Reteta zilei: Vinete pane

Printeaza

Vinete pane din: vinete, ou, sare, piper, ulei, pesmet.

Vinete_pane_06

Ingrediente: 

  • 3-4 vinete, taiate felii
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pesmet

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se înmoaie vinetele în apă sărată timp de 10 minute, apoi scurgeti.

Vinete_pane

Bateti oul cu un sfert de lingurita de sare.

Adaugati piper și amestecati usor.

Scufundati feliile de vinete în aluat.

Vinete_pane_02
Dati apoi prin pesmet.

Transferati pe o farfurie.

Vinete_pane_03

Incalziti ulei intr-o tigaie si rumeniti vinetele pe ambele parti.

Vinete_pane_04
Scurgeti pe prosoape de hartie.

Vinete_pane_05
Serviti cu sos de maioneza.

Vinete_pane_06

Vinete pane

Vinete_pane_06

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Vinete umplute

Vinete cu coriandru

Vinete cu coriandru din: vinete, curcuma, coriandru, otet, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei pentru prăjit sare 1/2 linguriţă curcuma 1/2 linguriţă seminţe de coriandru 30 ml oţet din vin roşu puţin praf de ardei iuţi   Mod de preparare: Vinetele se taie felii subţiri pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră. […]

 

Vinete cu sos si usturoi

Vinete cu sos si usturoi

Vinete cu sos si usturoi din: vinete, faina, usturoi, rosii, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 3 linguri făină 3 căpăţâni usturoi 500 g roşii 4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr sare piper alb   Mod de preparare: Vinetele, spălate, curăţate de coajă şi cotoare, se taie felii şi se opăresc câteva […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa le incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.