Reteta scovergi

Printeaza

Reteta scovergi din: faina, drojdie, ou, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron. Intr-un ibric încălzeşti apă şi amesteci drojdia în aceasta după care adaugi 1 linguriţă de sare.

Laşi 10 minute să se dizolve bine şi torni totul în castronul cu făină, în mijlocul căreia ai făcut în mijloc, cu mâna, un cuibuşor. Adaugi oul şi frămânţi bine.

Când este gata, împărţi compoziţia în 6 părţi. Intr-un ceaun, încingi ulei şi prăjeşti rând pe rând scovergile, după ce le-ai întins în prealabil cu făcăleţul.

Le scoţi într-un castron sau o cratiţă şi le acoperi pentru a rămâne fragede.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.