Retete de post: Vinete umplute

Printeaza

Vinete umplute din: vinete, sare, ulei, usturoi, ceapa, rosii, piper, patrunjel, zeama de lamaie, zahar, apa.
Ingrediente :Vinete umplute

  • 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 3 cepe potrivite tocate marunt
  • 4 rosii coapte taiate bucatele
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/3 ceasca apa

 

Mod de preparare:

Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua pe lung si se cresteaza adanc fiecare jumatate pe aproape toata lungimea ei (se lasa cam 1,5 cm pana la fiecare capat).

Se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute in apa rece, dupa care se zvanta cu hartie absorbanta si se storc de zeama.

Intr-o tigaie, se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana ce se inmoaie.

Se pun apoi intr-un castron mai mic, impreuna cu rosiile si patrunjelul tocat, se pipereaza si se amesteca bine.

Se incinge cuptorul la 160C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor.

Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de iena, se umplu taieturile cu amestecul de ceapa, usturoi si rosii si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar.

Se acopera cu un capac, se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama lasata.

Se presara cu patrunjel, se toarna zeama peste ele si se servesc fierbinti sau caldute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.