Retete de post: Clatite de post

Printeaza

Clatite de post din: faina, apa minerala, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:Clatite de post

  • 100 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • 50 g ulei
  • 25 g zahar
  • 10 g sare

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri.

Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu ulei.

La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor.

De aceea, se fac mai groase. Ca desert, se pot umple cu magiun sau dulceata.

Ca aperitiv, se pot umple cu varza, urzici, spanac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.