Reteta zilei: Sos tahini

Sos tahini din: seminte de susan, ulei de masline, ulei de struguri, chimion, sare, lamaie, apa.   Ingrediente:  1 ceasca seminte de susan ¼ ceasca ulei de măsline ¼ ceasca ulei de struguri ½ linguriță chimion ½ lingurita de sare sucul de la 1 lamaie ½ ceasca apă     Mod de preparare: Prajiti semintele […]

Sos de rosii cu oregano

Reteta zilei: Sos iute de rosii cu coriandru

Sos iute de rosii cu coriandru din: rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, limeta, sare.   Ingrediente:  9 rosii ½ ceapă ½ legatura coriandru 1 ardei iute 1 limeta sare, dupa gust     Mod de preparare: Se încălzește tigaia și se adaugă puțin ulei. Adăugați roșiile și gatiti aproximativ 1 minut, astfel incat sa puteti […]

Reteta zilei: Sos picant de rosii

Sos picant de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, coriandru, ardei iute, chimion, suc de lime, sare, zahar. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este […]

Reteta zilei: Guacamole cu ardei iute

Guacamole cu ardei iute din: ceapa verde, coriandru, limeta, avocado, sare, ardei iute.   Ingrediente:  1 fir ceapa verde 1 legatura coriandru ½ limeta 4 avocado sare ½ ardei iute jalapeno     Mod de preparare: Tocati ceapa, coriandrul si ardeiul iute. Adăugați avocado si pasati. Stropiti cu suc de lime. Se amesteca bine si […]

Reteta zilei: Sos de rosii uscate cu busuioc si usturoi

Sos de rosii uscate cu busuioc si usturoi din; rosii uscate, ulei de masline, busuioc, usturoi. Roșiile au fost asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli cardiovasculare, protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete, îmbunătățirea vederii și sprijinirea sănătății sistemului osos. Reglarea nivelului glicemiei in sange.Rosiile […]

Salată rustică

Vinegreta de avocado cu verdeata

Vinegreta de avocado cu verdeata din: avocado, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper, tarhon, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 1 pulpa de la 1 avocado 75 g smântână 1 căţel de usturoi zeama de la 1/2 lămâie o mână de tarhon, pătrunjel şi ceapă verde sare piper 1-2 linguri apă rece   Mod de preparare: Intr-un tocător electric combină […]

Sos de smantana cu marar

Sos de smantana cu marar

Sos de smantana cu marar din: smantana, piper, sare, praf de usturoi, marar. Ingrediente: ½ ceasca smântână ¼ lingurita piper cu aroma de lamaie ¼ linguriță de sare 1/8 lingurita praf de usturoi 1 lingurita marar proaspat tocat     Mod de preparare: Într-un castron mic, combinati smântână, piper, sare, praf de usturoi si amestecati […]

Sos pesto cu nuci si parmezan

Pesto cu migdale

Pesto cu migdale din: coriandru, usturoi, migdale, piper, ulei de masline, suc de lamaie, apa. Ingrediente:  4 căni frunze coriandru proaspat 6 catei de usturoi 1 cană migdale tăiate ½ linguriță piper negru ¾ cană ulei de măsline ¼ ceasca suc de lămâie proaspăt stors ½ ceasca de apa   Mod de preparare: Adăugați coriandru, […]

Sos de rosii cu busuioc verde

Sos de rosii cu busuioc verde

Sos de rosii cu busuioc verde din: rosii, ceapa, usturoi, busuioc verde, ulei de măsline, zahăr, sare, piper. Roșiile au fost asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli cardiovasculare, protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete, îmbunătățirea vederii și sprijinirea sănătății sistemului osos. Reglarea nivelului glicemiei in sange.Rosiile […]

Reteta zilei: Maioneza de casa

Maioneza de casa din: galbenus de ou, otet, mustar dijon, ulei, sare.   Ingrediente:  2 gălbenușuri de ou ¼ ceasca oțet 1 lingură de muștar Dijon 1/2 ceasca ulei 1 praf sare     Mod de preparare: Adăugați gălbenușurile de ou, mustar, oțet și sare într-un blender. Incorporati ulei putin cate putin si procesati. Dati […]

Vinegreta de avocado cu usturoi

Vinegreta de avocado cu usturoi

Vinegreta de avocado cu usturoi din: avocado, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper, tarhon, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 1 pulpa de la 1 avocado 75 g smântână 1 căţel de usturoi zeama de la 1/2 lămâie o mână de tarhon, pătrunjel şi ceapă verde sare piper 1-2 linguri apă rece   Mod de preparare: Intr-un tocător electric combină pulpa […]

Reteta zilei: Sos picant cu ardei si coriandru

Sos picant cu ardei si coriandru din: coriandru, gogonele, ardei iute, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente:  1 legatura coriandru proaspăt 8 gogonele mici, taiate bucati 2 ardei iuti verzi, fara seminte, taiati bucati 1 ardei iute jalapeno, fara seminte 3 cepe mici, tocate 3 catei usturoi ¼ linguriță sare   Mod de preparare: Pregătiți toate legumele. […]

Sos pesto cu migdale

Sos pesto cu migdale

Sos pesto cu migdale din: menta, busuioc, migdale, parmezan, ulei de măsline, coaja rasă de la lămâie, usturoi, sare si piper. Ingrediente:  1 legatura menta 1 legatura busuioc 100 g fulgi de migdale 25 g parmezan ras 8 lingurite ulei de masline coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare si piper […]

Sos de castravete cu stafide

Sos de castravete cu stafide

Sos de castravete cu stafide din: castravete, menta, stafide, iaurt, ulei de masline, petale de trandafiri. Ingrediente:  1 castravete 2 linguriţe de mentă uscată 1 mână mare de stafide aurii 500ml de iaurt puţin ulei de măsline frunze proaspete de mentă şi petale de trandafiri, pentru servit   Mod de preparare: Spală castravetele, dă-l pe […]

Sos de rosii marinate

Sos de rosii marinate

Sos de rosii marinate din: roşii uscate la soare, apa, rosii, ardei gras rosu, untdelemn de măsline, usturoi, stafide, ierburi aromate, boia iute, sare. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică […]

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu nuci

Sos pesto cu nuci din: busuioc, rucola, patrunjel verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie putina ceapa si putin usturoi sare piper   Mod de […]

Sos verde cu usturoi

Sos verde cu usturoi

Sos verde cu usturoi din: spanac, tarhon, arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza. Ingrediente: 50 g frunze de spanac 50 g tarhon proaspăt o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit 50 g asmăţui sau pătrunjel proaspăt 50 g năsturel, curăţat un căţel de usturoi, tocat mare 250 g maioneză Mod de preparare: Spălaţi bine frunzele de […]

Guacamole

Reteta zilei: Guacamole picant

Guacamole picant din: avocado, rosie, ceapa, lamaie, sare, piper, sos tabasco.   Ingrediente:  1 avocado 1 rosie ¼ ceapă ½ lămâie sare si piper, dupa gust sos tabasco, după gust           Mod de preparare: Se opareste rosia, 40 de secunde și se decojeste. Scoateți semințele și păstrați pulpa. Tocati marunt rosie. […]

Sos guacamole cu usturoi

Sos guacamole cu usturoi

Sos guacamole cu usturoi din: usturoi, ulei de masline, ardei gras, sare, piper, avocado, limeta, ceapa, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 1 lingura ulei de masline 1 ardei gras rosu, seminte scoase și taiat fâșii 2 linguri de ulei de masline sare ¼ lingurita piper negru macinat 2 avocado, piure ½ limeta, […]

Sos de branza cu ardei

Sos de branza cu ardei

Sos de branza cu ardei din: branza feta, ricotta, usturoi, uleid e masline, lamaie, cimbru, oregano, piper cayenne, sare, piper. Ingrediente:  180 g branza feta, zdrobită 450 g ricotta 2 catei de usturoi zdrobit 1/3 ceasca de ulei de măsline suc de lămâie 1 lingura cimbru 1 lingură de oregano uscat 1/2 linguriță piper cayenne […]

Reteta zilei: Sos de branza cu ardei copt

Sos de branza cu ardei copt din: branza feta, ricotta, usturoi, uleid e masline, lamaie, cimbru, oregano, piper cayenne, sare, piper, masline, chips-uri tortilla.   Ingrediente:  180gr branza feta, zdrobită 450gr ricotta 2 catei de usturoi zdrobit 1/3 ceasca de ulei de măsline suc de lămâie 1 lingura cimbru 1 lingură de oregano uscat 1/2 […]

Sos simplu olandez

Sos simplu olandez

Sos simplu olandez din: oua, apa, suc de lamaie, unt, sare. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 2 linguri apă 2 linguri suc de lămâie 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Toate ingredientele, fără unt, se bat într-o cratiţă ţinută la aburi pe oală cu apa ce fierbe. Când s-a îngroşat se ia de pe foc, […]

Sos caramel

Reteta zilei: Sos caramel cu miere

Sos caramel cu miere din: miere, unt, zahar brun, lapte condensat.   Ingrediente:  ½ cani miere 1 bucata unt ¾ cești zahăr brun 1 cutie lapte condensat       Mod de preparare: Se amestecă mierea, untul și zahărul într-o cratiță. Amestecati incontinuu pana cand incepe sa fiarba. Lasati sa fiarba timp de 2 minute, […]

Hummus cu branza feta

Reteta zilei: Hummus cu spanac si feta

Hummus cu spanac si feta din: naut, spanac, feta, ulei de masline, suc de lamaie, tahini, piper rosu, usturoi, sare, tortilla.   Ingrediente:  930gr naut din conserva 1 ½ cesti spanac proaspat 240gr branza feta ⅓ cesti ulei de măsline 5 linguri suc de lămâie 4 linguri tahini 2 linguri de fulgi de piper roșu […]

Sos dip de branza

Sos cu mustar si smantana

Sos cu mustar si smantana din: smantana, mustar, sare. Ingrediente: 250 ml smântână 100 g muştar sare       Mod de preparare: Se amestecă bine, într-un castron, smântână cu muştarul, cu sare, după gust, până se obţine un sos omogen. Incoming search terms:https://www restaurantedelux ro/sos-cu-mustar-si-smantana html

Vinegretă clasică

Sos vinegrette cu tarhon

Sos vinegrette cu tarhon din: untdelemn, otet, piper, sare, tarhon, patrunjel, marar. Ingrediente: 100 g untdelemn 50 g oţet 2 g piper o legătură pătrunjel o legătură mărar o legătură tarhon sare   Mod de preparare: Se diluează oţetul cu apă şi se amestecă bine cu untdelem­nul. Se adaugă sare, piper, pătrunjel, mărar şi tarhon, toate […]

Sos de mere verzi, banane şi rom

Sos tartar cu mustar

Sos tartar cu mustar din: maioneza, mustar, smantana, zahar, sare, otet. Ingrediente: 6 linguri maioneză 2 linguri muştar 2 linguri smân­tână un praf de zahăr sare şi oţet după gust   Mod de preparare: Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează complet.

Sos de unt cu vin

Sos de unt cu vin

Sos de unt cu vin din: vin, zeama de oase, unt, sare, piper. Ingrediente: un pahar vin roşu 2 linguri zeamă de oase 2 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Se amestecă toate şi se fierb circa un sfert de oră, pana devine omogen.

Maioneza

Sos aromat de mustar

Sos aromat de mustar din: sos de mustar, tarhon, otet. Ingrediente: 2 pahare sos de muştar 3 linguriţe tarhon tocat mărunt 2 linguriţe oţet Mod de preparare: Se amestecă bine toate ingredientele, pana la formarea unui sos omogen. Se poate servi la fripturi.

Sos de unt si patrunjel

Sos de unt si patrunjel

Sos de unt si patrunjel din: unt, lamaie, patrunjel, sare. Ingrediente: 50 g unt zeama de la o lămâie pătrunjel verde tocat puţină sare     Mod de preparare: Untul se presară cu puţină sare şi se freacă bine, apoi se adaugă puţin câte puţin zeama de lămâie, după care se presară pătrunjelul tocat.

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos de unt

Sufleu de peste cu sos de unt din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte […]

Sos picant cu otet

Sos picant cu hasmatuchi

Sos picant cu hasmatuchi din: oua, ulei, mustar, capere, castraveciori, patrunjel, hasmatuchi, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 200 ml untdelemn o linguriţă muştar 2 linguri capere tocate 5 castraveciori muraţi în oţet o lingură de pătrunjel verde şi hasmaţuchi tocate mărunt sare şi suc de lămâie după gust   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile […]