Reteta sarmale de post

Printeaza

Reteta sarmale de post din: varza, ceapa, rosii, orez, ardei, morcovi, telina, ulei, suc de rosii, bors, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_sarmale_de_post

  • 1 varză
  • 100 g ceapă
  • 200 g roşii
  • 200 g orez
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 200 ml ulei
  • 250 ml suc de roşii
  • 250 ml borş
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Oparesti varza in apă fierbinte cu sare. După ce s-a înmuiat puţin, alegi foile întregi şi le tai nervurile.

Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Cureţi morcovii şi ţelina şi le tai fideluţă.

Le pui peste ceapă împreună cu orezul, spălat în mai multe ape. Laşi să fiarbă până se umflă puţin orezul, după care dai deoparte şi ţii la răcorit.

Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le toci. Pui ardeiul tocat şi roşiile în umplutură şi asezonezi cu sare şi piper după gust.

Asezi sarmalele intr-o cratita si torni sucul de rosii si borsul. Dai la cuptor pana scade sosul.

Reteta sarmale de post

Reteta_sarmale_de_post

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.