Tipuri de Bezele

Bezelele sunt extraordinare. Nu sunt greu de făcut, sunt ieftine, le puteţi prepara din timp dacă daţi o petrecere, arată întotdeauna impresionant şi toată lumea le adoră! în general sunt compuse din doar două ingrediente — albuşuri bătute şi zahăr. Dar aceste două ingrediente pot fi combinate în trei feluri: Bezeaua italiana: se prepară încălzind zahărul […]

Despre raci

Deşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc […]

Totul despre sare si sodiu

Totul despre sare si sodiu

Avertismentele publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in […]

Totul despre Bolile reumatismale

Topul medicamentelor Toamna aceasta este mai schimbătoare ca niciodată: ba ne pedepseşte cu ploi reci şi zile mohorâte, ba ne alintă cu raze de soare arzător, ridicând temperatura aerului la 25°C. După cum se ştie, aceste schimbări bruşte de temperatură pro­voacă un disconfort major persoanelor cu boli reu­matice. Un motiv întemeiat pentru a-i cere sfaturi […]

Sos pentru supe cu usturoi

Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR

Sosul Bechamel este unul dintre cele cinci so­suri de baza ale gastronomiei. Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lap­te. Sosul trebuie să fiarbă bine pentru a nu ră­mâne făina crudă, laptele folosit trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, so­sul trebuie trecut prin […]

Pericole din mancare si bautura

Internetul a contribuit la raspandirea unor informatii alarmante in legatura cu mancarea si bautura noastra. Printre cele mai mari mituri referitoare la mancarea si bautura ta se numara orezul cu arsenic, indulcitorii artificiali din suc si somonul cu toxine in el, scrie Fox News. Somonul crescut in ferme In mediul virtual au aparut informatii conform […]

5 fructe excelente pentru tenul tau

Capsunele hidrateaza Delicioasele capsune sunt excelente pentru tenul deshidratat, deoarece aceste fructe contin multa vitamina C, un nutrient esential pentru a avea o piele frumoasa. Iei, asadar, cinci capsune pe care le zbrobesti si adaugi o lingura de smantana proaspata. Le amesteci si aplici pasta pe fata, gat si decolteu, lasand sa-si faca efectul 10 […]

Remedii naturale pentru o imunitate de invidiat

Cand toamna e la ea acasa, organismului ii prinde tare bine o mana de ajutor in lupta cu vremea rece si bolile de sezon. Ingrediente care nu-ţi lipsesc nicicand din casa, ieftine si deloc pretentioase, sunt arma secreta a sanatatii de invidiat. Afla cum sa le prepari, alege o varianta pe placul tău (sau mai […]

Retete cu Leurda

Leurda (Sfaturi pentru sanatate)

Leurda (Sfaturi pentru sanatate): Nu întâmplător ne este dăruită de natură la începutul primăverii, când ieşim din iarnă slăbiţi, cu organismul împovărat de toxine. Cu frunzele ei în formă de paloş, colorate în verde lucios, leurda este unul dintre cele mai puternice remedii din farmacia naturii. Conţine mai multe substanţe binefăcătoare decât ruda ei, usturoiul, […]

Dieta: Regim cu salata si carne

Vrei sa slabesti si toate dietele de pana acum au dat gres? Iti propun un regim usor, care va fi pe placul tau si te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus. Micul dejun in fiecare zi: 2 oua fierte tari, o felie de paine, ceai sau cafea cu zaharina Luni, miercuri si vineri: […]

Cateva trucuri pentru a slabi sanatos

Simti ca este cazul sa scapi de cateva kilograme si te sperie ideea de a tine o alta cura de slabire care te va molesi si iti va seca toata energia? Nu e nevoie sa te infometezi, ci trebuie doar sa stii cum si ce sa mananci, pentru a putea sa te simti mai supla […]

Salata de untisor

Frunzele de untisor ajuta la eliminarea toxinelor

Untisorul te scapa de toxinele din organism Untisorul (Ficaria ranunculoides) creste prin tufisuri, in livezi, paduri, parcuri si gradini, in toate zonele tarii, pretutindeni unde este umezeala. Frunzele de untisor ajuta la eliminarea toxinelor, curata sangele si ficatul, lupta cu anemia, apara organismul de virusuri si infectii, ne umple de energie, redandu-ne pofta de viata. […]

Beneficiile pentru sănătatea şi frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe

Cele mai eficiente uleiuri vegetale pentru frumuseţea pielii Marile companii cosmetice au identificat beneficiile extraordinare pentru sănătatea şi frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe şi le-au inclus printre ingredientele-cheie ale produselor antirid şi antiage lansate în ultimii ani. Astfel, uleiul de argan este nelipsit din compoziţia produselor de îngrijire şi machiaj […]

Dieta satioasa

Cum vine toamna, doritoarele de o silueta de vis la urgenta scot de la naftalina rapida cura cu supa de varza si intra din nou in jeansii preferati. Numai doar cele pline de rabdare si lipsite de pofte pot indura o asemenea cura fara gust. Noi iti prezentam o alternativa atragatoare si la fel de […]

Dieta alba

In nici un caz nu vorbim despre zahar ori faina alba, care nu-ti vor fi recomandate în nici o dieta! Pregateste-ţi frigiderul pentru alimente de o singură culoare, alb, repartizate zilnic in cinci mese echilibrate. O dieta sanatoasa, usoara, plina de nutrienti de care ai nevoie, o dieta detoxifianta si purificatoare. Lista de cumparaturi: Nu […]

5 leacuri – condiment pentru ficat

Sanatatea organismului uman depinde in mare masura de sanatatea si buna functionare a ficatului, organul intern cel mai mare şi diversificat din punct de vedere metabolic. Laboratorul organismului uman, cum este denumit ficatul, prelucreaza toate toxinele pe care intr-un fel sau altul le asimilam. Acesta este motivul pentru care din când în cand gafaie si, […]

Polenul crud

Nu se poate compara, ca eficienţă, cu polenul uscat. Iar ca gust, nici atât. Luat proaspăt, din stupul albinelor, este o uzină de sănătate Tatăl polenului crud O descoperire remarcabilă pentru apicultură, nu­triţie şi apiterapie a constituit-o polenul crud. În spatele lui se află o întâmplare care merită a fi relatată. În martie 1992, Patrice […]

Semintele de telina

Plante care ridica imunitatea: Cătina, măceşele si tescovina

Plante care ridica imunitatea: Cătina, măceşele si tescovina. Ierburi de leac tradiţionale, aflate la îndemâna oricui, cele cinci plante deţin supremaţia absolută în materie de stimulare a imunităţii. Să nu vă lipsească din casă! În lunile de iarnă, lupta pentru păstrarea sănătăţii este mai aprigă decât în orice alt anotimp. Viru­şii, bacteriile şi alte microorganisme […]

Hrean cu otet

HREANUL – Armoracia rusti­cana (totul despre hrean)

Este o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în nutrienţi, la fel ca legumele cultivate, iar pe de altă parte, că are o rezistenţă cu totul ieşită din comun, asemeni buruienilor. Chiar acum, când natura pare îngheţată sub stratul […]

Whisky irlandez

Campbeltown, orasul whisky-ului

In secolul al XIX-lea, Campbeltown, situat pe cel mai înalt vârf al peninsulei Kintyre, pe coasta de vest a Scotiei, numara mai mult de 30 de distilerii (în afara de cele 200 ilegale), în care se produceau bauturi spirtoase cu caracteristici unice. Campbeltown, orasul whisky-ului Acest lucm a facut ca oraselul sa devina o adevarata […]

AVOCADO: Totul despre avocado

Este un fruct pe care îl găsim permanent, în toate marile lanţuri de magazine. Încă prea puţin cunoscut la noi, acest aliment cu coaja verde închis şi cu miezul untos este printre cele mai sănătoase din lume. Motiv temeinic ca să vă facem cunoştinţă cu el. Originar din America Centrală, este cunoscut şi sub numele […]

Dieta de 14 zile

Iti propunem doua diete, una de post si alta de dulce, ca sa ai de unde alege. Regulile de baza: Aceste diete te vor ajuta sa slabesti uşor cam 4 kg daca le respecţi cu sfintenie. Pacatul lor este monotonia: trebuie sa consumi acelasi tip de mancare timp de doua saptamani. Asta poate fi totusi […]

Dieta cu iaurt

Dieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consumă cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile. Dieta cu iaurt te ajuta la pierderea de grasime, pastrand totusi masa musculara. Vedeta acestei diete e evident iaurtul, cel dietetic, […]

Dieta impotriva celulitei

Studiile indica faptul ca programele de slabire foarte stricte, cu un aport caloric foarte redus, favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, s-a observat ca persoanele care consuma regulat alimente procesate industrial sunt mai predispuse la aparitia celulitei. Alege alimente naturale, pe cat posibil. Dieta ideala pentru prevenirea sau ameliorarea celulitei ar trebui sa contina 4-5 mese […]

Dieta cu suc de rosii

Daca doresti sa incepi o cura de slabire, iti propunem una foarte usoara, de sezon, cu rezultate uimitoare, dieta cu suc de rosii. Aceste legume savuroase si sanatoase sunt ideale pentru slabit, aşa ca nu mai sta pe ganduri si pregateste-te de dieta! Rosiile sunt vedetele verii, o sursa de sanatate si vitalitate si un […]

Alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa diabeticilor

Peste 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în întreaga lume se confruntă cu această boală endocrină în jur de 350 de milioane de oameni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se vor dubla, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile ale […]

Dieta cu supe reci

Cum vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se bazeaza pe supe racoroase, pline de vitamine. Nimic nu e mai greu pe canicula decat sa gatesti tot felul de mancaruri. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa-ti […]

Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia

Fabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial, întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene. Astfel, în 1923, a fost introdusă pe piaţă berea Duvel, produsă prin utilizarea unui tip particular de drojdie, capabilă să-i confere băuturii un caracter important. […]

Dieta cu salate

Dieta cu salate

Vrei sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale variate, cantitati moderate de proteine si, pentru gust, sosuri aromate si fara calorii. Combinatia dintre legumele proaspete şi carnea slaba, de pui sau de peste, asigura un aport suficient de proteine […]

Berea belgiana Floreffe

Fabrica Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant), profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe şi restaurantele din împrejurimi au devenit celebre prin calitatea produselor culinare şi a berilor excelente pe care le ofereau clientilor. Pe etichetele berii Brasserie Lefebvre […]

Ce se intampla cand asociem vinul cu medicamentele?

EFECTE INHIBITORII Unele medicamente au ca efect inhibarea enzimei ALDH, care antreneaza o acumulare de acetaldehida (alcool nemetabolizat complet). De aici, greturi, vome, o roseata a fetei si stari de rau cu senzatie de ameteala. Anumite medicamente au aceasta proprietate, si în special sulfamidele hipoglicemiante utilizate în diabetul „gras” al adultului, unele antifungice prescrise pentru […]

retete

Totul despre uleiul de peste (Beneficii pentru sanatate)

Totul despre uleiul de peste (Beneficii pentru sanatate). Cei care considera ca uleiul de peste are multiple calitati ar trebui sa se informeze suplimentar. Noi studii de laborator pun la indoiala avantajele generale ale folosirii uleiului de peste, mai ales proprietatea sa, de a preveni atacul de cord la persoanele care au risc de aparitie […]