Reteta zilei: Gnocchi cu sos de tarhon

Gnocchi cu sos de tarhon din: cartofi, faina, ou, sare, nucsoara, bacon, smantana, tarhon, usturoi, ardei rosu, vin alb, faina, ulei de masline si patrunjel.   Ingrediente: pentru gnocchi: 1 kg cartofi 500g faina 1 ou 1 lingura sare nucsoara pentru sos: 100g bacon sau slanina afumata 400g smantana pentru gatit 1 1/2 lingura tarhon […]

Reteta zilei: Supa coreana picanta

Supa coreana picanta din: pasta de ardei iute, sos de soia, suc de lamaie, zahar brun, usturoi, ghimbir, taitei, apa, sare de mare, ulei vegetal, ceapa, arpagic, ceapa verde, morcov, creveti, varza chinezeasca, sos picant, supa de pui si piper rosu. Ingrediente: ½ ceasca pasta ardei iute 2 linguri de sos de soia 2 linguri […]

Reteta zilei: Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt

Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt din: conopida, mazare, unt, amidon de porumb, lapte, parmezan, iaurt, sare si piper alb. 1 conopida, rupta buchetele 1 cana mazare congelata 1 lingura unt 1 lingura amidon de porumb 1 cana de lapte 1/2 ceasca parmezan 1/2 cana iaurt degresat Sare și piper alb sau negru […]

Reteta zilei: Cheesecake cu capsune

Cheesecake cu capsune din: faina, zahar, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, mascarpone, branza dulce, zahar, faina, esenta de vanilie, oua, smantana si dulceata de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200g faina 80g zahar 100g unt la temperatura camerei 2 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie pentru umplutura: 500g mascarpone 500g branza dulce 320g zahar 35g […]

Reteta zilei: Hummus

Hummus inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan despre care o sa va spunem in reteta. Ingrediente: 250g naut sucul de la o lamaie 2 linguri […]

Supa de naut

Reteta zilei: Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut

Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut din: ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, coriandru, chimen, sare, piper, supa de legume, patrunjel, naut, sare grunjoasa, pasta tahini, suc de lamaie si apa. 2 linguri de ulei de măsline 1kg morcovi,curatati si taiati cubulete 1 ceapa, tocata fin 4-6 catei de usturoi, curatati pisati 1/4 […]

Reteta zilei: Pui cu quinoa si sote de legume

Pui cu quinoa si sote de legume din: ulei de masline, usturoi, quinoa, sare, apa, piept de pui, dovlecel, broccoli, salata, rosii, piper, patrunjel, coriandru, nuci de pin si lamaie. Poate te intereseaza si Pui cu sos si migdale Ingrediente: Ulei de masline 3 catei de usturoi, pisat 1 ½ cesti quinoa nefiarta Sare 3 […]

Reteta zilei: Cocktail sangria alb

Cocktail sangria alb din: vin, lichior de portocale, piersici, capsuni, portocala, struguri, cirese, menta si sirop.   Ingrediente: 1 sticla vin alb 1/4 ceasca lichior de portocale 1 cana piersicici, feliate 1 cana capșuni, feliate 1 portocala, feliata 1 cana struguri verzi 1 cana de cireșe fara samburi crengute proaspete de menta pentru ornat sirop […]

Reteta zilei: Vita cu fidea in stil vietnamez

Vita cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente, sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez. coada de vita rasol de vita morcovi 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 ceapa rosie Ulei vegetal 1 cutie rosii […]

Supa de varza cu carnati

Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati

Supa de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii, supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si parmezan. 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurița fenicul piper 4-6 […]

Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de piersici

Cocktail Margarita cu piure de piersici din: tequila, suc de limeta, sirop de agave, piure de piersici, limeta si gheata. Ingrediente:    tequila Blanco suc proaspat de limeta sirop de agave piure de piersici proaspete felii de limeta gheață   Mod de preparare: Pentru a face piureul de piersici decojiti fructele si taiati bucatele. Dati […]

Reteta zilei: Pui cu curry in stil vietnamez

Pui cu curry in stil vietnamez din: faina, sare, praf de copt, unt, zer, ulei de canola, pulpe de pui, pudra de curry, ceapa, sos de peste, morcovi, cartofi si lapte de cocos.   Ingrediente: 3 1/2 cani faina 2 lingurite de sare 3 1/2 lingurite praf de copt 11 linguri unt nesărat 1 1/4 […]

Reteta zilei: Piftie de curcan

Piftie de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10 gheare de pui 1 capatana usturoi Sare piper     Mod de preparare: Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa acopere carnea.Atentie, […]

Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume

Supa cu carne de porc si legume din: apa, mazare, carne de porc, cartofi, morcovi, ceapa, ulei, usturoi, marar, sare, piper si condimente.   4 litri de apa 1 cana de linte carne de porc 5 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 3 linguri de ulei 3-4 catei de usturoi 2 linguri marar proaspat 1 ½ […]

Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta

Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro 8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina tocata, tocata 1 lingura condimente 1 […]

Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca

Tort cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt, lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine, bana si tort gelee.   Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g zahar 3 linguri […]

Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata

Crema de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente:   3-4 feluri de branza (dupa preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat   Mod de preparare: Se amesteca branzeturile cu […]

Supa de pui cu orez si curry

Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir

Supa de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc de lamaie, ghimbir, sare si ou.   Ingrediente: 1 l supa de pui 2 – 3 linguri de orez alb 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele Sucul de la 1 lamaie 1 – 2 lingurite ghimbir fin tocat Sare […]

Reteta zilei: Sos Pesto cu paste

Sosul Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu cu branza si rosii. 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este cel mai bun) 1/4 cana miez […]

Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca

Cu cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data cand avem ceva de sarbatorit sau pur si simplu cand dorim sa-i incantam pe cei dragi. 300g piscoturi 300g ciocolata alba 300g ciocolata amaruie 600ml frisca 3 linguri […]

Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone

Mini tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun, mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2 gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g mascarpone 100g smantana 4 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Aluatul se lasa sa se decongeleze, dupa care se taie in patratele si se […]

Supa de ciuperci cu orz

Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz

Supa de ciuperci cu orz din: supa de pui, orz, frunze de dafin, ceapa, ulei de masline, telina, morcovi, usturoi, ciuperci, sare si piper. 12 cupe supa de pui sau ciuperci 1 1/4 cupe orz 2 frunze de dafin 6 ciuperci Shiitake uscate 1/4 ceasca ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 1 ceasca telina […]

Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune

Tortul de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao 1 pliculet praf de copt 170g unt 180g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 150ml lapte pentru umplutura: gem de capsune capsune proaspete […]

Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Negresa cu alune si glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom si esenta de vanilie. 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 250 g zahăr 2 oua 100 g alune 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente glazura: 6 […]

Sarmale cu carne de curcan

Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan

Sarmale din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1 ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion     Mod de preparare: Tocam carnea de curcan, se amesteca cu ceapa tocata si orez, se asezoneaza cu […]

Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor – reteta gustoasa

Muschi de porc la cuptor: muschi de porc, ulei de masline, sare, piper si unt.   Ingrediente: 5-6 fripturi de muschi de porc taiate gros Ulei de masline sare piper negru proaspat unt     Mod de preparare: Puneti fripturile pe o farfurie si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata si pe o parte […]

Budinca de creier

Reteta zilei: Budinca de creier

Budinca de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela, branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare.   Ingrediente: 700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina 4 oua marar piper […]

Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata

Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza.   Ingrediente: carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1 cana zeama de […]

Reteta zilei: Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac din: cotlete de porc, rosii cherry, spanac, lapte, usturoi, unt, ulei de masline, faina, vin alb, sare, piper, maghiran, cimbru. Reteta este o combinatie reusita atunci cand doriti sa schimbati meniul, iar daca sunteti in pana de idei aceasta reteta reprezinta optiunea perfecta pentru o […]

Reteta zilei: Peste cu legume

Peste cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei, peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.   Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia […]

Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine

Prajitura cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina, visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale.   Ingrediente: biscuiti lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta […]

Chec aperitiv

Reteta zilei: Chec aperitiv

Chec aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si piper.   Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf […]