Bladgeta

Printeaza

Bladgeta din: apa, ulei de masline, sare, faina, alune sau nuci, scortisoara, zahar, cuisoare.

Ingrediente:Bladgeta

  • 2 ceşti apă
  • 1 ceaşcă ulei de măsline
  • 1 praf de sare
  • făină

Pentru umplutură:

  • alune sau nuci
  • scorţişoară

Pentru sirop:

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană apă
  • 1-2 cuişoare

 

Mod de preparare:

Din apă, ulei, sare şi făina adăugată puţin câte puţin, faci un aluat fin şi delicat. Laşi 15 minute în repaus, acoperind aluatul cu o folie protectoare.

Il împărţi apoi în sfere mici (circa 8 bucăţi). Intinzi fiecare bucată în foaie subţire, presari alune zdrobite şi scorţişoara şi aduni aluatul încreţindu-l.

Pui toate rulourile în tavă şi dai la copt la foc puternic. Intre timp, pregăteşti siropul din zahăr şi apă şi când scoţi tava, îl torni deasupra (nu trebuie să fie fierbinte).

Serveşti bladgeta la temperatura camerei.

Bladgeta

Bladgeta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.