Reteta zilei: Crochete de pastarnac si castane

Printeaza

Crochete de pastarnac si castane din: pastarnac, castane, unt, usturoi, coriandru, ou, pesmet, ulei, sare, piper, coriandru.

 

Ingrediente: 

  • 450gr radacina de pastarnac, taiata felii
  • 115gr castane congelate
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingura coriandru, tocat
  • 1 ou batut
  • 40-50gr pesmet
  • ulei, pentru prajit
  • sare si piper
  • coriandru, pentru servire

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita, adaugati pastarnacul, acoperiti cu apa, aduceti la fierbere, acoperiti si fierbeti 15-20 de minute.

Intr-o alta cratita, adaugati castanele, acoperiti cu apa, aduceti la fierbere si fierbeti pentru 8-10 minute.

Scurgeti si transferati intr-un bol, apoi pasati bine, pana obtineti un piure.

Crochete de pastarnac si castane
Topiti untul intr-o tigaie, gatiti usturoiul 30 de secunde.

Scurgeti pastarnacul, adaugati untul aromat cu usturoi si pasati pana obtineti un piure.

Asezonati cu sare si piper.

Amestecati piureurile, apoi formati crochete.

Dati crochetele prin ou batut, apoi prin pesmet si prajiti in ulei incins cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Crochete de pastarnac si castane
Scurgeti pe prosoape de hartie, garnisiti cu coriandru si serviti imediat.

Crochete de pastarnac si castane

Crochete de pastarnac si castane

Crochete de pastarnac si castane

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de fasole boabe, pastarnac si sos de mustar

Salata de fasole boabe pastarnac si sos de mustar din: fasole, pastarnac, ceapa, ulei, otet, gogosar, marar, sare, mustar. O salata simpla si gustoasa. Ingrediente: 1/4 kg fasole obodată (cu bob mare) 1 păstărnac 2 morcovi 2 cepe mari 3 linguri cu ulei 2 linguri cu oţet 1 gogoşar mărar tocat sare 2 linguri cu […]

 

Bors de fasole uscata cu pastarnac

Bors de fasole uscata cu pastarnac din: fasole uscata, morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa, sare, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 300 g fasole uscată un morcov un păstârnac un pătrunjel 3 cepe sare borş pătrunjel verde leuştean   Mod de preparare: Fasolea, aleasă şi spălată, se pune la fiert cu apă rece. După primele clocote, se aruncă apa […]

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.