ingrediente aluat : 1 kg cartofi 1 ou 200 g făină sare piper   Mod de preparare: Fierbi […]

Mamaliga cu oua in sunca si cu ciuperci

Mamaliga cu oua in sunca si cu ciuperci

O reteta delicioasa de mamaliga, oua, sunca, ciuperci, ceapa, castraveti murati, cascaval, vin rosu, bulion, boia, foaie de dafin si ulei. Ingrediente: 8 ouă 8 felii şuncă 600 g ciuperci 1 ceapă 400 g mălai 2 castraveţi muraţi 150 g caşcaval 1 pahar vin roşu 2 linguri bulion 1 lingură zahăr 1 foaie dafin ulei […]

Mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari

Mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari

O reteta de mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari din: cartofi, castraveti murati, jumari, morcovi, ceapa, bulion, sare, piper si foaie de dafin. Ingrediente: 1kg cartofi 200 g castraveţi muraţi 300 g jumări 2 morcovi 2 cepe 1 lingură bulion sare piper 1 foaie dafin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, le […]

Tocana picanta cu carne

Tocana picanta

O reteta de tocana picanta cu carne de porc, ceapa, ciuperci, usturoi, boia, patrunjel, sare, piper, ulei si smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne macră de porc 4 cepe mari 100 g ciuperci 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel sare piper boabe şi măcinat ulei smântână   Mod de preparare: Speli carnea, […]

Cornulete cu marmelada

Cornulete cu marmelada

O reteta de cornulete cu marmelada, faina, unt, galbenus, drojdie, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt sau mar­garină 2 gălbenuşuri + 1 ou 20 g drojdie 4 lin­guri lapte 4 linguriţe zahăr 6 linguri marmeladă sare   Mod de preparare: Faci în făină o adâncitură în care pui drojdia, zahărul, […]

Tocana de ceapa

Tocana de ceapa

O reteta de tocana din ceapa, untura, smantana, boia si sare. Ingrediente: 4 cepe mari 1 lingură untură 2 linguri smântână 1 vârf de cuţit boia sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în untura topită. Potriveşti de sare, torni şi 1/2 ceaşcă de apă şi laşi să se […]

Ratatouille in stil chinezesc

Ratatouille cu pui

O reteta absolut delicioasa de ratatouille cu pui din: pui, ceapa alba, ardei gras, dovlecel, vanata, uleid e masline, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: un pui, împărţit în 10-12 bucăţi 1 ceapă albă şi 1 ceapă roşie mare 2 ardei graşi 400 g roşii 1 dovlecel 1 vânătă mică 6 linguri ulei de […]

Orez cu costita si carnati in straturi

Orez cu costita si carnati in straturi

O reteta simpla si gustoasa de orez, costita afumata, carnati, bulion, sare, piper si ulei. Ingrediente : 1/2 kg orez 3 linguri bulion 300 g cârnaţi 300 g costiţă afumată sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi orezul în 2 l de apă cu un praf de sare. In acest timp tai cârnaţii şi […]

File de şalău cu cartofi natur

Cartofi si legume coapte, cu sunca

O reteta simpla si gustoasa de cartofi si legume coapte, cu sunca din: cartofi, morcovi, praz, dovlecel, sare, ceapa, unt, faina, smantana, supa de legume, sunca, patrunjel, maghiran, piper, nucsoara, cascaval si galbenusuri. Ingrediente: 600 g cartofi cu coaja roşie 2 morcovi 1 praz mic 1 dovlecel sare 1 ceapă 1 lingură de unt 1 […]

Ciuperci cu sos si marar

Ciupercute in vin alb

O reteta simpla si gustoasa de ciupercute in vin alb din: ciuperci, sos de rosii, ceapa, sare, piper, oregano, marar, cascaval si vin alb. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 linguri sos de roşii o ceapă sare piper oregano mărar caşcaval ras 50 ml vin alb   Mod de preparare: Curăţă ciupercuţele de pieliţă, la fel […]

Rulada de cartofi cu ghebe

Rulada de cartofi cu ghebe

O reteta de rulada cu ghebe, cartofi, ulei,faina, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 250 g ghebe din conserve sau de la congelator 100 ml ulei 200 g făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Amesteci apoi cu uleiul, făina, sare şi piper. Scurgi ghebele din conservă […]

Mancare simpla de telina

Telina cu sos de vin

    Ingrediente: 2-3 ţeline 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 pahar vin alb 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai cuburi şi o pui la fiert în apă cu sare. In alt vas pregăteşti sosul de vin.Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o […]

Salată cu crutoane aromate

Crutoane pentru supa

O reteta foarte simpla de crutoane pentru supa din: felii de paine si ulei. Ingrediente: două felii de pâine 50 ml ulei   Mod de preparare: Se taie coaja de la pâine, iar miezul se taie în cuburi de câte 1 cm. Se încinge uleiul în tigaie şi se pun cuburile de pâine sau de […]

Melcisori cu varza

Budinca de varza acra

O reteta de budinca de varza acra, ceapa, pasta de tomate, carne de porc, smantana, cascaval si rozmarin. Ingrediente: 1 varză acră 3-4 cepe 3 linguri pastă de  tomate 4-5 felii pulpă de porc sau ceafă afumată 100 g smântână 50 g caşcaval 1 linguriţă rozmarin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, speli varza şi […]

Mucenici copţi

Mucenici zemosi

O reteta de mucenici zemosi din: faina, sare, apa, nuca, scortisoara, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat si zahar dupa gust. Ingrediente: aluatul: 500 g făină un praf de sare apă cât cuprin­de zeama: 400 g de nucă, din care 1/2 măcinate, 1/2 tocate 10 g scorţişoară măcinată coaja rasă de la o […]

Mucenici moldoveneşti

Mucenici umpluţi

Mucenici umpluţi din: faina, margarina, ulei, zahar, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat, miez de nuca, miere, esenta de portocale, zahar.   Ingrediente: 700 g făină 50 g margarină 2 lin­guri ulei 100 g zahăr 50 g drojdie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente umplutură şi decor: 500 g miez […]

Placinta cu creveti

Placinta cu shirataki, crevete si carnati

O reteta de placinta cu shirataki, crevete si carnti din: taitei shirataki, oua, dovlecel, morcov, ceapa, crevete curd, carnati, faina, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de 200 g tăieţei shirataki 3 ouă 2 căni dovlecel ras 1/2 cană morcov ras 1/2 cană ceapă tocată 200 g crevete crud tocat 200 […]

Garnitura de cartofi cu cascaval

Gratin de cartofi cu branza si ceapa verde

O reteta simpla de gratin de cartofi cu branza si ceapa verde din: cartofi albi, unt, sare, piper, smantana, branza rasa si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg de cartofi albi (făinoşi) 1 lingură unt sare piper 1/2 – 1 smântână 40 g brânză rasă 1 lingură ceapă verde   Mod de preparare: Se taie cartofii […]

Cartofi umpluti cu zacusca

Cartofi umpluti cu zacusca

O reteta de cartofi umpluti cu zacusca, masline, gogosari, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 borcan mic de zacuscă cu ciuperci (420 g) 5-6 măsline 2 gogoşari în oţet piper sare ulei   Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert cu tot cu coajă şi îi cureţi. îi tai în jumătate […]

Carote glasate

Musaca de morcovi cu orez

O reteta de musaca de morcovi, orez, ciuperci, ceapa, ulei, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente : 1 kg morcovi 1 cutie ciuperci 100 ml ulei 2 cepe 300 g orez 50 g pesmet 1 legătură pătrunjel sau mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 50 […]

Chiftelute de peste cu garnitura de cartofi si sfecla

Chiftelute de peste cu garnitura de cartofi si sfecla

O reteta simpla si delicioasa de chiftele din peste, orez, cartofi, ou, unt, sfecla, patrunjel si sare. Ingrediente : 300 g peşte (şalău sau cod) 1 felie pâine 3 linguri orez fiert 4 cartofi 1 ou 30 g unt 2 sfeclă 1 legătură pătrunjel sau mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui […]

Tocana picanta de porc

Tocana de porc cu shirataki

O reteta absolut delicioasa de tocana de porc cu shirataki din: ulei de canole, usturoi, ghimbir tocat, sare, piper negru, sos de soia, suc de lamaie, zahar brun, praz, salata chinezeasca, carne tocata de porc si shirtaki. Tăieţeii shirataki creează pentru tocana de porc o bază bogată în fibre. Ingrediente: ulei de canole 2 linguri […]

Supă mediteraneeană cu legume călite

Supa crema de loboda verde

Supa crema de loboda verde din: loboda verde, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper alb, faina si ulei.   Ingrediente: un kilogram loboda verde 2 legaturi ceapa verde o legatura patrunjel 2 legaturi marar sare un praf piper alb 2 lingurite faina 2 lingurite ulei     Mod de preparare: Se alege loboda, se rup […]

Musaca de vinete

Musaca de vinete cu telemea de oaie

O reteta de musaca de vintele cu telemea din: vinete, ulei de masline, ceapa, rosii, carne de vita, vin alb sec, scortisoara, sare, piper, oregano, patrunjel, pesmet, branza rasa, unt, faina, lapte, nucsoara, telemea de oaie si suc de lamaie Ingrediente: 800 g vinete 250 ml ulei de măsline 200 g ceapă 600 g roşii […]

Saleuri de cartofi

Saleuri de cartofi

O reteta de saleuri din cartofi, margarina, ou, cascaval, faina si sare. Ingrediente: 2 cartofi făinoşi 1/2 pachet margarină 1 ou 100 g caşcaval 250-300 g făină sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea fină. îi amesteci cu oul, făina, margarina şi […]

Orez cu prune uscate

Orez cu prune si cartofi

O reteta delicioasa de orez cu prune si cartofi din: orez, sare, margarina, sofran, prune uscate, cartofi si zeama de la o lamaie. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare margarina un praf de sofran 300 g prune uscate 3-4 cartofi zeama de la o lamaie   Mod de preparare: Orezul se spală în […]

Parjoale din legume

Parjoale din legume (varianta)

O reteta de parjoale din legume din: ceapa verde, ceapa uscata, marar, patrunjel, usturoi, cartofi, dovlecei, pesmet, ulei, sare, mazare, piper, si ulei de masline. Ingrediente: o legatura ceapa verde o ceapa uscata 2 legtaturi marar o legatura patrunjel 2-3 catei usturoi 1-2 cartofi 2 dovlecei pesmet ulei pentru prajit sare piper 100 g mazare […]