Reteta zilei: Peste cu legume

Peste cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei, peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.   Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia […]

Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine

Prajitura cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina, visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale.   Ingrediente: biscuiti lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta […]

Chec aperitiv

Reteta zilei: Chec aperitiv

Chec aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si piper.   Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf […]

Reteta zilei: Pui dulce acrisor

Pui dulce acrisor din: albus de ou, amidon de porumb, sare, piept de pui, ananas, ghimbir, otet, ketchup, zahar brun, piper cayenne, ulei, ardei gras si ceapa verde.   Ingrediente: 1 albus de ou 2 lingurite amidon de porumb 1/2 lingurita de sare, divizat piept de pui taiat cubulete ananas in suc 1 lingurita de […]

Reteta zilei: Tort diplomat

Tort diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar, visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane.   Ingrediente: piscoturi lapte pentru crema: 400 ml frisca 1 pachet unt 150 ml lapte 4 oua 4 pachetele gelatina 300g zahar fructe congelate (visine, mure, zmeura, capsune etc) portocale kiwi banane   Mod de preparare: Crema […]

Rata umpluta la cuptor

Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor

Rata umpluta la cuptor din: rata, cartofi, mere, ceapa, masline, sare, piper, cimbru, boia de ardei, ulei. Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru […]

Cum se prepara Cocktail Tequila Rose

Reteta zilei: Cocktail cu tequila si capsuni

Cocktail cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop de porumb, tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca biscuiti sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa capsuni       Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati. Se amesteca apa cu zaharul. Impartiti in 2 pahare, turnati tequila. […]

Reteta zilei: Gem de ananas

Gem de ananas din: ananas, apa, zahar si suc de lamaie.   Ingrediente: 1 ananas 1 cana de apa 2 cesti de zahar Suc de lamaie     Mod de preparare: Curatati ananasul si taiati bucati. Se incalzeste tigaia. Adaugati ananasul si apa. Lasati la foc mediu pentru 20 de minute. Se amesteca frecvent. Adaugati […]

Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale

Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale: gaini, sare de mare, piper, condimente, patrunjel, cimbru, rozmarin, lamai, portocale, marmelada si suc de portocale.   Ingrediente: 4 gaini de 1 ½ kg fiecare, spalate si uscate in afara sare de mare piper negru 2 lingurite condimente italiene un mic buchet frunze de patrunjel 16 crengute […]

Gogosi cu sos de ciocolata

Reteta zilei: Gogosi cu sos de ciocolata

Gogosi cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, ulei de arahide, zahar pudra, ciocolata amaruie, unt si extract de vanilie.   Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 ou 1 cana de lapte ulei de arahide pentru prajit Zahar […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza

Bruschete cu somon afumat si crema de branza: bagheta, ulei de masline extravirgin, unt, iaurt, crema de branza, suc de lamaie, sare, somon afumat si capere.   Ingrediente: 1 bagheta subtire 2 linguri ulei de masline extra virgin 2 linguri de unt topit 3/4 ceasca iaurt grecesc 6 linguri crema de branza 2 linguri marar […]

Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori

Fursecuri de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de migdale, faina, praf de copt si sare.   Ingrediente: 2 cesti de zahăr 1 1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei 4 oua la temperatura camerei 3/4 lingurita extract de migdale 3/4 lingurite extract de vanilie 5 cupe faina 2 lingurite praf de […]

Reteta zilei: Chiftelute de cartofi

Chiftelute de cartofi din: cartofi, ceapa, pesmet, oua, amidon, sare, piper si ulei de arahide.   Ingrediente: 2 1/2 kg cartofi 1 ceapa mare 3/4 ceasca pesmet 2 oua batute 1 lingura de amidon de cartofi Sare și piper ulei de arahide pentru prajit   Mod de preparare: Se curata cartofii, se dau pe razatoare. […]

Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru

Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla.   Ingrediente: 1 dovleac mare (de aproximativ 1,5 kg.) sare si piper negru proaspat 2 lingurite ulei de masline 2 […]

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si migdale

Fursecuri cu ciocolata si migdale din: indulcitor, cacao, sare de mare, ciocolata amaruie, migdale, nuca de cocos si albusuri de ou.   Ingrediente: 3 cupe indulcitor 3/4 ceasca de cacao pudra 1/2 lingurita sare de mare 3/4 ceasca ciocolata amaruie 1 cana de migdale, prajite și tocate 3/4 ceasca de nuca de cocos neindulcita 4 […]

Friptura de vita cu sos de vin rosu

Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean

Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean din: carne de vita, usturoi, rozmarin, cimbru, patrunjel, condimente, sare de mare, piper, ulei de masline, hrean, smantana si mustar dijon. Poate te intereseaza si: Friptura de vita la cuptor cu piure de cartofi Friptura de vita impanata cu ardei gras si morcov Friptura de […]

Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine

Salata cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie, nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si otet balsamic.   Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine 1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: […]

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli

Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare.   Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust     Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli […]

Reteta zilei: Clatite cu afine

Clatite cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, unt, ou si afine.   Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4 ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt 1 […]

Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar

File de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi.   Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana […]

Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala

Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere, cuisoare, scortisoara si ghimbir.   Ingrediente: 500 ml de bere 1 portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat       Mod de preparare: Se spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna […]

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno

Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno din: ardei iute, bacon, crema de branza, carnato, branza cheddar si praf de usturoi.   Ingrediente: 12 ardei iuti 12 felii de bacon crema de branza carnati branza Cheddar maruntita 1/4 lingurita de praf de usturoi     Mod de preparare: Se taie ardeii iuti in […]

Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume

Somon cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper, lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar.   Ingrediente: 1800 g file de somon sare si piper 1 lamaie 2-3 linguri parmezan ras Ingrediente pentru topping:  2 linguri de unt 3 linguri de faina 1 cana de lapte […]

Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati

Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta, crema, parmezan si ceapa verde.   Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1 Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa verde tocata   Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un castron pe prosoape de hartie pentru a […]

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha

Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt.   Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha 2 linguri de sos […]

Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca

Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa, gheata si castraveti.   Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat     Mod de preparare: Se înmoaie feliile de castravete in votca […]

Tagliatelle bolognese

Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese

Tagliatelle cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si tagliatelle.   Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1 țelina, fin tocata 2 cepe […]

Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din: mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb, smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si arpagic.   Ingrediente: Mamaliga rece 2 linguri de ulei de măsline 3 Cupe ciuperci salbatice 2 linguri de ulei de masline […]

Piept de cocos cu struguri

Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti

Piept de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom, usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru, cuscus, seminte de rodie si coriandru.   Ingrediente: 2/3 piept cocoș de munte 6 pastai cardamom, fara coji 2 catei […]

Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat

Bruschete cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate, slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar, sare, otet, apa si boabe de piper negru.   Ingrediente: Coaste de porc dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet […]

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan

Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan.   Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la […]