Rosii umplute cu sufleu de branza

Roşii umplute vegetariene

Roşii umplute vegetariene  Ingrediente: 8 roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 conservă mare de ciuperci de Paris (aproximativ 400 g, scurse) 250 g de tofu ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel tocat 3 albuşuri de ou 1 vârf de cuţit de plante aromatice de Provence sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi […]

Chili vegetarian

Chili vegetarian

Chili vegetarian  Ingrediente: 1 ardei verde 3 cepe mărunţite 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi, decojiţi 1 conservă de fasole roşie (800 g) 1 conservă de ciuperci de Paris, tocate (400 g) 1 conservă de roşii întregi, în suc propriu 25 cl de piure de roşii 6 linguriţe de pastă de […]

Vinete cu masline verzi

Vinete cu masline

Vinete cu masline  Ingrediente: 4-5 vinete potrivite 150 g măsline 3/4 pahar ulei 4 cepe 2 linguri făină 1/2 linguriţă zahăr 1/2 kg roşii mărar şi pătrunjel ulei sare condimente   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece. Presezi apoi […]

Chiftelute vegetariene

Chiftelute vegetariene

Chiftelute vegetariene Ingredinete: 300 g brânză dulce de vacă 1 fir ceapă verde 1 ou 1 morcov mare 2-3 linguri pes­met 100 g nuci 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: Pui brânza într-un castron, o frămânţi şi o laşi deoparte. Cureţi şi speli apoi ceapa şi morcovul, toci ceapa, dai […]

Tarta vegetariana

Tarta vegetariana

Tarta vegetariana Ingrediente: Pentru aluat: 75 g branza de vaci 75 g unt 2 linguri plante aromatice (cimbru, oregano, patrunjel) 175 g faina 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie Pentru umplutura: 50 g unt 2 linguri miere 150 g rosii mici 100 g caise deshidratate 8 bucati arpagic taiat pe jumatate 2 […]

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale in foi de gulii

Sarmale in foi de gulii din: orez, ceapa, marar, ulei, sare, piper si frunze de gulii. Ingrediente: 200 g orez o ceapă tocată mărunt o legătură mărar ulei sare piper frunze de gulii   Mod de preparare: Alegi bine orezul, îl speli şi-l laşi să se scurgă bine. Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt […]

salate

Salata pentru vegetarieni

Cureţi 4 cartofi fierţi şi îi tai rondele pe un platou. Tot rondele sau felii se taie peste cartofi 3-4 roşii, o legătură de ridichi, 3 ardei graşi şi 3 castraveţi. Razi şi un morcov pe răzătoarea mare. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi o ceaşcă de ulei, 4 ouă fierte tăiate rondele, acoperi […]

Lasagna vegetala cu dovlecel

Lasagna vegetala cu dovlecel

Lasagna vegetala cu dovlecel Ingrediente: 500 g lasagna 600 g branza de vaci 300 g cascaval 3-4 oua 1 dovlecel Pentru sos de rosii: 2 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 2 frunze de telina tocate 500 g rosii 100 ml vin alb sec cimbru sare piper   Mod de preparare: […]

Palariute cu frisca

Frisca vegetariana

Frisca vegetariana Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana faina integrala 1/2 cana miere 1/4 linguri de sare 1 linguri de esenta vanilie 1/3 cana ulei       Mod de preparare: Se amesteca bine primele cinci ingrediente si se fierb pana ce se ingroasa, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Se raceste compoztia si […]

Salata vegetariana de iarna

Salata vegetariana de iarna

Salata vegetariana de iarna Ingrediente: 3 cartofi 1 ceapa 2 castraveti murati 1 gogosar murat masline cimbru ulei otet 1 lingura mustar sare Mod de preparare: Fierbem cartofii si-i taiem cubulete. Ceapa, castravetii si gogosarul se taie felii subtiri. Ames-tecam totul si adaugam sare si cimbru. Din otet si mustar facem un sos pe care-l […]

Chiftelute vegetale cu harissa

Chifteluţe vegetale cu salată

Chifteluţe vegetale cu salată Ingrediente: 100 g orez un cartof un morcov un dovlecel ceapă verde 100 g ciuperci două fire de usturoi 3 ouă bicarbonat o pungă mix de salată 50 g arpagic sare, piper mărar pesmet oţet de mere ulei de măsline ulei de floarea-soarelui Preparare: Orezul se spală, se scurge şi se […]

Brioşe cu fenicul şi peşte

Brioşe vegetale

Brioşe vegetale Ingrediente: 350 g orez 300 g broccoli 3 ardei capia 200 g boabe de porumb din conservă o legătură de mărar o legătură de ceapă verde 200 g mazăre 3 ouă sare, piper ulei de măsline varză murată Preparare: Orezul se spală cu apă rece până când apa rămâne limpede. Se fierbe, se […]

Lasagne vegetale

Lasagna vegetală

Lasagna vegetală Ingrediente: 400 g făină 300 g mozzarella 4 ouă două linguri de ulei de măsline 50 ml apă 200 g măsline verzi feliate busuioc o lingură de pastă de roşii uscate 5 roşii doi ardei capia două cepe sare piper seminţe de floarea-soarelui   Preparare: Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, […]

Ciuperci pane cu mujdei

Ciuperci pane (varianta)

Ciuperci pane Ingrediente: 500 g de ciuperci 2 ouă făină pesmet frunze de pătrunjel sare ulei pentru prăjit Preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală. Se vor folosi doar pălăriile, care se lasă să se zvânte pe un şervet. Se presară cu sare, apoi se dau prin făină, ou bătut amestecat cu verdeaţă tocată şi […]