retete

Bigilla

O reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita. preparat specific maltez Ingrediente: 500 g fasole fava uscată o jumătate de cană de ulei de măsline o lămîie un ardei iute roşu 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel […]

Legume cu muguri de pin

Legume cu muguri de pin

  Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g porumb fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez pudră de curry 200 iml vin alb demisec o lămîie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, […]

Legume mexicane cu condimente

Legume mexicane cu condimente

  Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciu­perci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau negru)   Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie cu […]

retete

Pithale

O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o jumătate de linguriţă de seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de şofran un vârf de cuţit de pudră de asafetida […]

Praz cu sos de maioneza vegetala

Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala

Praz cu sos de maioneza vegetala din: praz, marar, patrunjel, maioneza. Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar   Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se […]

Salată de varză murată şi mandarine

Retete de post: Cartofi cu varza murata

Cartofi cu varza murata din: cartofi, varza, ulei, piper, sare, boia. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare boia de ardei   Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert. Intre timp se taie varza subtire(ajutor) si se pune la calit cu ulei. Se caleste 5 minute […]

Mancare de cartofi cu castraveti murati

Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati

Mancare de cartofi cu castraveti murati din: cartofi, ceapa, castraveti, ulei, bulion, rosii, marar, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se […]

Aditivi

Costite vegetariene

Costite vegetariene din: nuci, ardei, amidon, ananas, sos, morcov, ulei. Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei gal­ben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor un morcov ulei   Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care […]

Burger vegetal cu legume

Burger vegetal cu legume

Burger vegetal cu legume din: broccoli, vinete, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, orez, oua, alune, sare, piper, ulei, pesmet, patrunjel, ciuperci. Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de alune sare piper ulei de floarea-soarelui pesmet […]

Ciuperci cu maioneza de post

Retete de post: Ciuperci cu maioneza de post

Ciuperci cu maioneza de post din: ciuperci, cartof, ulei, sare, mustar. Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa […]

Garnitură de orez

Retete de post: Orez cu rosii la cuptor

Orez cu rosii la cuptor din: rosii, usturoi, ulei, orez, ardei, patrunjel, masline. Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce […]

Ciuperci gatite taraneste

Retete de post: Ciuperci cu praz

Ciuperci cu praz din: ciuperci, praz, rosii, suc de rosii, patrunjel, marar. Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se […]

Icre de post

Retete de post: Icre de post cu ceapa

Icre de post cu ceapa din: gris, suc de rosii, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca […]

Conopida sote

Retete de post: Conopida sote

Conopida sote din: conopida, margarina, sare, piper . Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper   Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste […]

Crochete cu sunca

Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar

Crochete de legume cu sos de mustar din: cartofi, morcov, patrunjel, conopida, ceapa, piper, boia, verdeata, sare, margarina, ulei, pesmet, usturoi, mustar. Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 […]

Broccoli gratinat cu branza cedar

Retete de post: Broccoli cu cascaval de post

Broccoli cu cascaval de post din: broccoli, cascaval, delikat, piper. Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post delikat piper   Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras de post, delikat si piper si inca un strat […]

Supa de zarzavaturi

Retete de post: Supa de zarzavaturi

Supa de zarzavaturi din: morcovi, ceapa, cartofi, dovlecel, varza, ardei, patrunjel, sare, orez, suc de rosii. Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2 ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii   Mod de preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in […]

Chifteluţe din inimă de porc

Perişoare din soia granule

Perişoare din soia granule Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană […]

Drob clasic de miel

Drob de zarzavat

Drob de zarzavat Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la […]

Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei cu soia granule

Musaca de dovlecei cu soia granule din: dovlecei, soia, rosii, oua, smantana, marar, patrunjel, sare, ulei, vegeta. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2 ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele […]

Chiftelute cu soia

Chifteluţe de soia cu boia

Chifteluţe de soia Ingrediente: 2 căni soia fiartă 1 cană pesmet 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură vegeta 2 ouă 1 legătură pătrunjel condimente maghiran oregano   Mod de preparare: Soia fiartă se dă prin maşina de tocat, usturoiul se pisează şi se amestecă cu restul ingredientelor […]

Telina cu masline in vin

Reteta telina cu masline

Reteta telina cu masline Ingrediente: 1 kg ţelină 150 g ulei 1/2 lămîie 180 g măsline 11/2 lingură de bulion 1 legătură de verdeaţă 1/2 lingură de făină   Mod de preparare: Ţelina se curăţă şi se taie sferturi, apoi fiecare sfert se taie în două (ca felia de portocală, semilună). Se parează puţin şi […]

Sarza

Rosii prajite

 Rosii prajite Ingrediente: 1 kg roşii 250 g ulei sare 5-6 căţei usturoi 1 legătură de pătrunjel făină   Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă şi se taie felii. Se sărează, se dau prin făină şi se prăjesc in uleiul încins. Pătrunjelul se toacă, se presară pe roşii. Se servesc cu mujdei.   […]

Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni

Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni

 Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni Ingrediente: 250 g brânză de vaci (bine scursă) 10 linguri nucă măcinată 7 linguri griş 4 ouă condimente cimbru usturoi piper 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Sfărâmi brânza de vaci şi o amesteci cu celelalte ingrediente. Formezi cu mâna umezită mititei pe care îi pui la prăjit. îi scoţi […]

Pastarnac cu sos de rosii

Friptura de pastarnac cu sos de rosii

 Friptura de pastarnac cu sos de rosii Ingrediente: 4 bucăţi mai mari de păstârnac 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei 4-6 căţei de usturoi 2 linguriţe sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Speli păstâmacii şi îi coci pe grătarul cup­torului, la foc mijlociu, până sunt bine pătrunşi. Intre timp, fierbi […]

Rosii umplute cu sufleu de branza

Roşii umplute vegetariene

Roşii umplute vegetariene  Ingrediente: 8 roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 conservă mare de ciuperci de Paris (aproximativ 400 g, scurse) 250 g de tofu ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel tocat 3 albuşuri de ou 1 vârf de cuţit de plante aromatice de Provence sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi […]

Chili vegetarian

Chili vegetarian

Chili vegetarian  Ingrediente: 1 ardei verde 3 cepe mărunţite 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi, decojiţi 1 conservă de fasole roşie (800 g) 1 conservă de ciuperci de Paris, tocate (400 g) 1 conservă de roşii întregi, în suc propriu 25 cl de piure de roşii 6 linguriţe de pastă de […]

Vinete cu masline verzi

Vinete cu masline

Vinete cu masline  Ingrediente: 4-5 vinete potrivite 150 g măsline 3/4 pahar ulei 4 cepe 2 linguri făină 1/2 linguriţă zahăr 1/2 kg roşii mărar şi pătrunjel ulei sare condimente   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece. Presezi apoi […]

Chiftelute vegetariene

Chiftelute vegetariene

Chiftelute vegetariene Ingredinete: 300 g brânză dulce de vacă 1 fir ceapă verde 1 ou 1 morcov mare 2-3 linguri pes­met 100 g nuci 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: Pui brânza într-un castron, o frămânţi şi o laşi deoparte. Cureţi şi speli apoi ceapa şi morcovul, toci ceapa, dai […]

Tarta vegetariana

Tarta vegetariana

Tarta vegetariana Ingrediente: Pentru aluat: 75 g branza de vaci 75 g unt 2 linguri plante aromatice (cimbru, oregano, patrunjel) 175 g faina 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie Pentru umplutura: 50 g unt 2 linguri miere 150 g rosii mici 100 g caise deshidratate 8 bucati arpagic taiat pe jumatate 2 […]

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale in foi de gulii

Sarmale in foi de gulii din: orez, ceapa, marar, ulei, sare, piper si frunze de gulii. Ingrediente: 200 g orez o ceapă tocată mărunt o legătură mărar ulei sare piper frunze de gulii   Mod de preparare: Alegi bine orezul, îl speli şi-l laşi să se scurgă bine. Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt […]