Bors de fasole uscata cu pastarnac

Printeaza

Bors de fasole uscata cu pastarnac din: fasole uscata, morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa, sare, bors, patrunjel, leustean.

Ingrediente:Bors de fasole uscata

  • 300 g fasole uscată
  • un morcov
  • un păstârnac
  • un pătrunjel
  • 3 cepe
  • sare
  • borş
  • pătrunjel verde
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Fasolea, aleasă şi spălată, se pune la fiert cu apă rece. După primele clocote, se aruncă apa şi se înlocuieşte cu alta fierbinte.

Când fasolea este aproape fiartă şi pojghiţa ples­nită, se adaugă sarea şi zarzavatul, curăţat, tăiat subţire, şi ceapa, spălată, curăţată şi tocată mărunt.

După ce au fiert, se pune borşul, acrindu-se după gust, şi se mai lasă să fiarbă puţin.

Se serveşte cu leuştean şi pătrunjel verde, tocate fin, cald sau rece.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place borsul de fasole. De fapt, imi plac toate preparatele cu fasole. Este, daca nu stiati, un aliment foarte nutritiv. Eu, de obicei, pun si carne, dar o sa incerc si aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.