Suc de portocale aromat

Reteta zilei: Suc de portocale cu ananas

Suc de portocale cu ananas din: portocale, ananas, morcovi baby. Ingrediente:  4 portocale 1/2 ananas 1 cană de morcovi baby           Mod de preparare: Curatati portocalele si ananasul. La fel si morcovii. Asezati in storcatorul de fructe si stoarceti pana obtineti suc. Se toarnă în pahare, dati la rece si serviti […]

Smoothie de visine si mar

Smoothie de visine si mar

Smoothie de visine si mar din: visine, mar, menta, miere.   Ingrediente: 2 ceşti vişine (congelate) 1 măr golden 2-3 frunze de mentă proaspătă 1 lingură miere de salcâm       Mod de preparare: Speli fructele şi le mixezi 2-3 minute. Adaugi miere de salcâm şi asezonezi cu frunze de mentă.   Pofta buna! […]

Smoothie de pere si nectarine

Smoothie de pere si nectarine

Smoothie de pere si nectarine din: pere, nectarina. Ingrediente: 3 pere mari coapte 1 nectarină         Mod de preparare: Cureţi fructele de coajă şi sâmburi şi le tai bucăţi. Pui fructele în blender şi le mixezi până capătă consistenţa dorită.   Pofta buna!           poate iti place si: […]

Reteta zilei: Mix de dovlecei cu ciuperci si usturoi la tigaie

Mix de dovlecei cu ciuperci si usturoi la tigaie din: dovlecei, unt, usturoi, ciuperci, parmezan, sare, piper.   Ingrediente:  1-2 dovlecei sau zucchini 2 linguri unt 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri ½ cana ciuperci feliate parmezan sare si piper, dupa gust       Mod de preparare: Radeti dovleceii. Incalziti unt la […]

Salata de cartofi in sos

Salata de cartofi cu rozmarin

Salata de cartofi cu rozmarin din: cartofi, rosii, usturoi, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 8 cartofi sare piper 3 roşii 4-5 căţei usturoi 1-2 linguri ulei rozmarin   Mod de preparare: Cartofii bine spalati si curatati ii tai rondele subtiri si ii pui intr-un castron. Ii dai cu sare si piper, dupa gust. Intinzi o […]

Ardei umpluti cu legume si masline

Ardei umpluti cu orez si ceapa

Ardei umpluti cu orez si ceapa din: ardei, orez, ceapa, patrunjel, ulei, bors, sare, piper.   Ingrediente: 8 ardei grasi 10 linguri de orez o ceapa o legatura de patrunjel 2 linguri de ulei un litru borş sare piper   Mod de preparare: Ardeii curăţaţi de seminţe si filamente se rumenesc pe toate părţile într-o […]

Budinca de branzeturi cu fructe

Budinca de legume cu patrunjel

Budinca de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, rosii, ardei, ceapa, orez, apa, sare, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g dovlecei 300 g roşii 300 g ardei gras 300 g ceapă 200 g orez apă sare ulei mărar pătrunjel   Mod de preparare: Ungi o cratiţă cu ulei. Speli legumele, le cureţi […]

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste cu ciuperci si rosii

Paste cu ciuperci si rosii din: paste, ciuperci, usturoi, ceapa, rosii, patrunjel, zahar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pachet paste fără ou 500 g ciuperci 5 căţei usturoi 1 ceapă 500 g roşii descojite 2-3 fire pătrunjel 1/2 linguriţă zahăr sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de […]

Gulii cu smantana si marar

Mancare de gulii cu verdeata

Mancare de gulii cu verdeata din: gulii, ceapa, bulion, ulei, zahar, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg gulii de mărime potrivită 3 cepe 3 linguri bulion 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare piper mărar pătrunjel   Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai guliile feliuţe. Tai ceapa julien. Prăjeşti uşor feliile de gulii […]

Supa_de_taitei_cu_legume

Supa de taitei cu legume

Supa de taitei cu legume din: vanata, ulei, ciuperci, tofu, supa miso, taitei de orez, broccoli, boabe de soia, ghimbir, sos de soia, ridichi, creson sau salata verde. Ingrediente: 100 g vânătă 1 linguriţă ulei 100 g ciuperci 100 g brânză tofu marinată 2 plicuri pastă de supă miso 80 g tâiţei de orez câteva […]

Smoothie de afine, mere verzi şi kiwi

Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu afine si papaya

Smoothie de capsuni cu afine si papaya din: capsuni, afine, portocala, papaya, lapte de soia, gheata. Ingrediente:  1 cană de căpșuni felii ½ ceasca afine 1 portocala felii ½ papaya curățata și curatata de seminte 1 cană lapte de soia ½ ceasca de gheata cuburi       Mod de preparare: Adăugați toate fructele într-un […]

Vinete_cu_quinoa

Vinete cu quinoa

Vinete cu quinoa din: vanata, quinoa, apa, boia, ceapa, ardei, marar, sare, ulei.   Ingrediente: 1 vânătă mare 120 g quinoa 1 cană de apă 1/2 linguriţă de boia 1 ceapă mică 1/2 ardei gras roşu 1/2 legătură de mărar sare ulei   Mod de preparare: Inţeapă vânăta din loc în loc cu furculiţa, stropeşte-o […]

Supă de roşii cu orez si vin

Supa de rosii cu varza

Supa de rosii cu varza din: rosii, varza, ardei, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, sare, piper.   Ingrediente: 5 rosii 1 kg varza 2 ardei grasi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Se spala rosiile, se curata de coaja, se taie in 4 si […]

Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat

Supa-crema de zarzavat

Supa-crema de zarzavat din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei, paine, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 1 radacina patrunjel 100 g telina 2 cepe 200 g rosii 40 ml ulei 1 legatura patrunjel 200 g paine sare piper Mod de preparare: Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala […]

Spanac cu oua si sos alb

Spanac cu pilaf

Spanac cu pilaf din: spanac, orez, morcovi, ceapă, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez 2 morcovi 1 ceapă mică 100 ml ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape, se curăţă, se opăreşte într-o oală […]

Supa de morcovi si patrunjel

Supa de morcovi si patrunjel

Supa de morcovi din: morcovi, cartofi, ceapa, margarina, faina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 cartofi 2 cepe 50 g margarină 2 linguri făină 1 legătură de pătrunjel sare piper     Mod de preparare: Morcovii se curăţa, se spală şi se dau pe râzătoare. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în […]

Salata de varza rosie cu crenvusti

Varza rosie la cuptor

Varza rosie la cuptor din: varza rosie, ceapa, ulei, faina, vin, marar, sare, piper, cimbru.   Ingrediente: 800 g varză roşie 1 ceapă 100 ml ulei 1 lin­guriţă făină 200 ml vin roşu 1 legătură de mărar sare piper cimbru   Mod de preparare: Varza se curăţă, se taie fideluţă, apoi se presară cu sare […]

Reteta sote de legume

Sote din legume

Sote din legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, fasole verde, margarina, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 100 g păstăi de fasole verde 4 linguri margarină piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă păstăile de fasole verde, se spală în mai multe ape şi […]

Vinete crocante

Vinete prajite cu mujdei

Vinete prajite cu mujdei din : vinete, ulei, usturoi, otet, marar.   Ingrediente: 1 kg vinete proaspete 200 ml ulei 1 căpăţână de usturoi 20 ml oţet 1 legătură de mărar sare     Mod de preparare: Se aleg vinete subţiri. Se curăţă de coajă şi se taie în rondele cu grosimea de circa 5 […]

Sarmalute cu orez in foi de vita

Sarmalute cu orez in foi de vita

Sarmalute cu orez in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, bors, bulion, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de vita 150 g orez 2 cepe mare 1 l bors 2 linguri bulion 6 linguri ulei 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se aleg […]

Sote de ciuperci cu marar

Sote de ciuperci cu marar

Sote de ciuperci cu marar din: marar, ciuperci, margarina, ceapa, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g margarină 1 ceapă 200 ml suc de roşii 2 legături de mărar sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape, apoi se toacă mărunt. Ceapa, spălată şi curăţată […]

Supa de zarzavat cu galuste de gris

Supa cu galuste de paine

Supa cu galuste de paine din: ceapa, usturoi, margarina, oua, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g pâine 1 ceapă 2 căţei de usturoi 20 g margarină 2 ouă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 g ţelină 2 cartofi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]

Vinete cu ciuperci

Vinete cu ciuperci

Vinete cu ciuperci din: ciuperci, vinete, rosii, ceapa, bulion, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 12 ciuperci 4 roşii 1 ceapă 2 linguri bulion 4 linguri ulei 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se opăresc în apă clocotită şi se toacă […]

Tocanita calugareasca

Tocanita calugareasca

Tocanita calugareasca din: cartofi, morcov, telina, ardei, ciuperci, roşii, sare, piper, orez, ulei, masline, vin, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras 2-3 ciuperci 3-4 roşii sare piper 100 g arpagic 2 linguri orez 4 linguri ulei 100 g măsline 50 ml vin alb sec 1 legătură […]

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Vinete impanate cu vin

Vinete impanate cu vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, vin, bulion, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 500 g ceapă 2 ardei graşi 4 roşii 2 căpăţâni de usturoi 20 ml vin alb 1 lingură bulion 2 legături de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Vinetele se curăţă pe lungime, alternând partea […]

Pilaf cu mazare si ciuperci

Pilaf cu mazare si ciuperci

Pilaf cu mazare si ciuperci din: orez, mazare, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, ulei, marar, patrunjel, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 200 g mazare 200 g ciuperci 2 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 150 ml ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper cimbru 1 foaie de […]

Suc de ghimbir din: apa, zahar, ghimbir, lamai. Ingrediente: 240 ml apă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon 2 bucăţi ghimbir 6 lamai Mod de preparare: Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele. Se dă într-un clocot, se strecoară şi se dă la frigider. Inainte de servire, se adaugă sucul de la 6 lămâi şi se pune în pahare cu gheaţă şi sifon. Savurati!

Zacusca de toamna cu vinete

Zacusca de toamna cu vinete din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 5-6 ardei 6-7 rosii 3 cepe mari 50 ml ulei 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Vinetele si ardeii se spala, se lasa sa se usuce apoi se coc pe plita incinsa. Se curata […]

Gulii cu unt

Gulii frantuzesti

Gulii frantuzesti din: gulii, ulei, orez, zahar, faina, verdeata, sare. Ingrediente: 12 gulii 150 ml ulei 100 g orez 1 lingura de zahar 1 lingura de faina 1 lingura de verdeata tocata sare   Mod de preparare: Guliile mari, câte două pentru o porţie, se curăţă de coajă, se taie un capac şi se scoate […]

Suc de rosii cu legume

Suc de rosii cu legume

Suc de rosii cu legume din: rosii, ardei, castraveti, ceapa, usturoi, lamaie, vin alb, ulei, zahar, paine, sare, piper. Ingrediente: 500 g roşii 2 ardei 2 castraveţi proaspeţi (cornişon) 2 cepe 1/2 căpăţână de usturoi 1 lămâie 50 ml vin alb 50 ml ulei 1 linguriţă zahăr 200 g pâine sare piper Mod de preparare: […]

Salata de telina si morcov cu maioneza

Salata de telina cu ciuperci

Salata de telina cu ciuperci din: telina, ciuperci, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g telina 200 g ciuperci 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie 50 ml ulei 4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se […]

Mancare de cartofi cu naut

Mancare de cartofi cu ciuperci si verdeata

Mancare de cartofi cu ciuperci si verdeata din: Ingrediente: 5-6 cartofi, 100 g margarina 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în rondele de 3-4 cm fiecare. Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se […]

Drob din soia cu legume

Drob de legume cu masline

Drob de legume cu masline din: ceapa, orez, telina, cartofi, morcovi, masline, pesmet, patrunjel, marar, unt, boia, condimente, sare, piper.   Ingrediente: 4 cepe 200 g orez 1 radacina de telina 2 cartofi 2 morcovi 150 g masline negre 5 linguri pesmet 2 legaturi de patrunjel 1 legatura de marar putin unt 2 linguri boia […]