Retete de post: supa de rosii cu usturoi
PrinteazaSupa de rosii cu usturoi din: ulei de masline, ceapa, morcov, usturoi, rosii, zahar, supa.
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe tocate
- 1 morcov, taiat cuburi mici
- 1 catel usturoi, zdrobit
- 450 g rosii
- 1 lingurita zahar
- 1 l supa limpede de legume
Mod de preparare:
Intr-un vas larg încinge uleiul de măsline şi sotează ceapa, morcovul şi usturoiul, timp de 10 minute cu vasul acoperit cu capac.
Scobeşte codiţa roşiilor şi cufundă-le 2 min în apă clocotindă. Apoi pune-le într-un vas cu apă rece şi curăţă-le de coajă. Taie-le bucăţi, îndepărtează seminţele şi adaugă roşiile în vasul cu legumele şotate.
Adaugă zahărul, sarea şi piperul şi fierbe 5 min. Adaugă supa limpede de legume şi adu la punctul de fierbere.
Micşorează flacăra şi fierbe înăbuşit 10 min şi apoi pasează pentru omogenizare.
Supa de rosii cu usturoi
Pofta buna!