Retete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci si legume

Printeaza

 

Cartofi la cuptor cu ciuperci si legumeSe aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu ulei şi se pun fiecare în câte o folie de alu­miniu.

Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi, strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin ulei de măsline (dacă doriţi, puteţi folosi unt în loc de ulei) şi se călesc în el: 100 g ciu­perci, un ardei roşu, o ceapă mică (toate tocate mărunt) şi o lingură de pătrunjel verde şi de mărar tocat.

Se adaugă sare şi piper, după gust. Se scot cartofii din cuptor, se lasă să se răcească puţin, apoi se desface folia de aluminiu în partea de sus, se crestează şi se scoate cam o treime din miezul cartofilor, care se zdrobeşte cu linguriţa şi se amestecă apoi cu ciupercile şi cu legumele călite.

Se umple fiecare cartof cu această com­poziţie şi se dă din nou la cuptor (fără a mai strânge la gură folia de aluminiu) pentru două-trei minute, să se rume­nească.

Dacă nu ţineţi post, puteţi adăuga în umplutură puţină brânză rasă sau caşcaval ras. Când se servesc se aşază pe un platou şi (pentru a nu fi prea uscăcioşi) se pune deasupra fiecărui cartof câte o aşchie de mar- garină (sau de unt).

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • retete de post cu cartofi la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.