salate

Salata pentru vegetarieni

Cureţi 4 cartofi fierţi şi îi tai rondele pe un platou. Tot rondele sau felii se taie peste cartofi 3-4 roşii, o legătură de ridichi, 3 ardei graşi şi 3 castraveţi. Razi şi un morcov pe răzătoarea mare. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi o ceaşcă de ulei, 4 ouă fierte tăiate rondele, acoperi […]

Lasagna vegetala cu dovlecel

Lasagna vegetala cu dovlecel

Lasagna vegetala cu dovlecel Ingrediente: 500 g lasagna 600 g branza de vaci 300 g cascaval 3-4 oua 1 dovlecel Pentru sos de rosii: 2 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 2 frunze de telina tocate 500 g rosii 100 ml vin alb sec cimbru sare piper   Mod de preparare: […]

Palariute cu frisca

Frisca vegetariana

Frisca vegetariana Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana faina integrala 1/2 cana miere 1/4 linguri de sare 1 linguri de esenta vanilie 1/3 cana ulei       Mod de preparare: Se amesteca bine primele cinci ingrediente si se fierb pana ce se ingroasa, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Se raceste compoztia si […]

Salata vegetariana de iarna

Salata vegetariana de iarna

Salata vegetariana de iarna Ingrediente: 3 cartofi 1 ceapa 2 castraveti murati 1 gogosar murat masline cimbru ulei otet 1 lingura mustar sare Mod de preparare: Fierbem cartofii si-i taiem cubulete. Ceapa, castravetii si gogosarul se taie felii subtiri. Ames-tecam totul si adaugam sare si cimbru. Din otet si mustar facem un sos pe care-l […]

Chiftelute vegetale cu harissa

Chifteluţe vegetale cu salată

Chifteluţe vegetale cu salată Ingrediente: 100 g orez un cartof un morcov un dovlecel ceapă verde 100 g ciuperci două fire de usturoi 3 ouă bicarbonat o pungă mix de salată 50 g arpagic sare, piper mărar pesmet oţet de mere ulei de măsline ulei de floarea-soarelui Preparare: Orezul se spală, se scurge şi se […]

Brioşe cu fenicul şi peşte

Brioşe vegetale

Brioşe vegetale Ingrediente: 350 g orez 300 g broccoli 3 ardei capia 200 g boabe de porumb din conservă o legătură de mărar o legătură de ceapă verde 200 g mazăre 3 ouă sare, piper ulei de măsline varză murată Preparare: Orezul se spală cu apă rece până când apa rămâne limpede. Se fierbe, se […]

Lasagne vegetale

Lasagna vegetală

Lasagna vegetală Ingrediente: 400 g făină 300 g mozzarella 4 ouă două linguri de ulei de măsline 50 ml apă 200 g măsline verzi feliate busuioc o lingură de pastă de roşii uscate 5 roşii doi ardei capia două cepe sare piper seminţe de floarea-soarelui   Preparare: Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, […]

Ciuperci pane cu mujdei

Ciuperci pane (varianta)

Ciuperci pane Ingrediente: 500 g de ciuperci 2 ouă făină pesmet frunze de pătrunjel sare ulei pentru prăjit Preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală. Se vor folosi doar pălăriile, care se lasă să se zvânte pe un şervet. Se presară cu sare, apoi se dau prin făină, ou bătut amestecat cu verdeaţă tocată şi […]