Supa de ceapa gratinata

Retete de post: Supa de ceapa cu tofu

O reteta de post de supa de ceapa cu tofu din: ceapa, ulei, faina, ceapa verde sau praz, vin alb, tofu, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe mijlocii 3 linguri de ulei 2 linguri de făină 1 legătură de ceapă verde sau 1 fir de praz 100 ml vin alb 100 g tofu sare piper […]

Negresă cu nuci

Retete de post: Negresă cu nuci

O reteta de post de negresa cu nuci si zahar, apa, ulei, faina, bicarbonat, cacao, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala si nuci. Ingrediente: 1 cană şi jumătate de zahăr 1 cană şi jumătate de apă 1 cană de ulei 3 căni de făină 1 lingu­riţa de bicarbonat 3 linguri de […]

Supa de ciuperci cu tofu

Retete de post: Supa de ciuperci cu tofu

O reteta de post absolut delicioasa de supa de ciuperci cu tofu din: ceapa, morcovi, telina, pastarnac, faina, ciuperci, ulei, tofu, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 lingură făină 400 g ciuperci proaspete 3 – 4 linguri ulei 2 l apă 200 g tofu sare piper   Mod […]

Prajitura cu biscuiti

Retete de post: Prajitura cu biscuiti

O reteta de prajitura cu buscuiti de post din zahar, rahat, stafide, zahar vanilinat, nuca, rom, apa, cacao, ciocolata de post si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g biscuiti simpli 150 g zahar 3 pliculete cu zahar vanilat 500 g rahat 50 g stafide 100 g nuca 150 ml rom 150 ml apa 50 g […]

Orez cu prune uscate

O reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400 g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr     Mod de preparare: Speli foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi […]

Legume coapte si marinate

Legume coapte si marinate

O reteta de legume coapte, marinate, rosii, ardei gras, vinete, ceapa, usturoi, ulei de masline, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii bine coapte, dar tari 6 ardei graşi roşii şi verzi 3 vinete 5 cepe 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi usuci legumele. […]

Ardei umpluti cu soia granule

Ardei umpluti cu soia granule

O reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două linguri de făină sare piper ulei […]

Prajitura de post cu gem

Retete de post: Prajitura de post cu gem

O retete de prajitura de post cu gem, cacao, coaja de lamaie si coaja de portocala Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de ulei o linguriţă de amoniac o jumatate de lingurita de bicarbonat 400 g faina arome […]

Coltunasi cu spanac

Coltunasi cu spanac si cascaval de post

Coltunasi cu spanac si cascaval de post din: faina, apa, spanac, cascaval de post, sare, ulei, piper.   Ingrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau brânză sare ulei piper   Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3 lin­guri ulei frămânţi un aluat elastic […]

Salata de rosii si ceapa

Retete de post: Salata de rosii cu busuioc

Salata de rosii cu busuioc din: rosii, ulei, busuioc, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper   Mod de preparare: Amesteca mirodeniile si apoi adauga peste […]

Varza calita picanta

Retete de post: Varza murata cu masline

Varza murata cu masline din: varza murata, ulei, masline, boia. Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1 lingurita de boia de ardei   Mod de preparare: Daca varza murata este prea acra, se spala intii in apa. Se scurge bine si se taie fideluta. Se prajeste in ulei ceapa […]

Tocana de peste

Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide

Tocana de cartofi cu  ciuperci si sos de stafide din: cartofi, ciuperci, stafide, faina, ceapa, ulei, condimente, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3 cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se caleste ceapa in ulei si se adauga ciupercile taiate marunt, se […]

Cartofi cu usturoi

Retete de post: Cartofi cu usturoi

Cartofi cu usturoi din: cartofi, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa. Se acopera cu capac si se introduce la cuptor sa fiarba inabusit. Cand […]

Sarmale coapte în bostan

Retete de post: Sarmale de post cu nuca

Sarmale de post din: orez, ceapa, morcov, verdeata, bulion, varza murata, stafide, nuca, sare, piper. Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine galbena(nu se caleste), […]

Spaghete cu ciuperci

Retete de post: Spaghete cu ciuperci

Spaghete cu ciuperci din: spaghete, ciuperci, ceapa, masline, ulei, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2 linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste impreuna cu ciupercile […]

Cartofi fierti cu usturoi

Retete de post: Cartofi cu sfecla

Cartofi cu sfecla din: cartofi, sfecla, ceapa, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2 linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii si sfecla se fierb in coaja, dar separat. Sfecla se poate coace in cuptor. Intre timp se curata […]

Dovlecei cu ciuperci

Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci

Dovlecei umpluti cu ciuperci din: dovlecel, ciuperci, ceapa, gogosari, vanata, usturoi, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un catel usturoi sare piper boia dulce   Mod de preparare: Umplutura: se rade vanata, gogosarii pe razatoarea mare, se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile […]

Cartofi la cuptor cu ciuperci si legume

Retete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci si legume

  Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu ulei şi se pun fiecare în câte o folie de alu­miniu. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi, strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin ulei […]

Crema de mazare verde

Retete de post: Crema de mazare verde

Crema de mazare verde din: mazare, ulei, faina, spanac, zahar, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g făină două kilograme de spanac (conge­lat) 5 g zahăr sare mărar pătrunjel   Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu spanacul în doi litri de apă. […]

Supa-crema de linte

Retete de post: Supa-crema de linte

Supa-crema de linte din: linte, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi […]

Vinete cu orez

Retete de post: Vinete umplute

Vinete umplute din: vinete, sare, ulei, usturoi, ceapa, rosii, piper, patrunjel, zeama de lamaie, zahar, apa. Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4 rosii coapte taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri patrunjel verde tocat 3 linguri […]

Supa de rosii cu hrisca

Retete de post: Supa de rosii cu fenicul si varza

Supa de rosii cu fenicul si varza din: rosii, patrunjel, fenicul, ceapa, fidea, morcov, varza, ulei, sare, piper. Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, […]

Cornulete delicioase cu nucă

Retete de post: Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat din: faina, margarina, apa, otet, rahat, zahar. Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, apoi se adauga apa si […]

Clatite de post

Retete de post: Clatite de post

Clatite de post din: faina, apa minerala, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu […]

Salata de naut

Retete de post: Salata de morcovi

Salata de morcovi din: morcovi, mar, zeama de lamaaie, suc de portocale. Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc de portocale coaja de lamaie si portocala   Mod de preparare: Se curata si se dau pe razatoare morcovii si marul si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se […]

Icre de post

Retete de post: Icre de post cu suc

Icre de post cu suc din: gris, suc de rosii, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceasca de gris3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu […]

Salata de orez cu marar

Retete de post: Salata de orez cu marar

Salata de orez din: orez, ardei gras, rosii, ceapa, otet, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari bine coapte 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se […]

Salata de conopida cu usturoi

Retete de post: Salata de conopida cu usturoi

Salata de conopida din: conopida, maioneza de post, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post 2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust   Mod de preparare: Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si […]

Mancare de bame cu verdeata

Mancare de bame cu roşii şi ardei

Mancare de bame cu roşii şi ardei din: bame, sare, otet, ulei, ardei gras, rosii, piper, lamaie. Ingrediente: bame sare otet ulei ardei gras rosii piper lamaie   Mod de preparare: Alegi 750 g de bame tinere, le cureţi de codiţe, apoi le fierbi în borş clocotit cu puţină sare sau în care ai pus […]

Caramele glazurate

Retete de post: Caramele raw

Caramele raw Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf de sare   Mod de preparare: Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina. Nu mixati foarte mult deoarece […]

10 cele mai scumpe bomboane de ciocolată din lume

Retete de post: Bomboane de ciocolata

Bomboane de ciocolata Ingrediente: 250g nuci 4-5 linguri unt (ulei) de cocos 5-6 linguri cacao cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide)   Mod de preparare: Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda) pret […]

Sarmale de porc fierte in vin

Retete de post: Sarmale crude II

Sarmale crude Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare piper 3-4 linguri ulei presat la rece   Mod de preparare: Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. […]