Retete de post: Fasole batuta

Printeaza

Retete de post: Fasole batuta din: fasole, ulei, condiment, zeapa, usturoi, ketchup.

Ingrediente:Retete de post: Fasole batuta

  • 300 g fasole albă uscată (boabe)
  • 1 pahar de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de condiment vegetal
  • 1 căpăţână usturoi (sau 1 lingură usturoi uscat)
  • 1-2 linguri de ketchup
  • 1 ceapă uscată

 

Mod de preparare:

Speli fasolea în 2-3 ape şi o laşi să fiarbă timp de 2 ore, schimbând apa de 2-3 ori, la 15-20 de minute după clocot. In apă adaugi condimentul vegetal.

După ce a fiert fasolea, o strecori şi o treci prin maşina de tocat carnea sau o freci cu mixerul, adăugând uleiul exact ca la maioneză (din când în când).

Adaugi usturoiul zdrobit bine (făcut pastă) şi 1 lingură de ketchup. Amesteci bine şi potriveşti gustul de sare.

Aşezi fasolea într-un castron şi o decorezi cu ceapă prăjită în 2 linguri de ulei şi stinsă cu ketchup. Poţi orna fasolea bătută cu murături şi cu măsline negre.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.