Retete de post: Fasole batuta
PrinteazaRetete de post: Fasole batuta din: fasole, ulei, condiment, zeapa, usturoi, ketchup.
- 300 g fasole albă uscată (boabe)
- 1 pahar de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de condiment vegetal
- 1 căpăţână usturoi (sau 1 lingură usturoi uscat)
- 1-2 linguri de ketchup
- 1 ceapă uscată
Mod de preparare:
Speli fasolea în 2-3 ape şi o laşi să fiarbă timp de 2 ore, schimbând apa de 2-3 ori, la 15-20 de minute după clocot. In apă adaugi condimentul vegetal.
După ce a fiert fasolea, o strecori şi o treci prin maşina de tocat carnea sau o freci cu mixerul, adăugând uleiul exact ca la maioneză (din când în când).
Adaugi usturoiul zdrobit bine (făcut pastă) şi 1 lingură de ketchup. Amesteci bine şi potriveşti gustul de sare.
Aşezi fasolea într-un castron şi o decorezi cu ceapă prăjită în 2 linguri de ulei şi stinsă cu ketchup. Poţi orna fasolea bătută cu murături şi cu măsline negre.
Pofta buna!