Oua Umplute cu Crema de Avocado și Ton

Printeaza

Oua Umplute cu Crema de Avocado și Ton din: oua, avocado, suc de lamaie, ton, maioneza, usturoi, sare, piper, frunze de patrunjel.

Ingrediente:

  • 6 ouă fierte tari
  • 1 avocado matur
  • 1 conservă de ton în apă (aproximativ 150g)
  • 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit (opțional)
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Pentru decor: frunze de pătrunjel proaspăt și bucăți de avocado

 

Mod de preparare:

Tăiați ouăle fierte tari pe jumătate pe lungime și scoateți gălbenușurile într-un castron.

Ecranați gălbenușurile cu o furculiță și puneți-le deoparte.

Într-un alt castron, zdrobiți avocado-ul copt și amestecați-l cu tonul scurs de apă, sucul de lămâie, maioneza și, dacă doriți, usturoiul zdrobit.

Adăugați gălbenușurile zdrobite în amestecul de avocado și ton. Amestecați până când obțineți o pastă omogenă.

Gustați și ajustați gustul cu sare și piper.

Folosind o pungă de patiserie sau o linguriță, umpleți jumătățile de ou cu pasta de avocado și ton.

Decorați fiecare ou umplut cu o frunză de pătrunjel proaspăt și o bucată mică de avocado.

Serviți ouăle umplute proaspete sau refrigerate timp de câteva ore înainte de servire.

Oua Umplute cu Crema de Avocado și Ton

Informații Nutriționale (Aproximative) pentru 2 jumătăți de ou:

  • Calorii: 80-100 kcal
  • Carbohidrați: 2-3 g
  • Proteine: 5-6 g
  • Grăsimi: 6-7 g

 

Această rețetă de ouă umplute cu pasta de avocado și ton este o alegere sănătoasă și gustoasă pentru aperitive sau gustări.

Pasta de avocado adaugă o textură cremoasă și o notă proaspătă, iar tonul oferă un gust bogat.

Puteți personaliza rețeta adăugând ierburi proaspete sau condimente, cum ar fi piperul cayenne sau chimenul, pentru a obține o aromă suplimentară.

Acest aperitiv va fi cu siguranță un succes la orice ocazie!

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Oua umplute cu aroma de condimente cajun

Oua umplute cu aroma de condimente cajun din: oua, maioneza, mustar cu hrean, condimente cajun. Ingrediente: 6 oua fierte tare 50 gr maioneza 2 linguri mustar cu hrean 1 lingurita condimente cajun   Mod de preparare: Taiati oualele in jumatati si scoateti galbenusurile. Pasati cu o furculita intr-un bol si adaugati maioneza, mustarul si condimente. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.