Gratin de cartofi cu branza si ceapa verde

Printeaza

O reteta simpla de gratin de cartofi cu branza si ceapa verde din: cartofi albi, unt, sare, piper, smantana, branza rasa si ceapa verde.

Ingrediente:Gratin de cartofi cu branza si ceapa verde

  • 1 kg de cartofi albi (făinoşi)
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 – 1 smântână
  • 40 g brânză rasă
  • 1 lingură ceapă verde

 

Mod de preparare:

Se taie cartofii felii subţiri. Se un­ge cu unt o tavă de gătit. Se pun feliile de car­tofi în tavă, în straturi suprapuse, presărând pe fiecare strat sare şi piper.

Se încălzeşte smân­tână, se topeşte brânza în ea şi se toarnă peste cartofi.

Se preîncălzeşte cuptorul la sem­nul 180’C şi se dă gratinul de cartofi la cuptor pentru 50 min. Se serveşte cu ceapă verde, tăiată mărunt şi presărată deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.