Legume coapte si marinate

Printeaza

Legume coapte si marinate

O reteta de legume coapte, marinate, rosii, ardei gras, vinete, ceapa, usturoi, ulei de masline, piper si patrunjel.

Ingrediente:

  • 8 roşii bine coapte, dar tari
  • 6 ardei graşi roşii şi verzi
  • 3 vinete
  • 5 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli şi usuci legumele. Laşi roşiile şi ardeii întregi, apoi tai vinetele în jumătate pe lun­gime şi ceapa curăţată tot în jumătate.

Infăşori ceapa şi roşiile în folie de aluminiu, aşezi toate legumele pe grilajul cuptorului şi le laşi să se coacă în ritmul lor: roşiile vor fi gata în 20-30 de minute, ardeii şi vinetele în 30-45 de minute, iar cepele în aproximativ o oră.

După ce s-au copt roşiile, le scoţi folia şi le tai rondele. La fel procedezi şi cu ceapa. Cureţi ardeii şi vinetele coapte de cotoare şi sâmburi şi le tai fâşii.

Amesteci toate legumele, adaugi usturoiul tăiat bucăţele, pui uleiul, sare şi piper după gust şi laşi legumele să se marineze pentru o oră. Ai grijă să le mai amesteci din când în când. Le aduci la masă presărate cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.